Actualitate

Bistrițean reținut pentru braconaj cu o armă provenită din circuitul ilegal

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 31 de ani, din Bistrița, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului braconat, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Acesta se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

În 23 noiembrie, după ora 23.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit, pentru control în trafic, un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 151, prin Sângeorzu Nou.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din Bistrița. În autoturism erau încă trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 43 de ani, din Strâmba și Mijlocenii Bârgăului. În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit două exemplare de vânat, din specia căprior, precum și o armă letală cu destinația tir sportiv.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că șoferul și unul dintre pasageri sunt autorizați să dețină arme și muniții letale, însă arma găsită în mașină provine din circuitul ilegal.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale a persoanelor implicate.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.