Actualitate Economie

Amenajare de străzi noi în Unirea, Viişoara şi Ghinda, în urma extinderii intravilanului

Consiliul Local va lua miercuri în discuţie aprobarea cofinanţării lucrărilor la Drumul Comunal Bistriţa - Slătiniţa, dar şi a studiilor de fezabilitate pentru unele obiective de investiţii privind amenajarea a patru străzi în zonele noi de locuinţe din Bistriţa - etapa 3, ca urmare a extinderii intravilanului.

Consiliul Local va lua miercuri în discuţie aprobarea studiilor de fezabilitate pentru unele obiective de investiţii privind amenajarea de străzi în zonele noi de locuinţe din municipiul Bistriţa – etapa 3.  

Municipalitatea are propuse prin listele de investiţii o serie de proiecte pe infrastructura de transport, care prevăd lucrări de amenajare de străzi în zonele noi de locuinţe ca urmare a extinderii intravilanului.

Străzile propuse pentru amenajare sunt următoarele: str. Aviator Mihai Berbecariu – 551.380 lei (130.714 euro), str. Remus Cristian Bucur – 597.564 lei (132.333 euro) – în zona Unirea, str. Tudor Jarda – 2.934.117 lei (649.773 euro) – în zona Viişoara, str. Secundară 8 Ghinda – 2.315.356 lei (512.746 euro).

Aceste străzi fac parte din reţeaua de străzi a oraşului şi sunt în domeniul public de deservire locală. Lucrările de amenajare se desfăşoară pe traseul existent al strazilor, soluţiile avute în vedere deosebindu-se doar prin alcătuirea structurii rutiere. Lucrările propuse în cadrul studiilor de fezabilitate pentru fiecare stradă cuprinsă în etapa 3 de amenajare sunt: lucrări de drumuri, de canalizare a apelor pluviale, siguranţa circulaţiei, pentru reţeaua de iluminat public, stâlpi de iluminat, corpuri de iluminat, lucrări pentru devierea reţelelor electrice existente.

Aleşii locali îşi vor da votul şi pe proiectul de aprobare a cofinanţării obiectivului de investiţii ”Amenajare Drum Comunal 8 C, Bistriţa – Slătiniţa”, care urmăreşte amenajarea traseului şi îmbunătăţirea capacităţii portante şi a sigurantei circulaţiei, îmbunătăţirea condiţiilor pentru traficul pietonal, asigurarea scurgerii apelor, descongestionarea căilor rutiere principale, respectiv a drumului naţional DN 17 şi DJ 172 B, oferind operatorilor de transport şi populaţiei rute alternative, cu facilitarea legăturilor cu şi între căile rutiere principale.

Obiectivul se încadrează în prevederile Programului naţional de dezvoltare locală,  subprogram ”Regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor” – Domeniul reabilitare/modernizare a drumurilor publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor  şi a fost depus pentru finanţare din bugetul de stat prin MDRAP.

Valoarea investiţiei este de 2.328.708,02 lei de la bugetul de stat prin Programul naţional de dezvoltare locală şi 113.503,02 lei de la bugetul local.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS