Recomandări Social

Bărbat preluat de elicopterul SMURD după ce s-a rănit cu drujba, la Valea Mare

(FOTO) Echipaje SMURD, dar și un elicopter cu un echipaj aeromedical SMURD, au intervenit în localitatea Valea Mare, comuna Șanț, într-o zona greu accesibilă, unde un bărbat s-a rănit grav cu drujba la nivelul unui picior.

Bărbatul era conștient, însă s-a impus evacuarea de urgență, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Cu sprijinul SVSU, dispeceratul integrat ISU SAJ a pus dispoziție coordonatele GSP pentru aterizarea elicopterului cât mai aproape de locul accidentului.

Victima este un bărbat în vârstă de 43 de ani. El a fost preluat în primă fază de un echipaj de prim ajutor SMURD, care a stabilizat pacientul și l-a pregătit pentru predarea către echipajului aerian SMURD Târgu Mureș.

Bărbatul a fost transportat pe calea aerului la o clinică de specialitate din municipiul Târgu Mureș.

”În această dimineață a fost sesizat prin 112 faptul că în zona muntelui Cucureasa, pe raza comunei Șanț, un bărbat s-a tăiat cu drujba. În urma primelor verificări efectuate, a reieșit faptul că bărbatul, în vârstă de 43 de ani din Valea Mare, angajat al unei societăți de exploatare a materialului lemnos, s-ar fi accidentat în timp ce desfășura activități de tăiere a unui buștean cu un motoferăstrău. Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției 7 poliție Rurală Sângeorz-Băi efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Totodată, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru efectuarea de verificări de specialitate”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Foto: ISU BN

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.