Actualitate

Bărbat din Telciu, reținut de polițiști în urma unor percheziții. Ce a făcut

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pentru documentarea faptelor într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.

În urma perchezițiilor, un bărbat de 36 de ani din Telciu, cercetat pentru contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, la percheziții au fost indisponibilizate o armă neletală, supusă regimului autorizării, și 4 cartușe aferente, precum și un telefon mobil.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 19 mai a.c., în timp ce se afla în incinta unui local public din Telciu, bărbatul în cauză a scos din buzunarul hainei arma în cauză, pe care a prezentat-o unor persoane aflate cu el la masă. Ulterior, după aproximativ 2 ore, acesta a părăsit localul, iar la ieșire a efectuat un foc de armă în plan vertical, în apropierea unei pompe de carburant dintr-o stație peco, aflată în proximitatea localului.

De asemenea, din verificările polițiștilor a reieșit faptul că arma folosită a fost achiziționată de bărbatul de 36 de ani din Austria, în anul 2019, iar acesta a deținut-o ilegal la domiciliu, nefiind niciodată autorizat pentru a deține, purta sau folosi arme.

Bărbatul urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările pentru documentarea cauzei sub toate aspectele.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.