Actualitate

Bazarul de Crăciun al cochetelor, plin cu frumuseţi fără seamăn în lume (FOTO)

Ştiaţi că cele mai rezistente globuri au termen de garanţie cinci ani fiindcă sunt făcute din hârtie, dar că cel mai frumos dar se poate ascunde într-o nucă? Bazarul de Crăciun al cochetelor din Bistriţa a oferit şi multe, multe alte surprize. Cei care au dorit să le cunoască pe cele mai drăguţe întreprinzătoare din oraş au trecut pragul Plan B Club Cafe.

Cochetele s-au adunat parcă mai multe ca niciodată fiindcă se apropie sărbătorile şi fiecare a pregătit ceva special pentru Crăciunul din acest an. În plus, le leagă prietenia, plăcerea de a se întâlni des, de a-şi admira una alteia noile creaţii.

Violeta Buta a adus globuri făcute din hârtie: „Sunt artist hand-made de circa doi ani de zile. Creaţiile mele sunt cunoscute în Germania, Vio BUtaItalia şi chiar America. Azi mă bucu să fiu alături de prietenele mele din Clubul cochetelor care sunt nişte fete cu iniţiativă. Am mai multe creaţii, dar cele mai vândute sunt globurile de Crăciun, iar de Paşti ouăle pascale. Le fac din hârtie colorată în tehnica origami. De asemenea, mai fac flori, suport de lumânare şi bijuterii. În ce priveşte globurile, eu ofer garanţie pentru ele cinci ani de zile. Cel mai ieftin costă câţiva lei, iar cel mai scump 20 de lei. Ca să fac un glob mic, am nevoie de o oră şi jumătate, iar pentru cel mare patru ore şi jumătate. Sunt solicitată de numeroase firme să împodobesc brazi. Oamenii mă cheamă fiindcă ceea ce fac e unicat, iar eu mă bucur să aflu că cineva apreciază munca mea”.

Monica Pop a venit la bazar cu mai multe sticle pictate în „tehnica şerveţelului”: „Sunt nişte soluţii specialesticle care se aplică pe sticlă. Le-am făcut în ton cu sărbătorile, iar pe câteva în stil vintage. E un cadou frumos, cred eu, şi destul de ieftin. Cer 20-25 de lei pe o astfel de sticlă pictată. Pot fi folosite, în sensul că pot fi umplute cu băutură sau folosite pentru design. E pur şi simplu un hobby. Am început de puţin timp şi deocamdată nu mă gândesc la un business, e doar un hobby. Toţi prietenii mei s-au mirat că am talent. Mie îmi place şi mă relaxează”.

Larisa Bancea – artist hand-made: „Eu m-am întors la timpul bunicii, al mamei mele şi am început să abordez stilul tradiţional. Am Larisa banceadescoperit năfrămile şi am vrut să le dau o utilitate modernă. Am făcuit cercei, inele, cordeluţe împletite. Noi muncim, dar nu cerem mulţi bani. Avem speranţă că, într-o bună zi, vom fi apreciate pe măsura eforturilor pe care le facem”.

Liana Năsăudean – creator de lumânări: „Lucrez, dar în timpul liber, împreună cu soţul meu, facem aceste Nasaudeanlumânări decorative. Am început de la cele cu îngeraşi, iar apoi am creat modele noi. Ne-am creat noi matriţe de silicon. E destul de mult de lucru. Necesită timp până se topeşte ceara, până se întăreşte. De vândut, nu am vândut prea multe. Lumea le apreciază, spune că sunt frumoase, dar nu prea cumpără. De exemplu, vindem un set de trei lumânări cu 35 de lei, dar dăm şi la bucată cu 10,12 sau 15 lei. Nouă ni s-a părut un preţ rezonabil, vom vedea cum apreciază oamenii. E ceva ce facem cu pasiune”.

Daniela Marcu – artist hand-made: „Am început să pirografez. Îmi place tot ce e mat. Am lucrat până aseară târziu când mi-am rupt Daniela Marcuvârful de la aparat. Am făcut şi covoraşe personalizate pentru intrare. Pentru cele la care nu lucrez mult nu cer mai mult de 35 de lei, depinde. Am nişte cutiuţe făcute din nuci. Am tăiat nuca în două şi am pus un elastic pentru a ţine nuca legată. Ca să maschez nodul de la elastic, am pus o fundă roşie cu buline. Aici intră uşor un inel şi cerceluşi. Poate fi folosit şi pentru inele de logodnă”.

Gabriela Tompa – artist hand-made (dreapta): „Eu creez cercei, brăţări, coliere. Fc bijuterii unicat care cred că mă Gabriela Tompareprezintă. O pereche de cercei o pot face în trei minute. Poate dura mai mult dacă modelul e mai complicat. Preţurile mele sunt mici ca să-şi permită lumea. Din păcate nu se poate trăi din hand-made. Nu ştiu de ce lumea nu apreciază munca noastră. Poate pentru că sunt prea multe chinezisme pe piaţă”.

Loredana Istrate – artist hand-made: „Am venit cu bijuterii cu plante presate şi fixate cu o răşină incoloră sau inele pictate cu omuleţi de zăpadă pe care, de asemenea, e turnată răşină. Am mai adus coliere croşetate. Folosesc eu un stil mai ciudat, dar cred că e o Loredana Istratetendinţă. Eu aplic elemente de alamă şi vin cu croşeta peste, sunt cam ciudate, dar se poartă. Eu merg pe verde, roşu. Am şi pictat oglinjoare. Am învăţat o tehnică specifică în zona Călata. Particip la un atelier la Dezmir, în judeţul Cluj, iar pe viitor voi face şi cutii pictate şi oglinjoare pentru fetiţe”.

Gabriela Hatos – educatoare (dreapta): „Sunt primele mele creaţii. Încerc să mă specializez. Eu am creat nişte broşe şi ornamente de pom. Am folosit mărgeluţe, pâslă, tot ce am găsit. Am lucrat cu mâna şi cu acul. Eu sunt gabriela educatoareeducatoare la Grădiniţa 13, iar ceea ce fac aici e un hobby. Bradul de acasă îl împodobesc tot cu materiale cusute”.

Alexandra Tătar – organizator Bazar de Crăciun (foto principal): „Suntem la a patra ediţie. Nne-am gândit să facem şi un bazar de iarnă cu scop umanitar. Vrem să ajutăm Casa de Copii din Odorheiu Secuiesc deoarece una dintre doamnele care cochetează cu noi, Lucia Cotul, e membru important al organizaţiei care se ocupă de copiii de acolo. Noi, fiind 17 doamne, am spus că putem face ceva frumos pentru ca să-i ajutăm pe copii, dar nu numai de Crăciun. Vrem să permanentizăm sprijinul nostru. Ne bucurăm azi de prezenţa a 17 cochete, petrecem o duminică frumoasă împreună şi sperăm să adunăm bani mulţi pentru copii”.

Mai multe fotografii, pe pagina noastră de Facebook.

Cristiana Sabău

bazar Craciun 2 bazar Craciun 3 bazar Craciun 4 bazar Craciun 5

4 comentarii

  • Da….am mai vazut o pe fata asta A Tatar si prin alte parti. S a agatat de liberali sa se faca cunoscuta si s a dat cu pdl-ul . Cracter…? DUAL ! 🙂

    • mai bine dual, decat deloc, sasha. Chiar si cand unii fac ceva pozitiv, se gaseste cate o „sasha” sa faca curent. Penibil, sasha, penibil. Tu ce ai facut duminica asta? Stat in pat, frecat menta? Altii se duc acolo, pierd o zi din viata de familie, pentru a vinde cateva lucruri, facute manual, tot in timpul lor, iar banii rezultati sa-i doneze unei institutii care are grija de copiii nevoiasi. Daca asta e caracter DUAL, vreau si eu.

    • Un singur lucru vreau sa îți spun: rar mi-a fost dat sa cunosc un om precum Alexandra. Ce rău vezi in faptul ca vrea sa se afirme? E tânara si poate are puterea sa schimbe ceva. Are un suflet minunat si un caracter pe măsura. Sunt onorata ca o cunosc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.