Actualitate

Beneficiarii de ajutoare sociale, pentru prima oară la Bursa AJOFM. Câte persoane au fost selectate

ACTUALIZARE Peste 700 de locuri de muncă au fost oferite vineri participanţilor la Bursa generală a locurilor de muncă la care au fost prezenţi 48 de agenţi economici şi 492 de persoane aflate în căutarea unui job. Dintre acestea, 277 au fost selectate în vederea încadrării ulterioare în muncă, informează AJOM Bistrița-Năsăud.

La Bursa AJOFM a participat și un grup de persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Bistriţa. ”Deţinuţii care au discutat cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis sau semideschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată. Totodată, persoanele condamnate selectate sunt din rândul celor apte pentru muncă din punct de vedere medical, calificaţi profesional sau necalificaţi, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie. Totodată, Penitenciarul Bistriţa a desfăşurat şi o acţiune de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2018-2019, a viitorilor angajaţi din sistemul penitenciar. Astfel, o echipă mixtă formată din cadre ale Penitenciarului Bistriţa a prezentat celor interesaţi, la standul alocat, oferta de învăţământ pentru anul şcolar şi universitar 2018-2019. În cadrul acestei acţiuni, au fost distribuite pliante cu instituţiile de învăţământ care formează ofiţeri şi agenţi de penitenciare în vederea stimulării interesului tinerilor pentru oferta educaţională”, informează Penitenciarul Bistrița.

ŞTIREA INIŢIALĂ Beneficiarii de ajutoare sociale din 14 comune aflate în jurul Bistriţei au participat, în premieră, la Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de AJOFM Bistriţa-Năsăud la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” din Bistriţa unde companiile care au nevoie de angajaţi au venit cu oferte.

 

Directorul AJOFM, Otilia Râpan, a explicat că a luat această decizie de a invita şi beneficiarii de ajutoare sociale la bursă întrucât firma Comelf, care caută angajaţi, a sesizat că, printre aceşti beneficiari de ajutoare sociale, sunt şi unii care ar putea să muncească.

„Am avut o acţiune cu Comelf. Ne-au rugat să mergem cu ei la primării, să chemăm beneficiarii de ajutoare sociale şi să vedem dacă trebuie sau nu să primească aceste ajutoare. Am constatat că sunt şi oameni tineri care ar putea lucra. Numai din Dumitriţa erau 15 persoane care se aflau în atenţia Comelf pentru a fi angajate, dar care nu mai răspundeau la telefoane. Cei de la Comelf credeau că noi le dăm aceste ajutoare şi de aceea ne-au chemat cu ei. Noi nu dăm ajutoare, dar le eliberăm adeverinţa cu care îl pot primi. La întâlnire au venit o parte dintre beneficiari şi am convenit să avem acţiuni similare la Beclean, la Teaca, laa Năsăud şi să identificăm persoane care primesc ajutoare sociale şi care ar putea munci şi să le trimitem la muncă. Avem suspiciunea că sunt persoane care primesc ajutoare sociale şi pot munci. Oamenii nu pot trăi cu 260 de lei cât e ajutorul social şi atunci lucrează cu ziua. Tocmai de aceea, încercăm să le convingem să se angajeze la Comelf sau la alte firme fiindcă au transportul asigurat, au cantină unde pot lua masa, vor avea o pensie”, a spus Otilia Râpan.

Pentru firmele mari care au nevoie de mulţi angajaţi, AJOFM BN e dispusă să organizeze miniburse, iar Otilia Râpan a declarat că îi invită marţi şi joi pe cei de la resurse umane de la diverse companii să vină la sediul AJOFM, când vin şomerii la viză, să stea de vorbă cu ei şi să-i convingă să se angajeze.

Un număr de 41 de agenţi economici din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost aşteptaţi vineri  la Bursa generală a locurilor de muncă organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud. Oferta agenţilor economici însumează 620 locuri de muncă vacante, din care 25 locuri de muncă pot fi accesate de către persoanele cu studii superioare şi 595 locuri de muncă de către persoanele cu studii medii şi profesionale.

La această bursă au participat şi persoane private de libertate aflate în Penitenciarul Bistriţa, care execută pedeapsă în regim deschis şi semideschis.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.