Actualitate

Buletinele de vot pe care s-au scris „dedicaţii” sunt valabile dacă au ştampila aplicată corect

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), judecătorul Ilie Ursu, a atras atenţia preşedinţilor de secţii de votare şi locţiitorilor acestora să nu anuleze buletinele de vot cu "dedicaţii" pentru politicieni dacă alegătorul a aplicat corect ştampila într-un singur patrulater. "Se mai întâmplă să fie dedicaţii pentru cel pe care l-a ales sau pentru cel pe care nu l-a ales", a spus judecătorul Ursu.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, judecătorul Ilie Ursu, le-a spus preşedinţilor secţiilor de votare şi locţiitorilor acestora că legea dă dreptul cetăţenilor să voteze şi în alte localităţi decât cea de domiciliu. „Dacă este din Bistriţa, nu o să poată vota la altă secţie decât cea la care este arondat. Doar dacă este din Dej sau din Prundu Bârgăului sau din orice altă localitate. Dacă e din localitatea în care domiciliază, trebuie să meargă la secţia lui. Este foarte important”, a spus Ursu.

Preşedintele BEJ a declarat că este posibil ca un alegător să se răzgândească şi să vrea să mai voteze încă o dată. „Este posibil ca un alegător să se răzgândească sau să-şi dea seama că a greşit fiindcă nu a văzut bine. Dacă se răzgândeşte, are dreptul să ceară un alt buletin de vot pe care îl poate primi o singură dată. Trebuie să-l luaţi pe cel pe care l-a greşit şi să-l anulaţi. Trebuie consemnată oricum situaţia şi în procesul verbal pentru că acel buletin are o altă situaţie”, a spus el.

În cazul în care se va ajunge la suspendarea procesului de vot, preşedintele BEJ a spus că acest lucru este posibil, dar cel mult pentru o oră, fără să se menţioneze dacă o oră întreagă sau mai puţin. „Oricum, nu suspendaţi pentru mâncare sau pentru alte situaţii”, a adăugat el.

Preşedintele BEJ a recomandat preşedinţilor să considere valabile şi acele buletine de vot pe care „s-au mai scris dedicaţii” dacă ştapila a fost aplicată corect. „Sunt valabile buletinele dacă au o singură ştampilă pe un singur patrulater indiferent dacă s-au mai scris dedicaţii de un fel sau altul. Se mai întâmplă să fie dedicaţii pentru cel pe care l-a ales sau pentru cel pe care nu l-a ales”, a spus judecătorul Ursu.

Preşedintele BEJ a participat, joi, la o instruire cu preşedinţii secţiilor de votare din zona Bistriţei cărora le-a atras atenţia asupra schimbărilor care intră în vigoare la aceste alegeri.

1 comentariu

  • noooo ce mai buna dedicatie nooooo JOS CIUMA ROSIE JOS PSD noooo
    sa vina DREAPTA CURATA nooooo sa nu ne ducem dracului de tat noooo

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS