Actualitate Recomandări

Banner care anunță Președinția României la Consiliul UE, pe Palatul Administrativ

(FOTO) A mai rămas o zi până când România preia Președinția Consiliului Uniunii Europene și, așa cum s-a procedat în fiecare județ, pe Palatul Administrativ din Bistrița, acolo unde își au sediul Consiliul Județean și Instituția Prefectului, a fost pus un banner care anunță acest lucru, informează Prefectura.

Inițiativa aparține Ministerului Afacerilor Externe și a fost pusă în practică prin colaborarea dintre Ministerul Afacerilor Interne, Instituția Prefectului și Consiliul Județean din fiecare județ al țării.

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va exercita, timp de șase luni, până în 30 iunie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene.

În acest context, în 2-3 mai 2019, județul Bistrița-Năsăud va fi gazda ”Reuniunii informale a atașaților de mediu”, evenimentul fiind inclus în cadrul celor peste 270 de reuniuni informale pe diverse teme pe care ţara noastră le va organiza. La această reuniune informală vor participa circa 100 de experți și atașați de mediu din Uniunea Europeană, cu această ocazie fiind promovată imaginea județului Bistrița-Năsăud în cadrul unui program care implică vizitarea unor puncte-cheie (municipiul Bistrița, stațiunea Colibița, zona Piatra Fântânele – Tăşuleasa Social, Parcul Național Munții Rodnei).

Logo-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene indică o Uniune Europeană în mișcare, sigură pe sine, dinamică, dar și atașată valorilor sale. Din punct de vedere estetic, Uniunea Europeană a fost ilustrată prin intermediul unui lup, animal prezent în mitologiile majorității culturilor europene. Suplimentar, desenul ilustrează o Uniunea Europeană care își afirmă atașamentul față de protecția biodiversității și a fost creat de un elev în clasa a IX-a, din București. Sloganul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene – ”Coeziunea, o valoare comună europeană“ – dorește să reliefeze importanța reîntoarcerii la obiectivele fundamentale ale construcției comunitare.

Foto: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

11 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.