La Bistrița se construiește un spital modern, pe șapte niveluri. Când va fi gata

Holistic

La Bistrița a început astăzi derularea celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății. Spitalul va fi construit pe șapte niveluri. La etajele 2, 3 și 4 vor fi amenajate 31 de saloane cu câte două paturi fiecare, adică un total de 62 de paturi.

Este vorba de Spitalul de Recuperare și Îngrijiri Paliative Sanovil Bistrița, situat pe strada Tudor Jarda, în spatele actualei clinici Sanovil. Construcția unei clădiri moderne, cu o suprafață de peste 3.000 de mp, a început.

Spitalul de Recuperare și Îngrijiri Paliative Sanovil va fi unul dintre cele mai moderne din țară și va fi dotat cu piscine de recuperare cu apă dulce și cu apă sărată, va dispune de toate mijloacele de recuperare umedă, împachetări cu nămol și parafină, salină, saună caldă, criosaună, va dispune de cele mai moderne mijloace de fizioterapie, roboți computerizați pentru recuperare, masaje terapeutice, trei săli de gimnastică de recuperare pentru diferite specialități, săli de recuperare ocupațională.

”Saloanele vor dispune de cele mai bune condiții de viață pentru pacienții internați pentru recuperare cât și cei pentru îngrijiri paliative. Estimăm ca spitalul să fie gata pentru deservirea pacienților noștri la sfârșitul anului 2019”, spune dr. Gavrilaș Mureșan.

Foto cu caracter ilustrativ

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Paul Negrea

  Cinste doctorului Muresan!Daca ar avea Bistrita cat mai multi oameni ca dansul s-ar schimba fata orasului.Asta trebuie ,intr-o zona ce predispune la boli reumatice ,sa avem conditii de tratamente specifice.Succes ,dle doctor si tuturor colaboratorilor Dvs.Iar dupa ce terminati ,inscrieti_va in cursa pentru Primaria Bistrita.Sunt sigur ca veti fi cel mai bun primar.

  (0)
  • Altul din sectorul privat

   Felicitari d-lui Muresan si va rog sa nu urmati sfatul de a intra in cursa pt mandatul de primar . Sunteti mult prea competent pentru a intra in sistemul public, plin de dejectii. Continuati-va activitatea in sectorul privat . O faceti intr-un mod exemplar ! Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru a duce la bun sfarsit toate proiectele prezente si viitoare .

   (0)
 2. Adrian C.

  Spitalul este PRIVAT.
  Dacă ai bani te tratează, dacă nu ai bani poți să mori.
  Aceasta este o politica LIBERALĂ practicată de socialdemocratii lu’ peşte (PSD) care permit, o adâncire a diferentelor dintre clasele sociale.
  Unii cetățeni au acces la spitalul privat, iar cei săraci şi prosti să se trateze în spitalele de stat. Este periculos ceea ce faceți.
  In felul acesta vor fi Azile de Batrani pt bogati si Azile de batrani pt săraci.
  Grădinițe pt copiii bogatilor si gradinițe pt copiii săracilor.
  Calitatea actului medical din spitalele din România, trebuie să fie acelaşi pt. toată lumea.
  Nu sunt invidios. Imi doresc ca toti românii să fie tratati la fel.
  Eu constat doar, că in România lucrurile o iau razna şi că piata sănătătii , este mai liberală ca în unele țări, care nu au fost comuniste niciodată.
  Liberalism prost inteles, liberalism salbatec.
  Sănatatea este ultimul domeniu care trebuie privatizat.
  Sanatatea trebuie să fie gratis pentru toti, altfel apar cetatenii de rangul1 si cetatenii de rangul 2.

  (-1)
  • Costel

   Greșit domnule, trebuie sa fim tratati după cât contribuim, in România la 30 ani in mediul rural sunt foarte mulți asistați social, stau pe spatele societății și ajung sa fie tratati, pai respectivul merita sa fie tratat ca și un cotizant de o viața întreaga ??? Trebuie sa fie niște servicii minime pentru toți, asta nu contest, in special cele de urgentă care pun viața in pericol, dar atât !! Restul sa între intr un program de asigurări de sănătate bine clădit in funcție de cât se cotizează, așa cum e in țările civilizate din vest. La noi cotizează 2 și beneficiază 8 și se mai și fura și după ne miram ca avem un sistem de sănătate șubred.

   (0)
  • Roth Cristian

   Spitalul privat poate face un contract cu casa judeteana de asigurari si iata cum toti asiguratii vor avea acces la serviciile pe care le ofera.
   Inestitiile asigura mersul inainte intr-o societate. Daca tot nu le face statul, de ce sa nu le faca un privat??

   (0)
  • Tristan

   Dar în momentul în care, din banii pe care îi câștigați, vă permiteți să vă cumpărați doar o mașină de mâna a doua, la un preț de 5000 de euro pe când altcineva își permite să-și cumpere cu bănuții jos o mașină din categoria lux, ce costă, să zicem, 75000 de euro, cum vă simțiți? Dar când acea persoană e una căreia i-ați delegat prin votul dumneavoastră administrarea treburilor publice, cum vă simțiți?

   (0)
  • Adrian

   Dar de ce sa nu fie si casele / masinile / hainele gratis si la fel pentru toti? Aveti idee la ce nivel se ridica o asemenea investitie PRIVATA? Cu ce tari comparati Romania? Cu USA, cu UK? Ca nu inteleg. Unde sunt gratuite si egale (indiferent de nivelul asigurarilor platite)pentru toti locuitorii serviciile medicale?

   De ce vi se pare normal ca un om care castiga 4.000 de RON sa primeasca aceleasi servicii cu cineva care e asistat social si nu plateste nici o taxa/asigurare etc?

   (0)
  • @tristan

   Asta e paradoxul omenirii!!!
   Si e un paradox pur romanesc!!!
   Sa ajungi sa votezi cui sa-i fie mai bine!!!!
   Sau sa muncesti ca prostu pentru a plati impozite pentru unul care castiga mai mult ca tine!!!!
   Despre spital numai de bine, daca e privat e si mai bine!!!!

   (0)
  • Doru

   DA, acum ca ii avem la putere pe SOCIALI DEMOCRATI activitatea din sanatatea de stat merge snur. Bubuie ca si economia. Bai fratilor voi unde traiti, va faceti ca nu vedeti realitatea? Situatia din spitale e jalnica, iti cumperi medicamentele, multe din ele nu se gasesc decat pe piata neagra pentru ca nu au fost contractate de acest guvern mult laudat. Locuri in spitale nu sunt, la urgenta esti tratat ca ultimul animal. Dece nu se vrea noua lege a sanatatii? care sa reglementeze raporturile intre spitalele private si casele de sanatate, asfel ca pacientul sa plateasca diferenta. Nu se vrea ca asfel dispar niste surse de venit ilicit pentru cei din spitalele de stat, a celor de la casele de sanatate si multi altii care sug bani grei dela stat. Asta este realitatea jalnica din sanatatea de stat pe care voi, cei din PSD, o vedeti formidabila si deneanlocuit.

   (0)
  • Dan

   Tovarase Adrian C., asta cu „daca ai bani te trateaza, daca nu poti sa mori” este perfect valabil si in foarte multe spitale de stat.

   (0)
 3. Asistent

  Pai numa asta ar mai lipsi sa ajunga primar, ca in rest le-avem pe toate. Asta, in viata lui nu a dat o chitanta, asa ca tot ce a construit, in mare masura se datoreaza acestui fapt!
  Se vede ca nu-l mai satura Dumnezo nici pe asta!!!!

  (0)
  • Tristan

   Dovada?
   Eu am fost la o consultație, am plătit și am primit bon fiscal în schimbul banilor dați.

   (0)
  • @asistent

   daca nu a dat chitanta si a cumparat materiale de constructii…tot a platit 19% tva…ceea ce e foarte mult in raport cu …. microsoftistii…galelebute…marea insula de corali…si toti politicienii si bugetarii care iau salarii GRATIS!!!

   (0)
 4. Paul Negrea

  Asa ne-au vorbit si tovarasii decenii dea randul si ne-am convins cat de egali eram unii cu altii.Asa se incearca sa se acrediteze si acum ideea ca la spitalele de stat oamenii sunt tratati egal.Fals!Daca n-ai mii de euro nu te opereaza gtatis nici cel mai altruist si crestin medic.Si coabitarea aceasta plina de ipocrizie dintre medicii ce te opereaza la clinica lor privata si te transfera la spitalul de stat trebuie sa inceteze.Privatul sa fie aparte si spitalele de stat sa -si respecte statutul lor,Sa se termine joaca dea soarecele si pisica.Respect pt dr Muresan,care de la inceput a mers pe calea privatului si continua asa!

  (0)
 5. Ionică

  Adică să moară capra vecinului, dacă tot nu pot s-o mulg și eu ?
  Ce-i rău că unii oameni pot și știu să facă o afacere din(în) sănătate ?
  Alții au făcut-o din exploatarea și prelucrarea lemnului, și au făcut mai multă pagubă românilor decât înființarea unei astfel de unități.
  Ia să ne intre în sânge , de tineri, să ne facem asigurări private de sănătate care să compenseze (suplimentar) astfel de costuri.
  Sănătatea costă și la nivel individual și trebuie investit în ea. Măcar cât în țigări și băutură la un loc.
  Altfel, cronica cârcotașilor este imnul național.
  Nu există, în investiții, liberalism prost înțeles.
  Aici nu-i vorba de privatizarea sănătății , în sensul la care se referă cetățeanul de mai înainte.
  E o diferență esențială și este surprinzător că nu este încă înțeleasă.
  Sănătatea – de până acum – este și rămâne gratis pentru toți cetățenii, dar la ea va exista o alternativă. Una privată. Pe bani, desigur. Cine va putea.
  Bravo și felicitări.

  (0)
 6. Un cititor

  Iar vb unii sa vb. Este nevoie de acest spital. Paleatia e pt multe cazuri disperate. Se vede ca nu ați avut bolnavi . când ai face orice sa le ușurezi suferința si sa le oferi macar o zi in plus. Si e ok sa poți face acasă la tine,adică in orașul tau anumite proceduri. Succes Sanovil.

  (0)
 7. Ioana

  Nu credeam vreo data sa vad atata răutate,sa citesc comentariul de mai sus unde se vorbește despre sănătate ca despre un desert, ai bani îl mănânci, nu ai te uiți doar în vitrina cum mănâncă alți, sa primești îngrijiri în funcție de cât cotizezi??? Pai e inuman și sa te gândești la asa ceva. Pai domnilor poate sunteți plini de bani și ați plătit taxe mult mai multe ca și alte persoane, dar dacă copii voștri, sau chiar voi ați avea nevoie de îngrijiri de sute de mii de euro, și nu v-ați permite, ma întreb oare ați zice asta e viata deoarece acele tratamente sunt pt cei mai bogați ca și noi? Îmi este mila de voi deoarece nu știti cu adevărat ce înseamnă a fi bolnav. Eu nu vb pt ca as avea vreo boala, vb deoarece mie chiar îmi pasa de oameni bolnavi, de oameni care suferă în spitale, de bătrâni disperați care nu se pot bucura de un sistem mult mai bun si mor abandonați prin centre de bătrâni. Ioana

  (0)
 8. I. Alexa

  Schimbarile demografice profunde si plecarile la munca in strainatate au determinat ca multi bunici (seniori) sa ramana singuri fara o supraveghere cotidiana sau o asistenta medicala permanenta. Este o realitate pe care guvernantii nu o vad! Centrele medicale (de stat sau particulare) de ingrijiri paleative ale pacientilor cu boli incurabile sunt institutii sociale normale intr-o tara civilizata. Exista azi in Romania peste cinci milioane de oameni in varsta pentru care Guvernul nu face multe lucruri sa ii ajute. Nu avem nici un Program National de asistenta sociala si ingrijiri paleative! Cine ii ajuta pe varstnicii care supravietuiesc singuri in satele izolate sau in micile apartamente din Era comunista? Ajutoarele ocazionale initiate de voluntarii ONG nu sunt suficiente! Cand vom avea asemenea centre in mediul rural? … Felicitari sincere pentru initiativa!

  (0)
 9. Paul Mercan

  V-ati intrebat ce se va intampla cu cei 5 milioane de romani care pleaca la munca in strainatate si majoritatea nu mai contribuie la fondul de sanatate si pensii,dar se vor intoarce la batranete si vor apela la umanismul celor ce 40-50 de ani,luna de luna si-au platit aceste dari.Nu ar fi corect ca toti acestia sa apeleze la privati si sa plateasca?Peste tot in lume e asa.Minciunile electorale nu pot acoperi goluri de miliarde pe care le fac unii inconstienti si care pun in situatii disperate pe oamenii seriosi care isi pregatesc cinstit BATRANETEA!

  (0)
  • @paul

   aia care am lucrat dincolo 30 de ani vom veni in tara la 60 de ani sa luam pensia minima si sa primim asistenta medicala gratis am adus banii in tara (nu-i ducem in insule) unde au fost investiti platind materiale si servicii cel putin 19%tva….adica din 2000 de euro adusi in tara platesc la stat 400 de euro…adica atat cat iei tu salariu la stat stand degeaba!!!! atunci poti sa-mi spui pe ce bani lucrezi tu la stat acum??? (stiind ca statul nu e in stare s afac nici o afacere rentabila!!!)

   (0)
 10. radu

  eu am fost la doua consultatii in clinica asta privata, si nu am primit nici un bon pentru consultatie sau investigatie imagistica!!!!deci?

  (0)
 11. c-ttt

  Referitor la egalitate…… Si comunistii tot asta au vrut sa faca si a iesit ce a iesit. Mie nu mi se pare corect. Serviciile de baza medicale, da trebuie asigurate. Vrei mai mult, iti bati capul, nu astepti sa pice. Bagi alcool si tigari din liceu, la 40 faci ciroza, ia spuneti-mi, e corect ca ceilalti sa suporte ingrijirea a inca vrea 30 de ani? Daca fiecare ar avea grija de el……

  (0)
 12. juamba

  Radule, esti mincinos si rautacios, la clinica asta privata in orice cabinet ai fost, primesti la receptie bonul fiscal pe care iti scrie numele, seviciile acordate si evident pretul pe care l-ai platit. Nu e frumos ce faci! Eu m-am convins de asta! Te rog du-te , verifica la receptie, si cere-ti scuze de la cineva de pe-acolo, daca mai ai un pic de constiinta!

  (0)
  • radu

   ti-as demonstra daca as putea, dar n-am primit bon, mi s-a spus sa urc sus la 1 si la 2, am fost pe rand, mi-am investigat problema, am intrebat cat platesc si mi s-a spus 60 lei consultatie, 75 de lei la celalalt cabinet investigatia imagistica. Dar nu am primit nici un bon!!!! acuma , daca or fi batu bon dupa ce am iesit eu din cabinet nu mai stiu.CDorect ar fi fost sa mi se dea bonul in momentul platii ca sa nu exisite suspiciuni.Oi fi rautacios, dar ce interes as avea? doar aratam un fapt. Eu oricum mi-am rezolvat problema!!!! este doar un fapt!!!si sa nu bagati mana in foc pentru nimeni niciodata!!!!

   (0)
  • gicu

   Bon primesti la receptia de la parter pentru consultatii la medic. Pentru analize se da pe loc in momentul platii. Si spun asta pentru ca am folosit serviciile lor.

   (0)
 13. Ioana

  Observ din comentariul domnului ‘c-ttt’ îngrijorarea pentru ca statul sa nu furnizeze servici de sănătate și sociale celor ce beau, ce fumează, care mai apoi fac ciroza etc, pai domnule nu ar fi corect ca toți acești ‘oameni’ care ne conduc tara sa nu mai primească servicii nici măcar pe bani?! Deoarece situația în care a ajuns România este practic din vina lor! Ce diferența mai este între un criminal care la beție omoară un om, pe când din cauza guvernanților au murit atâția oameni de frig, de foame, de boli sau poate chiar și-au pus capăt zilelor din cauza problemelor financiare! Ioana

  (0)
 14. Paul Mercan

  Sa nu vorbim numai pt a ne umple timpul.Ce interes ar avea dr Muresan sa nu dea chitanta si sa umpe buzunarele medicilor adusi pe cheltuiala lui din Tg.Mures sau Cluj?Hai sa nu fim naivi!Cat priveste pe fratii nostri din strainataturi ,ce trimit mii de euro in tara,le multumim!Dar daca acesti bani merg in constructiile de vile sau in masini bengoase asta nu ne va obliga pe noi cei ce am STAT aici degeaba,cum zic unii.Dar noi am platit pt functionarea acestui sistem de asigurari,iar unii ar avea pretentii sa beneficeze de el numai pt ca-s de-ai nostri…Discutabila treaba!!!S-ar putea ca de aici sa se nasca mari probleme pt generatiile viitoare.

  (0)
 15. Ioana

  Sa nu mai trimită persoanele din strainatate bani numai câteva luni economia României ar fi la pământ,poate nici nu va imaginați câti bani întra lunar în România, la toți acești bani tot tva-ul întra la bugetul de stat, nu mai vorbesc copii care au rămas în tara cu bunici ar muri de foame, și constructile ar fi la pământ și mulți ar rămâne fără de lucru. Doar atunci s-ar realiza ce înseamnă banii trimiși în tara. Ioana

  (0)
 16. Ioana

  Oricum cu siguranță o mare parte nu se va mai întoarce în România, după au stat atâția ani într-o țară civilizata, ma îndoiesc ca ar dori sa se mai întoarcă, și care se vor întoarce o sa aibă pensi de acolo asa ca nu vad cei cu atata îngrijorare. Ar trebui sa ne rugam sa se întoarcă deoarece România e o tara bătrână și nu știu câți tineri vor putea susține bugetul de stat pt pensie viitoare.

  (0)
 17. Paul Mercan

  Asta trebuie sa preocupe pe toti romanii plecati peste hotare:sa-si asigure o pensie.Dar cei ce nu platesc pt ea nicaieri ,nu vor putea reclama faptul ca au trimis bani in Romania.Nici noi cei ce am ramas aici ,nu ne putem imbata cu iluzia ca la batranete vor veni acasa cei ce vor avea pensii babane in euro si ne vor tine si pe noi cei ce am risipit avutia tarii.

  (0)
 18. Ioana

  Nu cred ca dumneavoastră sunteți unul din aceia ce au risipit avuția tarii, ca dacă era asa acuma nu mai aveați timp sa va spuneți punctul de vedere, mai degrabă nu știați în ce vacanta sa mai mergeți.Si referitor la romani plecați ar trebui sa știe toți ca trebuie sa meargă personal sau sa trimită un împuternicit la finanțe pentru a-și declara rezidenta fiscala,deoarece legea e data de mult și mulți vor avea surprize neplăcute când vor prin o dubla impunere prin posta!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.