Beclean: Declarație de Unire cu Republica Moldova

Holistic

Consiliul Local Beclean a adoptat cu unanimitate de voturi, în mod simbolic, ”Declarația de Unire cu Republica Moldova”, alăturându-se astfel Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, municipiului Bistrița și comunelor din județ care doresc reîntoarcerea Basarabiei la patria-mamă.

În contextul anului Centenarului, administrațiile locale își arată interesul pentru unirea Basarabiei cu România. Prima declarație simbolică de Unire, semnată în România, a plecat din județul Bistrița-Năsăud, mai exact din comuna Parva.

Astăzi, în ședința Consiliului Local al orașului Beclean s-a adoptat cu unanimitate de voturi ”Declaraţia de Unire cu Republica Moldova”.

Proiectul a fost depus de către prim-vicepreședintele PMP Bistrița-Năsăud, Caius Cârcu, consilier local al orașului Beclean. ”Au trebuit să treacă 100 de ani pentru ca cetățenii și clasa politică a României și Republicii Moldova să înțeleagă că este momentul să redevină o singură țară. 100 de ani ne-au trebuit nouă, românilor de pe ambele maluri ale Prutului, să înțelegem că stă în puterea noastră să cerem reîntregirea țării și că uniți ne putem face auzită vocea. În contextul geopolitic de azi, aniversarea Unirii Basarabiei cu România, moment care a marcat începutul unui an 1918 memorabil, pentru națiunea română, are o încărcătură aparte. Însă, spre deosebire de Transilvania, Basarabia este încă ruptă din trupul țării. Acum, la 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, consider că este necesar ca de la fiecare nivel administrativ al țării să susținem cu toată convingerea întoarcerea Republicii Moldova în marea familie europeană prin unirea cu patria mamă, România. Republica Moldova, te așteptăm acasă!”, a menționat Caius Cârcu, potrivit unui comunicat de presă.

 

Declarația de Unire:

”Deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud l-a provocat în urmă cu două luni, în cadrul unei conferințe de presă, pe primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, să semneze această declaratie și în consiliul local al orașului pe care-l gospodărește. La momentul respectiv, Nicolae Moldovan a considerat că este o inițiativă bună și o va propune Consiliului Local, însă nu a fost pusă pe ordinea de zi”, se mai arată în comunicatul PMP Bistrița-Năsăud.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.