Actualitate Recomandări

Bărbatul împușcat la Cepari, operat la SJU Bistrița după o evaluare la Cluj-Napoca. În ce stare se află

La prima evaluare CT la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în cazul bărbatului din Republica Moldova împușcat la Cepari s-a ridicat suspiciunea unei leziuni vasculare importante (a unei leziuni de arteră brahială). Din acest motiv, s-a solicitat o evaluare de specialitate la Clinica de Chirurgie Vasculară Cluj-Napoca, unde pacientul a fost transportat în cursul zilei de sâmbătă 14 aprilie, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița, Camelia Strungari.

Analizând starea pacientului, medicii clujeni au stabilit că nu este vorba despre o leziune vasculară, astfel că au retrimis pacientul la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Aici a fost operat de o echipă medico-chirurgicală pluridisciplinară, formată din: dr. Ionuț Souca (Chirurgie generală), dr. Adrian Demian (ORL), dr. Ovidiu Gabor (Ortopedie), dr. Alexei Russu (ATI).

”Din corpul pacientului au fost extrase trei proiectile, din leziunile: cervicală, toracică și a brațului stâng și i-au fost toaletate celelalte plăgi. Nu au intervenit complicații, iar evoluția post-operatorie este favorabilă, pacientul fiind internat la Secția Anestezie Terapie Intensivă, sub supraveghere și tratament”, a menționat sursa citată.

Un bărbat de 31 de ani, cetățean moldovean, s-a ales cu mai multe plăgi împuşcate. S-a întâmplat sâmbătă dimineaţa în satul Cepari, comuna Dumitra, când un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost chemat să-i acorde primul ajutor după ce a fost împușcat de un conațional. O persoană a sunat la 112 când l-a găsit pe un câmp pe bărbatul rănit. Polițiștii au stabilit că acesta a fost rănit în urma unui conflict spontan, autorul fugind de la locul faptei. Bărbatul, care este tot din Republica Moldova, a fost identificat și prins în județul Maramureș.

5 comentarii

 • Bravo.
  Asa si a trebuit sa se intimple.
  Era strigător la cer sa ai spital cu modernizari de 8mil si sa nu poti trata pacienti……! Suntem de rasul curcilor.

 • Povesti! Evaluarea de specialitate o puteau face specialistii clujeni fara sa fie trimis pacientul pana acolo. Putea fi trimis rezultatul CT prin internet sau la Bistrita examinarile CT nu se fac cum trebuie si clujenii nu au avut incredere in examinarea de la Bistrita.

 • problema e ca la „verificarea de rutina” facuta la spitalul din Cluj, aia de acolo au constatat ca pacientului îi lipsea „cardul de sanatate” în format plic DL cu 1000 de euro credit.

 • https://www.facebook.com/vadim.malogolovenko/friends?lst=1280041546%3A100003109977049%3A1523840361&source_ref=pb_friends_tl
  Victima.
  În schimb plimbarea pacientului între două spitale când acesta e pe cale să moară, e o practică în concordanță perfectă cu absurditatea sistemelor birocratice ridicate la rang de artă în sistemul de sănătate.
  Preferința autorităților politice pentru construirea de biserici în locul spitalelor și școlilor peformante , a sprijinirii înmulțirii preoților și exportării autoforțate a medicilor(unii denigrați pe nedrept..de fapt nu mai există claritate valorică , universități private performante vs neperformante vs publice) e reflectată în cotidian de evenimente de genul acesta.

 • Ce mă bucur că au mărit salariile infractorilor în halate albe! Doar presa îi mai trage de mâneca din când in când.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS