Actualitate

Bărbat reținut pentru corupere de minori. Altul, pentru fals informatic

Un bărbat din județul Timiș, cercetat pentru corupere sexuală a minorilor și racolarea minorilor în scopuri sexuale, a fost reținut de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

În cadrul investigațiilor efectuate într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracțiunilor de corupere sexuală a minorilor și racolarea minorilor în scopuri sexuale, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au identificat un bărbat de 33 de ani din Remetea Mare, județul Timiș, bănuit de comiterea faptelor, informează Inspectoratul de Poliție Județean.

În fapt, în luna ianuarie 2023, polițiștii de la Compartimentul Urmăriri s-au sesizat din oficiu, în urma depistării și discuțiilor avute cu o minoră plecată voluntar de acasă și care a fost găsită în scurt timp. Din investigațiile efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul, sub anonimatul unui cont fals pe o rețea de socializare, a inițiat conversații și i-a trimis fotografii cu tentă sexuală minorei din Bistrița-Năsăud. Totodată, i-a propus să se întâlnească pentru a întreține relații sexuale, însă minora nu le-a dat curs.

La data de 11 mai, Judecătoria Beclean a dispus efectuarea unei percheziții la locuința bărbatului din Timiș, bănuit de comiterea faptelor. Astfel, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, au descins la locuința bărbatului de 33 de ani, unde au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor dispozitive informatice, respectiv laptop-uri, telefoane mobile, ambalaje de cartele, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma perchezițiilor și audierilor bărbatului, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind escortat și depus în Centrul de  Reținere si Arestare Preventivă al IPJ Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Un bărbat din Bistrița Bârgăului, cercetat pentru fals informatic, a fost reținut

În baza unui mandat de aducere, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au condus la sediul Poliției un bărbat de 29 de ani din Bistrița Bârgăului, cercetat pentru infracțiunea de fals informatic. În urma audierilor, polițiștii au dispus fașă de acesta măsura reținerii pentru 24 de ore.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 20-23 aprilie 2023 acesta, în calitate de inginer silvic, a emis 3 avize electronice pentru cantitatea de 30,95 metri cubi de material lemnos, în care a menționat, în fals, că acesta provine din 3 partizi amplasate în afara fondului forestier. În realitate însă, materialul lemnos ar proveni din arbori exploatați ilegal din fondul forestier național. Ulterior, materialul lemnos a fost transportat în baza celor 3 avize electronice la punctul de lucru al unei societăți administrată de tatăl bărbatului de 29 de ani.

La data de 28 aprilie, în urma unei percheziții la punctul de lucru al societății în cauză, a fost descoperită și ridicată în vederea instituirii sechestrului asigurător cantitatea de 32,45 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 14.710 lei care ar fi fost transportat în baza celor 3 avize.

În, 12 mai, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, iar printre măsurile stabilite procurorul a dispus interdicția bărbatului de a utiliza aplicația S.U.M.A.L. 2.0.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.