Actualitate

Bistriţa sărbătoreşte Ziua Europeană a Parcurilor

Primăria Bistriţa se alătură oraşelor care, din respect pentru spaţiile verzi, marchează Ziua Europeană a Parcurilor şi organizează vineri 23 mai şi sâmbătă 24 mai diferite acţiuni în parcurile şi locurile de joacă adoptate de şcolile din oraş, un centru de jocuri distractive, un atelier de pictură, un concert pop-rock în Parcul Municipal şi un tur ciclist prin parcurile din Bistriţa.

”Parcuri pentru natură. Parcuri pentru bunăstare. Parcuri pentru pace” este sloganului Zilei Europene a Parcurilor 2014.

Vineri 23 mai, orele 11.00-13.00


”Fii eco şi contribuie la pacea şi bunăstarea oamenilor” – acţiuni (lecţii de biologie şi cunoaştere a mediului, ”Arborele Păcii” – un arbore cu mesaje simbolice) organizate la iniţiativa grupurilor ECO din şcolile bistriţene, în parcurile adoptate de acestea:

– Parcul din Piaţa Mihai Eminescu – adoptat de Liceul Tehnologic de Servicii;

– Parcul Casa Albă – adoptat de Şcoala Gimnazială ”Lucian Blaga”;

– Scuar Piaţa Centrală – adoptat de Liceul de Arte Plastice ”Corneliu Baba”;

– Parcul Tineretului – adoptat de Şcoala Gimnazială ”Ştefan cel Mare”;

– Parcul Eroilor – adoptat de Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”;

– Locul de joacă din Parcul Municipal – adoptat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1.

Centru de jocuri distractive organizat în Parcul Municipal cu participarea preşcolarilor de la grădiniţele ”Dumbrava minunată” şi ”Căsuţa cu poveşti”

Sâmbătă 24 mai, orele 11.00 – 13.00

”Cetatea Bistriţei văzută prin ochii copiilor” – atelier de pictură organizat în Parcul Municipal de către Fundaţia ”Cercetaşii bistriţeni” – proiect finanţat din bugetul local;

”Hai prin parc cu bicicleta !” – tur ciclist realizat de Consiliul Local al Tinerilor prin parcurile oraşului, pe traseul: Primăria Bistriţa – Parcul Eroilor – Parcul primei şcoli româneşti (str. Crinilor) – Parcul Casa Albă – Parcul Tineretului – Parcul Municipal;

”Muzica – mesager al antiviolenţei”: concert susţinut de formaţiile pop-rock ale elevilor bistriţeni – proiect finanţat din bugetul local. Locaţia: foişorul Parcului Municipal.

Ziua Europeană a Parcurilor a fost lansată de Federaţia EUROPARC cu scopul de a creşte profilul ariilor protejate europene şi de a genera sprijin public pentru scopurile şi activităţile lor. Prima aniversare a avut loc în anul 1999 iar evenimentul a început să fie celebrat anual de-a lungul întregului continent. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Prin asocierea Zilei Europene a Parcurilor cu această dată se evidenţiază modul în care zonele protejate contribuie la pacea şi bunăstarea oamenilor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS