Actualitate

Doi bărbați aflați sub control judiciar au fost arestați

În cadrul unor verificări privind persoanele aflate sub supraveghere judiciară, polițiștii Biroului de Supravegheri Judiciare au stabilit că un bărbat de 34 ani din Bistrița, aflat sub control judiciar ar fi încălcat cu rea-credință obligațiile impuse de organele judiciare pe durata măsurii preventive, întrucât avea interdicție de a se apropia de persoanele care au o anumită calitate în dosarul penal, în care este cercetat.

Începând cu data de 5 februarie, bărbatul se afla sub control judiciar pentru comiterea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, furt calificat, hărțuire și amenințare.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de la supravegheri judiciare au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea efectuării demersurilor necesare către Judecătoria Bistrița pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive.

Astfel, la data de 20 aprilie, Judecătoria Bistrița a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, zilele trecute, poliția a fost sesizată prin plângere de către o persoană despre faptul că aceasta ar fi fost victima infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și amenințare, comise pe raza municipiului Bistrița.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal, iar în cadrul cercetărilor efectuate polițiștii au identificat un tânăr de 19 ani din Prundu Bârgăului, bănuit de comiterea faptelor.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat că tânărul se afla sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 24 februarie, pentru comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Astfel, polițiștii de la supravegheri judiciare au stabilit că tânărul ar fi încălcat cu rea-credință obligațiile impuse de organele judiciare pe durata măsurii preventive, întrucât a părăsit comuna Prundu Bârgăului, având interdicție în acest sens.

Având în vedere aspectele constatate, la data de 22 aprilie față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore.

Ieri, 23 aprilie, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea luării măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile, propunere care a fost însușită de către Judecătoria Bistrița.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS