Social

Barbarie la Uriu. Cai chinuiți să tragă o încărcătură prea mare pentru puterile lor, spre deliciul pariorilor (VIDEO)

O adevărată barbarie s-a petrecut la Uriu în acest sfârșit de săptămână la așa-numitul ”Concurs cu cai de tracțiune”. În imagini se vede cum animalele se chinuie să tragă un buștean prea greu, dar nici proprietarul cailor, nici organizatorii nu intervin. Dimpotrivă, niște indivizi chinuie animalele, spre deliciul mulțimii, întreaga barbarie petrecându-se într-un spațiu public în care puteau interveni, fără nicio problemă, autoritățile.

Chiar în timpul concursului, prezentatorul recunoaște că ”lemnul e greu”, dar, chiar și așa, continuă spunând: ”trei minute, să vedem cât pot duce doi cai buni!”.

Animalele însă nu au putut urni încărcătura peste puterile lor, iar individul recunoaște el însuși că ”e o greutate puternică”: ”Păcat ca o pereche de cai buni să nu ducă din greșeala noastră!”.

După ce filmul a fost postat pe Youtube, comentariile celor care l-au văzut au început să curgă.

Într-unul dintre ele, se spune că un cal era rănit la un picior și, în ciuda faptului că proprietarul știa acest lucru, tot l-a chinuit.

 • ”Felicitări Goje, ești un specialist la cai, mă bucur pentru urmașul lui Cimbru, că îi seamănă. I-ai antrenat foarte bine, au o voință cum rar vezi la cai, chiar dacă greutatea a fost prea mare, au prins de fiecare dată și deodată. Nota 10”.
 • ”Cai puternici au fost anul ăsta la Uriu!! Super expoziție!!
 • ”Felicitari câștigătorilor! Sebi a greșit ca la mai pus pe Cezar la dublu după ce a văzut ca s-a agățat la picior cu lanțu. Normal că nu mai trage calu când lanțu tot acolo îl freacă pe rană”.
 • ”Păcat nu sunteți în stare de a organiza un concurs de trăsătură bine echilibrat, păcat 🤔
 • ”Mare greutatea ,vă bateți joc de cai, îi chinuiți! Să vă fie rușine!”
 • ”Acest lemn este pentru tractoare cu șenile, nu pentru cai, domnii de la Uriu care ați organizat expoziția, v-ați bătut joc de cai”
 • ”Mari crescători de cai .. Pana acuma nu ați văzut cum se fac concursuri în alte tari ? Răgușiti beteșigului de la atâta zbierat”.
 • ”La proba de simplu a fost organizat și lemnul calculat cum trebuie însă aicea eșec total! Cine a ales lemnul să vină cu caii lui să vedem! (dacă are)!”
 • ”Bătaie de joc, greutate mare !”
 • ”Criminali de oameni. Așa ceva nici unde nu vezi așa lemn după cai. Rușine organizatorilor!” 👊👊👎
 • ”Ce or fi gândit organizatorii cu asemenea greutate la proba de dublu? Caii nu sunt tractoare. Mai bine lemnul să fi fost mai ușor și făceau caii mai multe ture. Au stricat-o la dublu”
 • ”Mare lemnul!”

Pe fundalul înregistrării se aud indivizi care se pregătesc să parieze pe anumiți cai, acesta fiind, se pare, scopul barbariei de la Uriu. Autoritățile, inclusiv Poliția Animalelor, ar trebui să interzică astfel de manifestări, iar pe cei vinovați de chinuirea animalelor să îi sancționeze.

În aprilie 2022, o lege votată de Camera Deputaților în calitate de camera decizională a crescut semnificativ pedepsele pentru persoanele care bat și ucid animale.

Legea prevede pedepse cu închisoare de la 2 la 7 ani pentru uciderea animalelor cu intenție, schingiuire, organizarea de lupte sau zoofilia. În prezent, legea 205 din 2004 prevedea închisoare între 3 luni și un un an sau amendă penală.

Noua lege votată în Parlament prevede și închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă pentru intervenții chirurgicale sau despărțirea puilor de mama înainte de 8 săptămîni de viață.

Etichete

6 comentarii

 • Crescatorii de cai sunt preponderent „oachesi” asa ca ce sa te astepti de la ei, totusi sa nu uitam cuvintele lui Creanga …Daca e cal sa traga si daca-i popa sa ceteasca” !

 • 1. Ulterior macar au fost sesizate autoritatile? Cazul a fost anchetat? Proprietarii au raspuns pentru faptele lor? Organizatorii au fost sanctionati pentru iresponsabilitate, punand in pericol viata unui animal?
  2. Astfel de barbarisme se intampla in fiecare zi pe tot judetul, mai ales cand incepe munca in padure. Cineva sesizeaza autoritatile?
  3. Pe intreg judetul sunt o multume de asa zisi “proprietari” dubiosi, la care nu au ce cauta nu numai caii, nici macar o pisica. De cate ori au intervenit autoritatile si au anchetat situatia?
  4. Pe drumurile express si europene se circula cu caruta zi si noapte – condusa de betivani, analfabeti, bolnavi mintali – punand in pericol viata lor, animalului si altora. De cate ori au intervenit auritatile?
  Cred ca toata lumea stie raspunsul…

  • Autoritatile sunt la pensat,la coafor si la sala de fitness.Dupa aia la terase cu cumetrii interlopi .

 • Sa va uitati atent la video cum au intentia de a lovi acei cai, doar ca in competitiile de genul este interzis, sa va ganditi ce indura acei cai cand chiar merg la padure cu ei, nici nu va trece prin cap, ei din obisnuinta cauta sa ii loveasca…sa va uitati atent la cei cu hățurile

 • Multi inca au gandire de evul mediu. Occidentul folosesc caii la sporturi civilizate iar romanii au apucaturi rusesti. Prostie

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS