Actualitate

Biblioteca Judeţeană: O nouă campanie ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi”, 2-15 decembrie

Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc” derulează în perioada 2-15 decembrie o nouă campanie ”ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi”, în cadrul căreia doritorii pot aduce diferite daruri la sediul instituţiei pentru a fi oferite cu ocazia sărbătorilor de iarnă copiilor sărmani din familii cu probleme financiare.

Afis Shoebox final 2014Perioada de colectare este 2-15 decembrie, bistriţenii cu suflet mare putând aduce, într-o cutie de pantofi, cadouri diverse pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, la Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc” de pe str. Al. Odobescu nr. 11, de luni până joi între orele 8.00-18.00, iar vinerea între orele 8.00-16.00.

”Ce se poate pune într-o cutie de pantofi? Dulciuri (ex. ciocolată, napolitane, bomboane, în termen de valabilitate, nu şi produse perisabile precum iaurt sau fructe), articole şcolare (penare, creioane colorate, caiete, cărţi de colorat, etc.), jucării potrivite pentru vârsta copilului, îmbrăcăminte (fular, mănuşi , pulover, hăinuţe noi sau chiar folosite cu condiţia să nu fie deteriorate), articole de igienă (periuţe şi pastă de dinţi, gel de duş, şampon), o felicitare de Crăciun cu câteva rânduri adresate copilului care va primi cutia cu cadouri, orice alt cadou care credeţi că ar aduce bucurie unui copil sau chiar dvs. dacă aţi fi în locul acelui copil, lumânări aromate, ornamente de Crăciun”, informează Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc”.

La nivel de ţară sunt 135 de centre de colectare. Biblioteca Judeţeană şi Fundaţia ”Clubul Orizonturi Albastre” Bistriţa sunt pentru al doilea an consecutiv parteneri în cadrul proiectului ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi”, and ca motto ”Pune un zâmbet pe faţa unui copil de sărbători”.

Campania de anul trecut, organizată în premieră la Bistriţa, s-a bucurat de mare succes, sute de copii din familii nevoiaşe din Nimigea, Romuli, Corvineşti, Moruţ, Bidiu, Enciu, Fântânele, Măgura Ilvei, Strâmba, Viile Tecii, Teaca, Dumitra şi alte localităţi primind cadouri de sărbători.

Foto: arhivă 2013

1 comentariu

 • Știți cu toții că Acum cateva minute la Târgul de Carte Gaudeamus 2014 primul german al țării si-a lansat cartea autobiografică „Pas cu pas”. Iar asta, ca să știe lumea cu ce viteză funcționează el, de obicei. Astfel, vă prezentăm mai jos cărțile autobiografice pe care vedete politice din România le-au lansat sau le vor lansa în curând la orice Biblioteca .deci :

  1. Klaus Iohannis – Pas cu pas (Carte GPS). Roman în care președintele ardelean ne explică cum a venit el lent, pe jos, până la București. Drumul a durat 4 ani, el având doar două viteze.

  2. Traian Băsescu – Cum să minți 9 ani. (Carte de bucate) Manual pentru a ști cum să faci o țară bucăți, oricare ar fi ea. Apropo, acesta e primul volum.

  3. Victor Ponta – Hoțul neprins, las’ că l-am cinstit (Carte de proverbe). Proverbe și zicători adaptate după PSD, gen „Cine se trezește de dimineață… înseamnă că e pensionar și votează Ponta” sau „Cine sapă groapa altuia… e clar că vrea să scoată un mort din ea ca să-l pună să voteze”, cât și zicători despre iubire: „Daciana, dragostea mea!

  4. Elena Udrea – Bună pentru România (Carte de colorat). A se utiliza doar culoarea alb, ușor lipicios. Se recomandă persoanelor peste 18 ani. Conține femei dezbrăcate (de politicieni) cât și imagini cu o tentă ușor erotică, gen gangbang PDL-PNL sau comprimare prin poziția misionarului ACL.

  5. Mircea Badea – Cum să pupi în cur din orice poziție. (Manualul karatistului). Carte destinată învățării de reguli stricte pentru țuguierea buzelor funcție de distanță. Curul va fi considerat aliat. Aplicarea regulilor se face zilnic, între 23.00 și 24.00

  6. Gabriela Firea – Geografia pentru proști. (Roman SF). Manual pentru explicații de genul „Mai e o secție de votare aproape de Londra!”. Incursiune în paranormal: cum să parcurgi 340 de kilometri în câteva minute, către o secție aproape de Londra…. în Liverpool.

  7. Liviu Dragnea – Turismul, Teleormanu’ / Românu’ și Neamul!/ (Poezii electorale – mic ghid turistic). Pentru cei dornici de o vacanță în locuri răcoroase, cu mâncare inclusă și jocuri de cabană (scuze, celulă), în care poți manifesta calități poetice pentru reducerea pedepsei, acest ghid vine la momentul oportun. Găsim poezii inspiraționale de genul „Pune votul pe Micky Mouse” sau „O viață liberă de pensionar!”

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.