Actualitate

Bărbat arestat pentru retrageri de bani de pe un card furat, în urma unei percheziții

Un bărbat bănuit de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos a fost reținut de polițiști în urma unei percheziții.

În cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigații Criminale, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 45 de ani, din Prundu Bârgăului. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în data de 18 martie a.c., în timp ce se afla pe raza localității de domiciliu, bărbatul de 45 de ani i-a sustras unei persoane vârstnice un portmoneu ce conținea un card bancar și PIN-ul aferent, actul de identitate și alte bunuri. Ulterior, acesta a efectuat 10 operațiuni de retragere numerar de la diverse bancomate aflate pe raza localității Prundu Bârgăului, dar și din municipiul Bistrița. Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunilor este de 4.600 lei.


La percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte și documente relevante pentru cauză, respectiv: portmonee, carduri bancare și acte de identitate ale altor persoane.

Bărbatul de 45 de ani a fost condus la sediul Poliției, iar după audieri a fost reținut pentru 24 de ore. În prezent, acesta se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale.

ACTUALIZARE

La data de 19 mai, bărbatul reținut de polițiști și cercetat pentru furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos a fost prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, care a dispus luarea măsurii arestului
preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS