Actualitate

Fermierii, așteptați la APIA să depună cererile. Se apropie termenul limită

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Bistrița-Năsăud reamintește faptul că termenul limită în care fermierii mai pot depune cererea de plată aferentă anului 2024 este 7 iunie.

Astfel, fermierii care doresc să beneficieze de subvențiile APIA sunt asteptati la Centrul Județean și centrele locale arondate pentru a depune cererea de plată. După această perioada, toate cererile care se depun vor fi excluse de la plată deoarece nu mai există perioadă de depunere cu penalități.

Fermierii vor depune la APIA o singură cerere  de plată chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în localităţi/județe diferite.

De asemenea, APIA informează faptul că a autorizat cererile pentru beneficiarii Ordonanței Guvernului nr. 5/2024 – Schema de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, precum și pentru beneficiarii Ordonanței Guvernului nr. 12/2024 – Scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele suin și avicol, în perioada 1 august 2022 – 31 august 2023, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Fermierii primesc 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la suine și pasăre.

În județul Bistrița-Năsăud, 816  fermieri primesc sprijin pentru pierderile cauzate de război, după cum urmează: 808 beneficiari în sectorul vegetal, în sumă totală de 1.376.911,94 lei și 7 beneficiari în sectorul avicol, în sumă totală de 780.273,92 lei. Pentru suine nu au fost solicitări.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.