* ”Conferinţele Bibliotecii” cu pr. prof. Ioan Chirilă, miercuri 14 ianuarie la UBB – Extensia Bistriţa
Miercuri 14 ianuarie, de la ora 12.30, în Aula Magna a Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca – Extensia Bistriţa, are loc evenimentul ”Conferinţele Bibliotecii: Cetatea Bistriţei – confesiune, limes şi punct de comuniune”, cu participarea pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB (foto).
Conferinţa este organizată de Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc”, în parteneriat cu Universitatea ”Babeş-Bolyai” – Extensia Bistriţa.
Conferenţiază pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB, tema fiind ”Cetatea Bistriţei – confesiune, limes şi punct de comuniune”.
În 17 decembrie anul trecut, Biblioteca Judeţeană a inaugurat o filială la Extensia Bistriţa a UBB.
Pr. Ioan Chirilă este, începând cu anul 2004, profesor titular la disciplinele Vechiul Testament, Arheologie biblică şi Limba ebraică în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. De asemenea, a fost decan al facultăţii în perioada 2004-2012. Începând cu anul 2012, ocupă funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii Babeş-Bolyai, fiind director-fondator al Centrului de Studii Clasice şi Orientale Orientalia. A fondat şi condus şi Centrul de Bioetică al UBB (2007-2012).
A publicat 10 volume de autor, a coordonat alte 17 volume, a publicat peste 100 de studii de specialitate în reviste de teologie şi de cultură din ţară şi din străinătate, articole, comentarii, recenzii, etc. A coordonat şi a fost membru în mai multe proiecte de cercetare, a participat la manifestări ştiiinţifice.
* ”Eminescu – Seară de literatură Bistriţa-Chişinău”, joi 15 ianuarie la BJBN
Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc” vă invită joi 15 ianuarie, ora 17.00, în Sala ”Liviu Rebreanu” (Str. Odobescu nr. 11), la acţiunea culturală ”Eminescu – Seară de literatură Bistriţa-Chişinău”.
Cu acest prilej, va avea loc o întâlnire cu scriitorii Vladimir Beşleagă, Emilian Galaicu-Păun, Dumitru Crudu, Gheorghe Erizanu.
Amfitrion: managerul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea.
Adaugă comentariu