Actualitate Recomandări

Bistrița-Năsăud are școli Digitaliada

Proiectul Digitaliada al Fundației Orange este prezent în mai bine de jumătate din județele României, în 30 de școli de la sat. 3.400 de elevi din mediul rural învață Matematică și TIC în laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

În proiectul Digitaliada sunt prezente două școli gimnaziale din județul Bistrița-Năsăud. În 2016 Școala Gimnazială „Tiberiu Morariu” din comuna Salva a primit 25 de tablete, un laptop, un videoproiector și un ecran de proiecție pentru laboratorul de informatică, iar de la începutul acestui an școlar și elevii de la Școala Gimnazială Petriș au parte de educație digitală la clasă. Pe toate tabletele sunt instalate aplicații educaționale ce sunt folosite la predarea și învățarea matematicii și informaticii, iar avantajul oferit de tehnologie este interactivitatea din cadrul lecțiilor. Practic, fiecare elev lucrează individual pe tabletă, iar profesorul poate urmări mai ușor progresul acestuia.

Fundația Orange a deschis concursul de selecție pentru o nouă ediție a proiectului Digitaliada, pentru a adăuga în această toamnă încă 10 școli în proiect.  Înscrierea în concurs se face în perioada 26 martie – 27 aprilie, iar condițiile de ȋnscriere a școlilor, metodologia de completare a aplicației și anexele sunt detaliate pe www.digitaliada.ro.

Cele 10 școli ce vor fi selectate vor beneficia de laboratoare digitale complet dotate, profesorii implicați în proiect vor participa la sesiuni de formare, iar școala va primi echipamente IT, un pachet complet de aplicații, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea disciplinelor matematică și TIC, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Toate laboratoarele Digitaliada sunt dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, un laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII. La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online Digitaliada și prin concursul de materiale digitale. Platforma Digitaliada este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara. Proiectul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS