”Însuși primarul recunoaște că în Piața Centrală e spațiu verde. Probleme cu memoria?”

Holistic

”Probleme cu memoria, dom’ primar? În data de 23 aprilie 2018 a fost depusă la APM „Notificarea” în vederea obținerii avizului de mediu pentru autorizația de construire pentru ”Modernizare Piața Centrală”. În notificarea semnată de OT Crețu, primarul municipiului Bistrița, se menționează următoarele (în partea de jos a primei pagini): suprafață construită existentă (clădiri, accese): 32 mp (2 accese la grupuri sanitare existente), suprafață spații verzi existentă: 5021 mp (rondouri existente), suprafață asfaltată și pavată existentă: 9357 mp”, se arată într-o postare pe Facebook a Asociației Bistrița Civică, președinte Florin Chereji:

”În data de 2 mai, la conferința de presă, același OT Crețu spune că Piața Centrală nu e spațiu verde, uitând de notificarea trimisă la APM. Nimeni nu a afirmat că toată Piața Centrală e spațiu verde, dar peste o treime din suprafața pieței este, de facto, spațiu verde, după cum însuși primarul recunoaște prin Notificarea depusă la APM. Că nu a înregistrat spațiile verzi existente în Registrul spațiilor verzi nu este vina cetățenilor, ci tocmai a primarului și serviciilor din subordine, care nu și-au îndeplinit o obligație legală. Putem să ne gândim că deliberat nu au fost înscrise în Registrul spațiilor verzi acele rondouri și spații înierbate, situate chiar în fața instituției, în punctul 0 al Bistriței, în suprafață de 5021 mp, ceea ce poate fi interpretat din punctul de vedere al Codului penal”.

 

Într-o postare anterioară, Bistrița Civică se întreba: ”Primarul a afirmat că rămân cei patru castani seculari de pe latura nordică a pieței. Dar ce se întâmplă cu ceilalți arbori? Cu cei doi platani falnici de pe latura sudică? Se motivează că rondourile din colțul sud-vestic al Bisericii Evanghelice trebuie să fie desființate pentru a se marca perimetrul fostului gimnaziu evanghelic. Oare de ce? De la cine a primit primarul ordin să marcheze perimetrul unei clădiri demolate în 1936, fără nici o valoare arhitectonică, care nu mai era folosită de ani buni? Numai să stricăm niște rondouri cu flori sau spații înierbate și să punem dale de piatră care după un an de zile să fie înlocuite precum în Piața Mică sau pasajele „reabilitate”? Poate că, în urma unei dezbateri publice adevărate, la care specialiști în urbanism, dar și peisagistică urbană, am putea accepta niște schimbări în configurarea Pieței Centrale”. 

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. bistritean

  S-a dovedit inca odata ca primarul are daltonism. Acolo este spatiu rosu care se transforma in unul maro. Ce dracu nu ati inteles ?

  (0)
 2. Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta

  Cititi si pe alte stiri cum primarul trebuie sa respecte o sentinta care il obliga sa pastreze minimum 35 de copaci si sa mai planteze inca 15. In urma unui proces cu avocata ELEONORA COTU o bistriteanca cu suflet mare care a sarit in ajutorul copacilor. Am cunoscut-o bine si ne-am consultat la vremea respectiva. Asta trebuia sa recunoasca domnu edil;, si sa stiti stimati cititotri ca daca nu exista acea sentinta toti copacii zburau . Asa ca ?????? Restul este tot incalcarea legilor privind transparenta in luarea decizilor administratiei publice.Cine nu se informeaza este dus cu presul primariei si tarat prin toata PIATA CENTRALA.

  (0)
 3. Balan Marius -ecologist PV

  HAI, inca un sfung si ajungem la 5.000 de semnaturi. La mine sunt 1000 direct pe tabele si pe petitia online alte 3220. Premiera de civism la Bistrita. BRAVO tuturor ! Mai puteti semna pana in data de 10 mai.

  (0)
 4. Vasile

  Primarul cu secunzii regește plătiți din banii noștri ne-o trag. Dacă erau buni în mediul privat nu veneau să facă averi de la buget. Ratați cu pretenții. Dl. Nicolae are afaceri pe cont propriu, dar Dl. Muthi ce experiență are în privat? De angajat?

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.