Ofertele au fost depuse de UTI Grup, Romanian Soft Company şi consorţiile formate din Teamnet Internaţional, XOR IT Systems şi Free Dreams, precum şi Star Storage şi Intrasoft Internaţional.
Potrivit caietului de sarcini, obiectivul principal al licitaţiei este crearea unei baze de date digitale din cărţile funciare pe hârtie ce există la oficiile ANCPI din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Harghita, Mureş şi Timiş.
”În urma licitaţiei, ANCPI va obţine un acces facil la informaţiile legate de proprietate (informaţii conţinute în cărţile funciare) pentru personalul din cadrul fiecărui oficiu al ANCPI, conservarea informaţiilor conţinute în cărţile funciare aflate în acest moment pe suport hârtie, care se degradează continuu datorită consultării directe, precum şi utilizarea la adevărata valoare a aplicaţiilor software folosite în cadrul oficiilor şi birourilor teritoriale ale ANCPI prin încărcarea datelor digitale rezultate în urma procesului de conversie în baza de date existentă”, se specifică în caietul de sarcini, informează Mediafax.
Contractul va fi finanţat din fonduri de la bugetul de stat şi presupune digitalizarea unui număr de aproximativ 46 milioane de cărţi funciare.
ANCPI a fost înfiinţată în 2004 prin reorganizarea Oficiului Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie şi funcţionează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
În luna august, s-a finalizat lucrarea de cadastru general în localitatea componentă Sigmir, pentru sectoarele cadastrale 23 şi 116 – intravilan Sigmir, precum şi la Bistriţa pentru sectorul cadastral 29 Bistriţa, iar după parcurgerea etapei de afişare se va realiza înscrierea gratuită în Cartea Funciară a proprietăţii şi înmânarea gratuită a extraselor de CF pentru proprietari.
Pentru oamenii cinstiti, care nu s-au pretat la a acapara pamant cu japca, indiferent de onestitatea -(sau nu )-a mijloacelor si metodelor de acaparare masura ar fi foarte bine venita.Eu nu cred insa ca se va aplica mai inainte ca cei ce vor sa cumpere pamantul Romaniei „pe-o coaja de paine”,nu-si vor face plinul.Numai prin depresiunea Budacului eu stiu vreo trei asemenea rechini funciari, dintre care unul de neamul lui de prin Frijna -(aflati unde-i asta in hotarul Sieutului)-dupa ce i-a celuit pe bietii batrani cu gospodarii in stingere de ultima vacuta ori de ultimul vitel din gospodarie, pe care le-a transformat in salam , acum ar vrea sa le ia ”Pe bani de inmormantare-5000 lei/ha”, si pamantul. Dar nimeni nu vede si nu aude. Nici onor parchetul,care ar trebui sa se autosesizeze, nici onor DNA-ul, nimeni. Ca-n versurile poeziei:’Vai de biet roman saracul, Inapoi tot da ca racul.” Numai ca, se vor lega de el blestemele celor pe care i-a celuit si va fi mancat si el de un rechin mai mare venit de prin Uniunea Europeana. De no fi asa ,sa-mi ziceti mie cum vreti.