Actualitate

Biserica Reformată, vandalizată. Camera video a Poliţiei Locale nu funcţiona

Biserica Reformată de pe Bulevardul Independenţei a fost vandalizată, a atras atenţia consilierul municipal UDMR Antal Atilla. Preotul paroh a sesizat autorităţile, dar a aflat, în acelaşi timp, că o cameră de supraveghere video aflată în preajmă nu funcţionează, iar cei care au distrus bunurile bisericii sunt greu de găsit în aceste condiţii.

„Biserica Reformată care se află vizavi de Poşta Veche, mai precis poarta bisericii şi panoul de informare au fost vandalizate. Domnul preot reformat am înţeles că a informat Poliţia. Mai demult, ştiu că erau camere de supraveghere în acea zonă şi puteai identifica dacă erau probleme. Am înţeles de la Poliţie că nu mai funcţionează acea cameră. Poate că nu ar fi o idee rea dacă s-ar amplasa din nou acolo o cameră sau s-ar remedia problema cu cea existentă”, a spus Antal.

Primarul Ovidiu Creţu a spus că acest caz nu este de competenţa Poliţiei Locale. „Eu sper că Biserica Reformată a făcut sesizare la Poliţie. Poliţia Română, nu cea Locală, este cea care are competenţa să rezolve problemele. Camera de acolo nu are un sistem compatibil cu cel care l-am făcut noi pe un proiect european. De aceea, nu avem înregistrările de acolo”, a spus primarul.

Biserica Reformată a fost construită la 1887.

7 comentarii

 • Primaria se scoate de la toate. Nu are sarcini, are raspunsuri bune…usoare….dar important ca are nevoie de taxe si bani cat mai multi.

 • Cata incompetenta la aceasta administratie. Avem politie locala, avem masini de patrulare, avem camere de supraveghere care nu functioneaza. Este revoltator ca un obiectiv cum este BISERICA REFORMATA sa nu fie in atentia autoritatilor. Suntem vecini cu acest lacas de cult din 1939. De fiecare data am apreciat la comunitatea maghiara grija deosebita fata de acest imobil. Recenta renovare, ceasul electronic , luminile exterioare curtea si gardul renovat, ambientul din biserica, face din acest perimetru unul de atracti si eleganta un obiectiv care arata ca multiculturalismul si prezenta comunitatii maghiare este un castig pt. Bistrita si TRANSILVANIA in general. Regret ca niste indivizi fara cap au procedat in halul acesta. Cer administratiei sa isi faca treaba si in regim de urgenta sa rezolve aceasta situatie.

 • „camera aia nu are un sistem compatibil” ?!?
  wtf, camera aia nu are functia de parandarat, sau ce ?!?
  din cate stiu camerele de supraveghere transmit toate semnal audio/video si se pot adapta daca e cazul.
  si in intersectia aia, poate cea mai importanta din tot orasul aflam ca nu merg camerele, ca au fost puse doar de decor ca sa justifice niste bani „topiti” degeaba?
  primarul asta chiar ne crede pe toti prosti ?

 • Ce asteptari aveti de la politia locala. A ars biserica de langa primarie ,acolo au tot timpul un politist local si nu au vazut nimic .
  Putem desfinta politia locala linistiti si cu o parte din bani pe care-i cheltuim cu ei putem pune camere in toata Bistrita.Asa rezolva si parcarile aiurea( o poza cu camera +amenda si rezolvam problema) in plus ne raman bani si de parcari.

 • Dar ce sarcini are Poliţia Locală, numai să sancţioneze conducătorii auto care parchează în locuri nepermise şi să-şi facă planul la creşterea încasărilor primăriei? Ori să le fie oferiţi pe „tavă” contravenienţii la tulburarea liniştii şi ordinei publice? După câte ştiu şi aceşti lucrători ai poliţiei locale sunt plătiţi tot din banii contribuabililor, ia să fie plătiţi după rezolvarea problemelor la care-i obligă funcţiile pe care le ocupă şi nu după planul de încasare a amenzilor, vor mai îndrăzni să susţină „şeful” lor, adică primarul, că această problemă nu face parte din competenţa lor? !!!!

 • poi nici aia de pe pasajul de langa sugalete nu a functionat si lucrarile copiilor de la liceul de arte au fost distruse… halal politie locala… halal administratie

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.