Actualitate

Bisericile, pline de Bobotează. Pr. Feier: Să sperăm că Dumnezeu, prin vaccinul acesta, ne va aduce pace

(FOTO) Credincioșii ortodocși au participat în număr mare la slujbele de Bobotează, au luat Aghiasma Mare și s-au rugat pentru sănătate. La Biserica de la Coroana, Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele protopop Alexandru Vidican și de preoții Nicolae Feier, Vasile Beni și Emanuel Vidican.

În fața altarului, unii credincioși au pus recipiente cu apă pe care le-au adus umplute de acasă, întrucât anul acesta apa sfințită nu a mai fost distribuită din butoaie ca să nu se creeze aglomerație.

”Vrem să mulțumim autorităților noastre împreună cu care ne-am sfătuit în așa fel încât am reușit să distribuim Aghiasma Mare – sfințită cu aceeași slujbă pe care am făcut-o astăzi – ieri în sfânta noastră biserică. Aproximativ 1.500 de recipiente cu apă din Aghiasma Mare au fost distribuite deja. Vă mulțumim că ați păstrat distanțarea socială, vă mulțumim că încă mai purtați măștile. Să sperăm că Dumnezeu, prin vaccinul acesta, cu puterea sa dumnezeiască dată oamenilor înțelepți și medicilor, ne va aduce liniște, pace și vom putea să ne petrecem sărbătorile așa cum le-am petrecut întotdeauna. Uitați-vă ce ne promite Dumnezeu, uitați-vă sus pe cer. Nu ați văzut niciodată un asemenea moment înălțător. Vă mulțumim tuturor, domnului prefect, celor de la Situații de Urgență, Jandarmeriei. Vă asigurăm că toți sunteți credincioșii noștri, de la vlădică până la opincă sau mai bine zis de la opincă la vlădică. Vă mulțumim că ne-ați ascultat și că noi am reușit, în Bistrița, să evităm orice fel de îmbulzeală, arătând că suntem unul dintre cele mai civilizate orașe ale României. Fiți fericiți! Doamne ajută!”, a spus preotul Nicolae Feier la finalul slujbei.

Oamenii nu s-au mai înghesuit într-adevăr să ia apă, ci busuioc.

Pe parcursul slujbei a existat și un incident. Un bărbat care împărțea prescură a scăpat vasul pe jos, iar pâinea sfință s-a împrăștiat pe pavaj. Mai multe femei au preferat să nu o lase acolo și au strâns-o.

Cele trei parohii care aparțin de acest lăcaș de cult sunt: Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, avându-l ca preot paroh pe Pr. Alexandru Vidican, Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, avându-l ca preot paroh pe Pr. Nicolae Feier și Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt”, avându-l ca preot paroh pe Pr. Vasile Beni.

În Ajunul Bobotezei, protopopii de Bistrița-Năsăud au fost invitați la o discuție cu grupul de lucru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud având ca temă slujbele de Bobotează, în contextul pandemiei cauzate de coronavirus. Această întâlnire a avut loc după ce prefectul Stelian Dolha a purtat discuții cu Mitropolitul Andrei cu privire la manifestările religioase din această zi de sărbătoare și pentru a găsi soluții pentru a evita crearea unui context de răspândire a virusului. Printre recomandările transmise preoților, prin protopopi, a fost ca împărțirea aghiasmei să se facă folosind recipiente de plastic pe parcursul slujbei, pentru a nu crea aglomerări de persoane.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, jandarmii au asigurat, de Bobotează, măsurile de ordine publică la 11 lăcașuri de cult din Bistrița, Năsăud, Sângeorz-Băi, Beclean, Rodna și Piatra Fântânele.

Etichete

12 comentarii

  • Oamenii au adus apa de acasa ca sa nu se inghesuie… tot inghesuiala este si acum, toti sunt gramada.

 • domnu’ cu prescura e de belea!!!! Are masca pe post de fular… si mai si imprasitie painea sfintita pe jos…. ca sa faca babele genoflexiuni!!!!
  Dar popii de ce nu au masca??????????? totusi?!? le-a dat prefectul voie sa slujeasca fara masca??????? si dsp-ul?
  Atunci frati popi! Inchinati-va prefetului si DSP-ului… daca ei va dau dispensa 2-3 ore si garanteaza ca nu pateste nimeni nimic!!! ei sunt dumnezeii vostri!!!
  Uite ca la umblatul dupa bani din casa in casa la inceput de an, nu a murit nimeni! Ganditi-va ce putere miraculoasa are DSP si echipa prefectului!!!!

 • Bine ca parintele Feier a scapat de covid si acuma da cu apa sfintita.
  Altii n-au avut norocul asta.
  Sa asteptam vreo saptamâna si ceva ca sa vedem câti din turma aia de credinciosi mai au noroc.

 • Ai dreptate,Witeman. Primitivi în ultimul hal. Oricum, popimea și ortodoxia sunt pe ducă. Mai au vreo 50 maxim 100 de ani. Lumea se civilizeaza și se trezește. Încet dar sigur. Nici chiar ei nu pot opri progresul. Va mai supraviețui islamul încă vreo 100 de ani, ca aia sunt și mai primitivi decât noi și apoi gata. Lumea va întra pe un făgaș normal cu oameni normali.

 • In Bistrita sunt vreo 20 de Biserici ortodoxe si vreo 3 greco-catolice,una romano-catolica, plus vreo 2 reformate,evanghelica pt sasi,cele pt penticostali,baptisti,adventisti ;oare nu ar fi bine sa se transmita astfel de momente si de la celelalte Biserici? Sigur ,veti vedea lucruri la fel de interesante,sau chiar mai mult decat atat! Nu de altceva,dar sa nu creada nimeni ca ortodoxia s-a nascut la Coroana si ca ceilalti preoti nu fac aceeasi frumoasa slujba. Asta pt a preveni primejdia infectarii cu virusul ingamfarii care poate fi la fel de periculos ca si cu cel al covidului!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.