Pentru refacerea terenului de sport al Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu” se vor cheltui 390.000 de lei.
”Pe terenul de sport respectiv au fost prevăzute să se realizeze două terenuri sintetice transversal pe terenul mare, iar pe turnante două terenuri sintetice de baschet. Din cauza modificării proiectului şi obligativităţii terminării în acest an a campusului, mai ales că n-am reuşit să acoperim nişte cheltuieli cu modificările de proiect, am renunţat la realizarea terenurilor sintetice şi pe terenul de fotbal vom pune gazon sportiv. Eu aş fi preferat pentru binele elevilor de azi şi de mâine să avem terenuri sintetice, ca să poată face sport în condiţii bune. Vor avea un gazon de tip sportiv, pe care n-o să poată face ore de sport în condiţii corespunzătoare, pentru că orice tip de gazon este extrem de pretenţios şi poate fi folosit o dată, de două ori, de cinci ori pe săptămână, nu în fiecare zi trei-patru clase. Dar va exista şi pista de atletism, vor exista şi terenurile de baschet din cele două turnante, iar pe terenul cu gazon vor intra elevii de la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu”, vom veghea ca acel teren să nu fie închiriat şi dat în altă parte, ci să fie folosit de elevi”, a explicat primarul Ovidiu Creţu.
Amenajarea terenului de sport de la Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu”, tot anul acesta, va costa 60.000 de lei, iar pentru realizarea terenului de sport în cartierul Subcetate vor fi alocaţi 60.968 lei.
Vor apărea terenuri sintetice de sport şi în localităţile componente Sărata şi Unirea (310.000 lei). ”După experienţa favorabilă de la Sigmir, unde am văzut că acel teren este intens folosit de tineri, vom realiza în acest an terenuri sintetice la Sărata şi Unirea, urmând ca în anii viitori să realizăm şi în celelalte localităţi, amplasate undeva în zona centrală, ca să fie şi folosite”, a spus Creţu.
Pentru reabilitarea şi extinderea sălii mari de sport de la Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu”, prinsă în programul derulat de Compania Naţională de Investiţii, vor fi refăcute studiile şi proiectele cu 30.000 de lei.
Unii parca sunt bolnavi la cap. Musai sa le inghesuie toate gramada. Faptul ca parcela pe care s-a construit fostul gimnaziu evanghelic era de dimensiuni generoase nu justifica sacrificarea ei cu alte constructii. De altfel, chiar inainte de trecerea colegiului in administrarea primariei, s-a facut o mare magarie prin construirea noii cladiri pentru ciclul primar cu sacrificarea unuia dintre terenurile de sport. Nu cladirea in sine ci amplasarea ei pe locul unor terenuri de sport este condamnabila. Si macar de era asezata pe lungimea strazii Zimbrului. Au pus-o perpendicular, accentuand senzatia de inghesuiala.
Un „campus” nu inseamna o aglomerare de cladiri. Un campus inseamna si parcuri, terenuri de sport, alei, etc.
In plus, mai exista o mare problema. Se vorbeste si despre reabilitarea parcului dendrologic „Livius Gubesch”, ceea ce ridica semne de ingrijorare. Mai ales ca la Bistrita reabilitarea parcurilor inseamna „drujba lui Cretu”. Pericolul acesta amenininta Parcul Dendrologic realizat de zeci de generaţii de elevi sub îndrumarea şi controlul exigent al distinsului profesor de biologie Livius Gubesch. Trebuie stiut ca parcul cuprinde aproximativ 300 de specii şi varietăţi din flora indigenă şi exotică.
Cind vreti sa mai apara un””Nastase”” in tenis daca voi nu faceti un teren pentru a putea juca toti copii si fara bani.Rusinos in acest secol si in acest municipiu.Rusinos cu asemenea gindiri.
Daca este cineva interesat de ce proiectul campusului scolar CNLR, a bazei spotive in speta, este atat de mutilat, fac o sugestie. Sa fie intrebata persoana responsabila, care si-a dat acordul si a participat la proiectia modernizarii acestei baze sportive si care ar fi putut din start sa se consulte si sa faca o treaba buna. Cum cine? Actualul profesor de sport de la CNLR si fost inspector de specialitate prof. Leonida Iliesiu. Spun fost pentru ca se zvoneste ca ar fi fost schimbat cu prof. Dinu Onita.