Politică Social

PDL atacă anul 2012 cu Botiş şi Rusu. Cel puţin până la sondajele din septembrie

Fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, este, deocamdată, candidatul PDL la Primăria Bistriţa, iar actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Liviu Rusu va fi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei.

Preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, marţi, că cei doi au fost anunţaţi deja drept candidaţi conducerii centrale, dar situaţia s-ar putea schimba dacă, în urma unor sondaje de opinie care se vor face în luna septembrie, va ieşi la iveală faptul că alţii sunt mai bine poziţionaţi decât ei.

„Conducerea centrală ne-a cerut să avansăm nume de candidaţi. Noi l-am anunţat pe Ioan Nelu Botiş pentru Primăria Bistriţa şi pe Liviu Rusu pentru Consiliul Judeţean. Nu au fost alţi colegi care să dorească să candideze. În luna septembrie vom face un sondaj de opinie cu o firmă specializată şi vom vedea atunci dacă intervin modificări şi dacă sunt alte persoane mai bine poziţionate în sondaje decât cei doi”, a spus Ioan Oltean.

Deputatul Ioan Nelu Botiş este preşedintele organizaţiei Bistriţa a PDL. El a ocupat, timp de câteva luni, fotoliul de ministru al Muncii, dar a demisionat în urma unui scandal de presă după ce a ieşit la iveală faptul că un ONG cu sediul acasă la el a accesat fonduri europene într-un termen foarte scurt şi că soţia sa era unul dintre angajaţii ONG-ului respectiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, deţine funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud. De curând, procurorii DNA au făcut o deschidere la CJ şi au ridicat mai multe documente din biroul său şi al unuia dintre vicepreşedinţi, Luca Iancu (PDL), însă, deocamdată, aceştia nu au formulat nicio acuzaţie la adresa sa.

Liviu Rusu este la primul mandat de preşedinte al CJ, după ce funcţia a fost deţinută de Gheorghe Marinescu (PSD).

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.