Economie Social

Bistrița Hills, un proiect făcut cu „bani spălați”, susține DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a dezvoltatorului imobiliar Septimiu Ricardo Jigmond, asociat și administrator la SC Univversal Developments SRL Bistrița, acuzat de doi cetățeni englezi de înșelăciune și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat dat publicității marți de DNA Cluj, omul de afaceri ar fi luat 1,2 milioane de euro de la doi cetățeni englezi ca să dezvolte un proiect imobiliar „Bistrița Hills” care trebuia să fie un ansamblu de 75 de vile complet dotate, dar nu s-au construit decât două.  

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în lunile aprilie – mai 2007, Septimiu Ricardo Jigmond a indus în eroare doi cetățeni englezi cu privire la calitatea acestora de acționari majoritari la nou înființata SC. Univversal Developments SRL, pe care ar fi înregistrat-o la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud pe baza procurii speciale și a declarațiilor cetățenilor englezi.

Conform sursei citate, în perioada 19 aprilie 2007 – 10 iulie 2008, părțile vătămate, având tot timpul reprezentarea falsă că sunt acționari în această firmă, au remis inculpatului Septimiu Ricardo Jigmond, atât în contul personal și în contul SC Univversal Developments SRL, cât și cash, suma totală de 1,2 milioane de euro, fiind convinși că sumele de bani au fost folosite pentru realizarea proiectelor imobiliare – ,,Bistrița Hills”, derulate în beneficiul lor în Bistrița prin agentul economic menționat.

Procurorii mai arată că în perioada 19 aprilie – 4 decembrie 2008, Septimiu Ricardo Jigmond a introdus în circuitul economic suma de bani încasată de la părțile vătămate, ascunzând adevărata natură a provenienței acesteia.

„În vederea recuperării pagubei create, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților Septimiu Ricardo Jigmond și SC Univversal Developments SRL”, se arată în comunicatul DNA Cluj.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bistrița Năsăud, omul de afaceri fiind acuzat de „înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și ascunderea adevăratei naturi a proprietății bunurilor în sensul că acesta știa că bunurile provin din săvârșirea de infracțiuni (spălare a banilor), în formă continuată”.  

Iată cum este descris proiectul pe http://www.skyscrapercity.com: “Bistrița Hills este un ansamblu rezidențial de vile, cu design arhitectural modern. Vilele dispun de o calitate deosebită a finisajelor alături de o panorama deosebită asupra orașului.

Bistrița Hills se află la 1.500m de municipiul Bistrița. Accesul este la 50 metri după tranversarea podului Jelnei, la dreapta pe strada Taberei cu pasaj prin livadă și pădurice. Bistrița Hills propune două tipuri de vile cu arhitectură unică (la alegere). Fiecare vilă a fost proiectata pentru a maximiza spațiul exterior. Structura unei vile este de 2-3 dormitoare, cu dulapuri de tip dressing și băi încorporate cu vană și dus hidromasaj plus mobilier chivetă.

De asemenea, bucătăria este mobilată, inclusiv plită de gătit, hotă, cuptor, frigider, mașină de spălat, iar sufrageria dispune de aer condiționat. Din dotarea vilei nu lipsește parcarea (aceasta având o poartă automatizată).
O vilă de la Bistrița Hills mai dispune de centrală termică, spații verzi și pavaj exterior. Acest proiect este un ansamblu de vile complet dotate, cu panoramă peste orașul Bistrița, având ca și caracter final crearea unei noi urbanizații în stil occidental cu un total de 75 de loturi/vile”.

Sursa foto: http://www.skyscrapercity.com

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.