Actualitate Recomandări

Impozitele și taxele locale mărite pentru 2019, aprobate în CL Bistrița

Consiliul Local Bistrița a aprobat proiectele de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale (13 voturi pentru), dar și taxelor speciale (14 voturi pentru), datorate de persoanele fizice şi juridice în anul 2019.

Contribuțiile au fost indexate cu rata inflației (1,34%, comunicată la data de 28.02.2018 pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor). Nivelul impozitului pentru autovehiculele de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată de peste 12 tone nu a fost indexat întrucât nivelul acestui impozit a fost actualizat prin OUG nr. 79/2017. Prin aplicarea indexării impozitelor şi taxelor locale cu rata inflaţiei, valoarea totală estimată a se încasa în anul 2019 va fi cu aproximativ 200.000 lei mai mare faţă de anul 2018.

Întrucât cuantumul taxelor speciale nu este stabilit prin Codul fiscal, ci prin hotărâre a Consiliului Local, acestea nu au intrat sub incidența indexării, astfel că pentru anul 2019 taxele speciale se mențin la nivelul celor de anul acesta.

AICI lista impozitelor și taxelor locale și speciale pentru 2019.

”Facem o indexare, cerută de lege. Referitor la valoarea stabilită de 1,3%, am făcut o simulare și ar fi o pierdere de 1 milion de euro, sumă pe care nu o putem suporta”, a menționat primarul Ovidiu Crețu.

”Ați demonstrat în ultimii ani că nu puteți cheltui banii de la buget, în fiecare an rămân bani”, a spus Ioan Peteleu (PNL).

8 comentarii

 • Ma voi muta undeva in padure unde nu stie statul de mine sa-mi mai fure din bani pt ca statul mediocru si incompetent este ca si boierii care nenoroceau bietul taran cu dari si impozite. Statul asta nu merita un leu sa primeasca.

  • Iobagule…
   Vezi ca defaimezi tara,,,aSTA BOGATA SI STRALUCITA DE AURELE POLITICULUI

   maine sa te uiti in cutia postala ca vei primi o amenda de la jandarmerie…
   amenzile se vor da de acum inainte nu numai de la televizor ci si dupa IP…
   ASACA CA…MERGI SI MUNCESTE LENESULE….LASA CA SUNT ALTII SA SE CACE PE MUNCA TA…..

  • hai lasa, ca la vara mai bagam niste bani in aquaparc.
   sa vezi ce fain o sa fie cheltuit si ultimul banut, o sa te simti fericit când o sa vezi cu câta „întelepciune” toaca taranul sef banii.

 • Au comentat patru fraieri care nici macar nu stiu cate prune au in straita. Se vede dupa continut. De aceea statul isi permite sa va tot ceara bani. Sunteti niste semi- asistati dupa ce ati transmis in scris.

 • MARITI TAXE SI IMPOZITE ..sa aveti de unde sa va platiti salariile si veveritele, strutii camilele merele prunele ……..psdisti comunisti ……as vrea sa va vad intr-o situatie de criza sau mai rau anarhie cred ca ati fi primii care mor ….

  • cit de repede va veni ziua aia.
   deja este insuportabil si nejustificata aceasta diferenta uriasa intre mediul bugetar si privat.

   bine ….astia asigura votul . de aia li se da . dar nu e corect.

  • Dl. Raul Adrian, indicatorul „salarii mai mari la bugetari decat in industria de orice fel” este specific tarilor subdezvoltate si macinate de fenomenul
   generalizat ce se cheama coruptie.
   Din pacate valorile sunt rasturnate cu capul in jos. Este inadmisibil ca cel ce produce ceva sa traiasca mai rau ca nepotul sau protejatul nu stiu cui care nu e capabil sa produca nimic. Problema e ca nu este solutie decat daca ar incepe sa doara lenea.
   Sa ne dea Dumnezeu putere sa sustinem bugetarii !!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS