Recomandări Social

Becleanul, mai ușor de traversat. Semafoarele de pe DN 17 urmează în curând să fluidizeze traficul

Semafoarele montate în orașul Beclean – traversat de DN 17 – au fost testate, funcționează, dar vor fi efectiv puse în funcțiune după ce vor fi trasate trecerile de pietoni și se va realiza marcajul rutier avizat de CNAIR, informează primarul NIcolae Moldovan.

”Am făcut recepția și probele finale la semafoarele instalate în orașul nostru, care vor ajuta la decongestionarea traficului din Beclean. Vor fi puse în funcțiune în momentul când vor fi trasate trecerile de pietoni și marcajul rutier avizat de CNAIR. Sistemul de semaforizare este implementat cu ajutorul fondurilor europene, prin intermediul proiectelor de mobilitate urbană durabilă”, a scris primarul pe Facebook.

Proiectul este vechi din 2018. Atunci, Nicolae Moldovan declara pentru Timp Online căvor fi montate 31 de semafoare în cinci intersecţii ale oraşului: ”Pe DN 17 sunt trei intersecţii care vor fi semaforizate, în timp ce două sunt spre Băile Figa fiindcă, în anumite perioade din an, cel mai mare flux de maşini duce spre Figa şi să se poată gestiona traficul din oraş. În total, pe DN 17 vor fi 11, cu 6 şi cu 6, deci 23 de semafoare. La fiecare intersecţie sunt 3 sau 4 ramificaţii şi fiecare e cu semaforul lui, dar nu cele cu care suntem obişnuiţi, cu sau fără buton. Toate proiectele de mobilitate sunt prevăzute mai nou cu semafoare inteligente. Chiar vom participa la Bucureşti cu acest proiect la Smart City. E primul proiect din România legat de mobilitate care se va face chiar la Beclean. Vor fi nişte senzori amplasaţi pe DN 17 care vor transmite informaţia către server legată de numărul de maşini care se află în intersecţie. În plus, vor mai exista camere de luat vederi în fiecare intersecţie care vor vedea atât maşinile, cât şi pietonii. Cele două informaţii, senzorii şi imaginile trimit informaţiile la serverul central, iar va softul va procesa şi va da comanda pe una dintre variante: înainte pe DN 17 sau pe variantele laterale. De fiecare dată, cele trei variante de ocolire a oraşului vor fi gestionate cu acest sistem ultramodern”.

Sursa foto: Facebook Nicolae Moldovan

Etichete

7 comentarii

 • Daca 30 de ani au trebuit sa treaca sa montam intr-un catun precum Becleanul cateva semafoare apoi cred ca sunt indreptatit sa regret comunistii, montati fratilor senzori de greutate cu camere de luat vederi si taxatii pe toti cei cu gabarit depasit acestia aduc mult mai multe pagube decat cele 20 minute cat dureaza tranversarea Becleanului, mama ce realizare auzi tu la ei proiect ‘smart’ si ei nu au fost in stare sa puna 3 bariere si 5 semafoare in 30… trei zeci de ANI!!!

  • Cand nu o mai avea magazine primarul si neamul lui…cu centura i-ar cam scadea putin vanzarile, nu crezi?

  • De unde titlul acesta ?
   Sperăm să fie mai ușor de traversat.
   Vedem dacă e mai ușor de traversat după punerea în funcțiune. Dacă nu sunt sincronizate, o să fie mai greu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.