Actualitate

Bărbat din Tureac, reținut după ce a încercat să păcălească Inspectorul Pădurii

Un bărbat din Tureac, angajat al unei firme de exploatare a lemnului, a fost reținut de polițiști pentru că a încercat să păcălească aplicația informatică SUMAL 2.0 – Inspectorul Pădurii introducând date nereale despre un transport de material lemnos.

”Bărbatul de 42 de ani, angajat al unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate exploatarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, ar fi emis, pe raza comunei Bistrița Bârgăului, trei avize electronice de însoțire a materialului lemnos. Ulterior acesta ar fi introdus în aplicația informatică SUMAL 2.0 date nereale privind proveniența materialului lemnos, respectiv locul de încărcare și traseul urmat. Totodată, pentru crearea unei aparențe de legalitate, fotografiile introduse în SUMAL 2.0, au fost realizate asupra unui alt dispozitiv electronic și nu direct asupra mijlocului de transport folosit. Avizele ar fi fost emise pentru transportul cantității de aproximativ 71 de metri cubi de material lemnos”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud într-un comunicat.

În cursul zilei de joi, în urma administrării probatoriului, pe numele bărbatului de 42 de ani din Tureac a fost emis un mandat de aducere, acesta fiind ulterior reținut pentru o durată de 24 de ore.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică îl acuză de comiterea infracțiunilor de fals informatic și transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport.

Bărbatul se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Foto cu caracter ilustrativ

Etichete

1 comentariu

  • Mda….nu si-a platit parandaratul la padurar si ce sa vezi….au verificat pozele si au prins un tantar!!!! Pai camioanele alea care trec de sus in jos…. si de jos in sus is in regula?! Cum draqu de tot apar munti golasi iar padurarii nu prind decat….muste?!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.