Social

Bărbat amendat cu 10.000 de lei după ce a abandonat deșeuri în natură. ”Este absolut intolerabil” (FOTO)

Acțiunile inspectorilor Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Poliția și Jandarmeria, continuă să ofere exemple de oameni care nu înțeleg că abandonarea deșeurilor în natură este o formă foarte gravă de poluare a mediului în care trăim, ce afectează sănătatea și viața întregii comunități, spune directorul ADI Deșeuri, Cristian Niculae:

”Avem toleranță zero pentru cei care își bat joc de natură! „Cetățeanul” N.S.I. din Chiuza a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate de inspectorii Corpului de control aruncând deșeuri în zona Beclenuț, în data de 21 martie 2022. Acesta a fost identificat de Poliția Română, iar ulterior „cetățeanul” a fost sancționat cu amendă de 10.000 lei pentru fapta sa reprobabilă.

Corpul de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud va continua acțiunile de control desfășurate în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi și cu Inspectoratul de Poliție în tot județul, pentru a preveni și combate abandonul deșeurilor în natură. Este absolut intolerabil ca în secolul 21 să mai duci cu nonșalanță gunoiul la apă! Ori de câte ori vom surprinde aceste fapte, le vom sancționa cu fermitate. Nu mai aruncați deșeurile în natură! Amenzile pentru această faptă sunt foarte mari”.

21 comentarii

  • Incă se manifestă prea multă înțelegere față de acești indivizi, care sfidează toate regulile de bun simț, din partea autorităților competente în acest domeniu. Sper că exemplul celor de la ADI va fi urmat și de cei de la Garda de Mediu și își vor face și ei datoria în acest sens. Trebuie să ne trezim odată la realitate și să nu mai tolerăm așa ceva. Desigur, pentru ai prinde pe acești indivizi trebuie să și muncești, să fii în teren, să faci controale, să-ți bați capul cu asta, nu să dormi în papucii statului.
   Garda de Mediu se mulțumește să amendeze primăriile și bieții agenți economici secătuiți de pandemie și de creșterile la utilități.

 • Oare când vom fi în stare să respectăm natura? Cat de tâmpit poți să fii, să duci gunoaiele la apă când ți le ridică de la poartă? Amenda e singura soluție cu acești nemernici.

 • Nesimtirea si tupeul unor indivizi este extraordinara si trebuie pedepsita exemplar.
  O amenda nu este suficienta! Ar trebui bagat la puscarie pentru asemenea drepturi.

 • Asa arata „teroristul domestic” care atenteaza la sanatatea noastra, a tuturor.
  Si omul pare bine imbracat, are masina de teren si cu toate astea pare ca nu are pic de educatie.
  Bine i-a facut ca l-au amendat si asa trebuie procedat cu toti cei care arunca gunoaie in natura.

 • Este singura solutie, controale și amenzi!!!!
  Toleranță 0, asa cum scrie în articol, față de această atitudine.

 • …..mor …si nu o sa inteleg ce au astia in cap!
  …oare ce spune?
  …vine apa si-l duce sau … primaria?
  …sau…degeaba are saracu!

 • Aloo garda de mediu, voi mai dați amenzi sau tot la plimbari cu mașinile de serviciu sunteți???
  Al dracu treaba ce aveți dar numa de munca și serviciu nu va este….
  Mergeți acasă ca bună consumați dar de produs nimic… Vai de voi!!!

  • Garda merge țintit doar acolo unde poate cere … În rest nu-i interesează nimic. Îs domni mari, ce dracu’ …..)) Ei îs de umblat după gunoaie?

  • Locuiesc în apropiere de clădirea celor de la garda de mediu, uneori ii vad prin parcare cum vin și pleacă, pleacă dimineața 9 sau 10 și nu se mai întorc pana a doua zi, și da subscriu ca de multe ori nu stau parcate mașinile de serviciu, dar asta poate pot sa plece cu ele sau nu… Nu e problema noastră, eu nu cred ca nu își fac treaba, ci doar ca nu și-o fac pe deplin… Părerea mea ar putea mai mult..

 • Nu contest, individul respectiv isi merita pe deplin sanctiunea dar asta e rezultatul zecilor de ani de lipsa de viziune si strategie in domeniul deseurilor. Daca fiecare localitate ar avea o zona, o platforma, gestionata de administratia locala, unde fiecare sa-si poata duce deseurile, promovata si cunoscuta de toti locuitorii zonei, eu zic ca n-ar mai fi atatea gunoaie aruncate in natura.
  Daca cutare cetatean are de aruncat moloz si stie ca-l poate duce la o anumita platforma, fara sa i se ceara bani, eu nu cred ca va opta sa-l mai arunce pe rau.
  Ce vedem acum sunt obiceiurile nefericite dezvoltate in atatia ani si lipsa de optiuni: la pubela nu pot sa arunc, asa ca duc la rau, ca in alta parte nu stiu si nu am unde.

 • Salariul minim net este de 1.500 lei/luna și voi dați amenzi de 10.000 lei ?!
  Cum vreți sa plătească lumea amenda? In 100 rate a 100 lei?

  • Și daca mergi cu trenul fără bilet și iti da amenda de 10.000 lei, cum e?
   Sau dacă parchezi mașina neregulamentar și primesti amenda de 10.000 lei?!
   Tot asa o sa zici, ca de ce nu ți-ai luat bilet sau de ce ai parcat mașina acolo?
   Chiar daca câștigi 5.000 lei net pe luna, nu poți plăti amenda in doua rate. Ai cheltuieli fixe in valoare de 4.000 lei (credit ipotecar, ai facturi, iti trebuie bani de mâncare, meditații pt copii, haine, stomatolog ) etc. Mai mult de 1.000 lei nu poți aloca amenzii.
   O platesti in 10 rate a 1.000 lei, daca câștigi 5.000 lei/luna.

  • Legea trebuie respectată și prevede pentru abandonul de deșeuri o sanctiune pentru persoanele fizice cuprinsă intre 10000 și 20000 lei. A primit amenda minimă prevăzută de lege.
   Haideți să nu-i mai plângem atât pe cei ce iși bat joc de natura și de noi toți. Uitați-vă cum arată apele noastre, au devenit ghene de gunoi. Cine mai are curajul să se scalde în ele? Multe orașe folosesc apele din râuri ca sursă de apă potabilă pentru populație.
   Despre ce vorbim?

  • De trebuie să atunci deșeurile în natură, de ce trebuie să mergi cu terenul fără bilet, de ce trebuie să parchezi neregulamentar? Nu înțeleg de ce trebuie făcute nereguli? Îi greu să parchezi regulamentar chiar dacă nu pășești din autoturism în casă, magazin, bancă sau mai știu eu unde? Îi greu c..eul? De ce să mergi fără bilet cu trenul când poți merge cu?

 • Pe raul Somes intre Ilva Mi si Maieru , malurile sunt pline de gunoaie , copaci de pe mal sunt ” impodobiti ” . Ce frumos calatoream in zona anul trecut , zona curata , iar acum …
  Imi pare rau .

  • Pe strada Subcetate (partea stângă)și Magnoliei (partea dreaptă)(chiar dacă nu cu mult timp în urmă s-a făcut igienizare) dacă vrei să mergi spre Centura orașului, sunt lăsate intenționat resturi din plastic de la jucării de copii, din 2 în 2m. Se pare că unii o fac intenționat poluarea. Le place să distrugă. Să rupă copaci, să distrugă mobilierul urban, să arunce ambalajele, gunoaiele pe strada. Ar trebuii să plângem pentru ei dacă sunt amendați?

 • Cât de nesimțit trebuie să fie un om care face aceste lucruri. Se fac periodic colectari gratuit de tot felul de lucruri care nu sunt de folos, iar tu mergi și arunci in pădure s-au chiar în apă. Ar trebui să fie ca si la transportul lemnos, mașina confiscată.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS