Actualitate

Bistrița-Năsăud, creștere cu 215% a procentului de voturi nule la europarlamentare

În județul Bistrița-Năsăud, la alegerile europarlamentare au fost 8238 de voturi nule, cu 215% mai multe ca la precedentul scrutin din 2019, județul nostru fiind printre primele 10 la nivel național în care s-au înregistrat astfel de creșteri.

Cu o creștere de 215% a procentului de voturi nule, județul Bistrița-Năsăud este în topul național al județelor unde alegătorii au sancționata stfel clasa politică alături de Sibiu (o creștere de 350%),Tulcea (264%), Suceava, Satu Mare (250%), Brașov (220%), Dolj (209%), respectiv Ialomița (201%).

La alegerile locale pentru primari s-au înregistrat 3699 de voturi nule, la cele pentru consilii locale 4838 de voturi nule, pentru Consiliul Județean – 8626, iar pentru președintele CJ – 4631 de voturi nule.

În municipiul Bistrița, pentru primar au fost 692 de voturi nule, iar pentru Consiliul Local 728 de voturi nule.

Se consideră ”voturi nule” acele buletine de vot pe care ştampila cu menţiunea „Votat” a fost aplicată în două sau mai multe patrulatere, iar pe buletinul de vot sunt înscrise diverse menţiuni ale alegătorului (votul este considerat nul indiferent de menţiunile înscrise pe buletinul de vot).

Etichete

7 comentarii

 • Comasatii au furat ca-n codru, ei fura pana si zaharul din ceai. Au anulat, au numarat, au scris in procesele verbale, ce au vrut ei. Jumatate de milion de voturi AUR au fost anulate. Cate au masluit numai Dumnezeu stie. Romania mai are totusi o sansa , GEORGE SIMION- PRESEDINTE. Daca nu, ultimul stinge lumina dupa FALIMENT!

  13
  50
  • Când partidul este votat de 12% în județ, iar tu ai luat 6%, fiind o frână, n-ar fi rău un timp să taci. george al tău este o mare gargară, moșită de servicii și folosită cât timp au nevoie de el, apoi ca o măsea stricată o să fie aruncat la coș, unde îi estr locul. Că veni vorba de voturi nule pentru eurorahați, mă număr printre cei 8328 care am aruncat buletinul de vot cu scârbă, fără să mai consum cerneala cu ștampila. No, numa zîc.

   30
   15
  • @Nea Ion
   nu te dezminți prostalăule …”eurorahați”?
   altfel în ce-ți ”investești” priceperea? fir întins? tobă-spartă? ce fel de om ești tu Ioane?
   il critici pe Simion care e anti-EU exact ca tine ..deci ce zamă-ciorbă-suverană ești și tu?
   Hai România!⚽️⚽️⚽️

   9
   18
  • @magelan, alias florean, nu obișnuiesc să răspund comentariilor, mai ales celor ,,sub acoperire” cum postez și eu, dar mi-am dat seama după jigniri că ele nu pot veni decât din partea unui trădător, care într-un mandat a lins clanța la 3 partide. Eu când am sput eurorahați, m-am referit la toți ghioceii din parlamentul european, indiferent de culoare politică, care iau doar zeci de mii de euro, pensii speciale și alte venituri necuvenite, fără să facă nimic pentru cei care i-au votat. No numa zîc.

   2
   4
  • @Nea Ion
   expresia lu` Florean (traseist 100%) „ceacanăule” era pt. baronu` MÖLDÖ-Vanssen
   numa un prost poa` să fie atât de sigur pe el că vezi doamne Florean își schimbă numele pentru o replică..prostu` ală tu ești Ioane!
   numa` zîc!

   1
   3
 • E greu de dovedit ca cineva a anulat voturi valabile.
  Dacă oamenii au dat vot blanc sau au pus ștampila de doua ori, e alegerea lor , pe care eu nu o înțeleg.
  În UE am avut un parlament în care extremiștii de stânga și-au făcut de cap, și-au impus proiectele ideologice, fără să țină cont de consecințe, de costuri, de impactul social . (Climă, emisii de CO2), politica gender, cote în consiliile de administrație, cote bazate pe gen în muzică transmisă la radio, la festivaluri “
  Cenzurarea altor puncte de vedere, și demonizarea extremei drepte, numind-o “ extremiști de dreapta, partide anti UE, pro Rusia. “.
  Acum, centrul de greutate în UE s-a mutat spre centru, și e foarte bine.
  Nu mai au putere extremiștii de stânga, ci partidele de centru:
  Partidul Popular European Social-democrații
  Conservatorii Europeni

  După cum ați auzit, nu o să mai interzică mașinile pe benzină în 2035.
  O să scăpăm și de propaganda neo marxistă , de egalitate cu orice preț, de schimbarea numelui străzilor, de demolarea statuilor, de ștergerea trecutului.
  Extremiștii de stânga nu recunosc sublimul, elitele, talentul.
  În ochii lor totul e la fel de bun, Picasso sau un pictor începător, e la fel de bine.
  Dacă copii au o mamă și un tată sau două mame e la fel de bine.

  Copiii au nevoie de predictibilitate, de liniște, de valori fixe, prestabilite, să știe copiii ce e normalul.
  Acum sunt stresați și anxioși pentru ca totul este relativ, în continuă schimbare. Schimbarea și nesiguranța duce la frică.

  Acesta a fost cel mai important vot de la crearea Uniunii Europene.
  Am scăpat în ultimul moment de o catastrofă!
  Citiți cartea lui Rey Bradbury- Fahrenheit 451, despre un regim totalitar în care pompierii ard cărțile, exact ca și comuniștii care cenzurau literatura și exact ca și extremiștii de stânga din UE și SUA, .

  10
  1
 • Lehamitea produsă populației de actuala clasă politică este în creștere vertiginoasă. Listele întocmite de partide (pe criterii obscure care permit infiltrarea de impostori și penali) și tolerarea traseismului politic reprezintă o sfidare/jignire pentru cetățeni. Soluția este votul uninominal, neacceptat de nici un politician. Și atunci, reacția noastră vine prompt: absenteism sau vot nul.
  Apropo, doamna Sabău, văd că problema alegerilor prezidențiale în septembrie se pune din nou. Noi (cei mai grei de cap) nu pricepem de ce atâta grabă, având în vedere că președintele nu mai pleacă la NATO iar mandatul său expiră în decembrie. Rog ca la prima conferință de presă să cereți lămuriri de la un politician luminat.

  14
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.