Politică

Băsescu: Pentru 2012, ar trebui vot uninominal necompensat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că pentru anul 2012 ar trebui trecut la votul uninominal necompensat, într-un tur sau două, şeful statului precizând că a redeschis acest subiect în coaliţie.

Şeful statului a subliniat că el a fost întotdeauna adeptul votului uninominal „curat, necompensat, în unul sau două tururi”.

Traian Băsescu a precizat că a redeschis acest subiect în coaliţie.

„Cred că pentru 2012 ar trebui să venim pe vot uninominal necompensat, într-un tur sau în două tururi. Dacă la primari s-a trecut la alegerea într-un tur, de ce la parlamentari nu se poate?”, a mai spus preşedintele, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a declarat că este necesară introducerea acestui sistem de vot pentru că România are nevoie de guverne solide, cu maximum două partide în coaliţie.

Băsescu a susţinut necesitatea realizării Statelor Unite ale Europei, el precizând că acesta este punctul său de vedere şi avertizând că „numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară”.

„Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară. (…) Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, în care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi”, a avertizat Traian Băsescu.

Şeful statului a apreciat că viitorul Uniunii Europene ca structură politică de forţă este „incert” dacă nu se iau „deciziile care trebuie luate pentru funcţionarea UE”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS