Actualitate

Bistrița se apropie de incidență 6. Prefectura atenționează. Care este pachetul de restricții

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud readuce în atenție faptul că, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 932 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, printre activitățile interzise se regăsesc următoarele:

❗ activitățile organizate şi desfăşurate în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte

❗ spectacolele de tipul drive-in

❗ organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale

❗ activitățile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber

❗ organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri)

❗ activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor (se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, însă se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective)

❗ activitatea în baruri, cluburi şi discoteci

❗ activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness

❗ activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc

❗ activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare.

❗ Se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5.00-18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private

❗ Se interzice, de asemenea, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00, cu excepţiile prevăzute (măsurile nu se mai aplică pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind Covid-19, sau dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori).

❗ Rămâne valabilă obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Municipiul Bistrița a ajuns la incidență 5,5, iar orașul Năsăud și comunele Galații Bistriței, Salva, Rodna au depășit 6. Comuna Șieu Odorhei a trecut de 7, în timp ce o serie de alte comune sunt aproape de 6.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/4103822559747203

5 comentarii

  • Parca era vorba in primavara, ca din toamna scolile din ciclul primar , gradinita si clasele terminale sa faca scoala indiferent de cat de mare va fi incidenta! Este acelasi guvern? Eu cred ca da! Dar bineinteles scaunul conteaza intotdeauna mai mult decat binele societatii, mai ales acum cand Bistrita is in the wrong side of the story… Nu ca prefectul nostru ar fi aratat vreodata cojones, dar poate si-a crescut peste vara? In sectorul 1 incidenta este de vreo 6.8 si inca continua fizic, la fel si sectorul 2 si multe alte localitati din Ilfov, dar ei sunt in alta tara nu? Natie de slugi, pacat, dar acum si stapanul e la fel de tampit!

  • Când S-a organizat spectacolul de opereta in aer liber fără nici o regula de distanțare mu S-au implicat autoritățile locale pentru o eventuala Prevenție. Dacă la Bistrița avem multe cazuri, ar fi bine sa ne aducem anunțe de acel sfârșit de August. Cineva din înălțimea scaunului își coboară privirea fie ea și peste umăr spre acele evenimente? Urmează ca noi toți sa fim sancționați cu restricții. De alții nu au parte nici măcar de o dojana, ca sa vorbim de sancțiuni?

  • Totul este arbitrar, legile sunt făcute pentru populime, iar „jmekerii” sunt exceptați de la ele. Vezi grotescul circ de sâmbăta trecută, când, cu înalta implicare a mafiei din servicii, a fost înscăunat în fruntea pdl o marionetă, o paiață prin care sistemul să-și facă în continuare mendrele, evident, pe spatele nostru. O suspendare a plăvanului de la Cotroceni, zis și „ghinion șase case”, ar fi nemaipomenită, nu de alta, aș dori să-mi iau înapoi votul acordat unui impostor. Doamne ajută, dar cine să o facă ciuma roșie? Să fim serioși, sunt antamați în același ham, iar hățurile se găsesc la mafia din servicii! Trist, dar ăsta e adevărul!

  • Nu închideți ȘCOLILE!!
    Vorbim de importanta educației, dar nu se oferă posibilitatea efectuării unei pregatiri…cat de cat a elevilor. Nu toți părinții își permit ore suplimentare pentru a „aprofunda” materia care oricum se face asa cum se face. De asemenea, nu toți au cum sa isi supravegheze copiii, mai ales pe cei din clasele primare…Deci? Va rugam cautati si gaditi solutii pentru un act didactic car implică prezență fizică.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.