Actualitate Recomandări

Bistriţeanul Antal Francisc va duce pe jos steagul judeţului până la Chişinău

„Bistriţeanul Antal Francisc (jumătate român – jumătate maghiar) va duce pe jos steagul judeţului Bistriţa-Năsăud la Chişinău cu ocazia Centenarului Unirii”, anunţă profesorul Florin I. Bojor pe blogul său personal.

Astfel, acesta va porni din centrul Bistriţei (de la statuia lui Andrei Mureşanu), luni, 12 martie 2018, la ora 14:30 şi va merge pe jos până la Chişinău.

După un parcurs de aproape 500 de km acesta va ajunge sâmbătă seara, 24 martie în capitala Republicii Moldova. Aici se va reuni cu celelalte delegaţii de bistriţeni care vor participa la Marşul Unionist din 25 martie de la Chişinău.

Apoi steagul unionist al judeţului Bistriţa-Năsăud va poposi pe Aleea Scriitorilor din Chişinău la cele 3 statui de bistriţeni (Andrei Mureşanu, George Coşbuc şi Liviu Rebreanu). Luni, 26 martie, steagul va ajunge la Soroca (cetate ridicată de meşterii bistriţeni în vremea lui Petru Rareş) şi la mânăstirea Căpriana la racla Sf. Gavriil Bănulescu-Bodoni (bistriţean).

Marţi dimineaţa, 27 martie 2018, de Centenarul Unirii steagul bistriţenilor va ajunge la Sadova, localitatea de baştină a preşedintelui R. Moldova, Igor Dodon şi va fi dat cadou Primăriei şi Consiliului Local din Sadova ca semn al preţuirii dintre românii de pe cele două părţi ale Carpaţilor: ardeleni şi moldoveni.

„Sperăm ca delegaţiile bistriţenilor de la marşul unionist din Chişinău să fie cât mai numeroase, iar românii iubitori de neam să-l întâmpine cu braţele deschise pe domnul Antal Francisc în parcursul lui simbolic pe jos până la Chişinău!”, a scris prof. Florin I. Bojor.

22 comentarii

 • Salutări, Francisc Antal,
  Stegar mândru, vertical.
  La Bistrița, cu tot dragul,
  Maghiarul înalță steagul.

 • Iate de ce am propus ca maghiarul ANTAL FRANCISC sa fie numit cetatean de onoare al municipiului sau judetului. Asemenea cetateni sunt pe cale de disparitie si atata timp cat traiesc printre noi trebuie sa le multumim in vreun fel. Acest OM simplu cu suflet cat biserica SASILOR le arata si minoritarilor din oras si tara cum trebuie si ce inseamna sa traiesti in armonie cu majoritatea si cat de important este sa iti iubesti tara in care te-ai nascut. Nici un politruc local, national nu ar fi capabil si nici nu ar dori sa isi sacrifice ziua, sanatatea si confortul sa faca ce face domnul ANTAL. De un an intreg dar si inainte acest MAGHIAR este nedespartit de TRICOLOR . Sa traiesti stimate bistritean ANTAL FRANCISC, personal te voi sprijini cum pot in demersul tau . VIATA LUNGA !!!

 • Da, domule Marius Bălan, dar pentru ca să pricepi acest lucru trebuie să nu fii spălat pe creier, ori la Bistrița sunt prea multe mașini programate ca să spele și apoi să stoarcă eficient meningele concetățenilor noștri. Altfel, ar mai circula așa de mulți proști prin oraș? Am mai fi conduși tot de comuniști? De atâta spălat sistematic, unii bistrițeni nu mai au în cap creiere, ci niște cârpe.

 • La Bistrița maghiarul Antal Francisc înalță cu mândrie steagul tricolor. Dar nu e tot. O să apară imediat cățelușul cu părul creț care ridică demonstrativ și arogant piciorușul de dinapoi și-o să-l împroaște cu jeturi galbene de urină. Asta este Bistrița în care trăim. Este Bistrița lor, iar uneori și Bistrița noastră.

 • Asa ajunge Feri bacsi asta pe jos in 12 zile la Chisinau cum o sa schiem noi in iulie pe partia Creatza :))) In zilele noastre si trenul face 2 sapt pana acolo d’apoi Fery :))

  • Pariu ca in 12 zile se duce si se intoarce? Poate cu un mic ocol pe la Polul Nord, sa ii sufle titlul lui Useriu. =))

  • Francisc Antal vrea să ne demonstreze că la Bistrița nu trăiesc numai nord-coreeni. Sper să și reușească. Bistrițenii trebuie să știe că pe piața europeană un kilogram de cantal face cât o tonă de urzici, chiar și crețe.

 • Hoții care conduc Bistrița se dădeau până mai ieri și mari patrioți. Zic se dădeau pentru că de o vreme încoace Klaus Iohannis și cu Codruța Kövesi le încurcă rău socotelile, demonstrându-le că în România poți fi patriot și fără să furi țara, județul și orașul în care te-ai născut. Același lucru pare să le spună de fiecare dată Antal Francisc, port-drapelul Bistriței. Salutări, Francisc Antal!

  • Taranul a spart intotdeauna brujii gliei si tot truditorul de la glie ste ce e mai bine pentru el,altii din birauri stiu ce e mai bine pentru scribi.Natia se naste din glie iar voi din birauri va bateti joc de natie.

 • În filmul Nuntă în Basarabia scriitorul patriot le striga românilor: mancurților! Tu să le explici că vii din Transilvania și la Bistrița, chiar dacă este condusă de mancurți, poți găsi și cetățeni onorabili. Să nu te aștepți de la Crețu la onoruri că Crețu este aici șeful mancurților și să te resemnezi cu faptul că românii nu l-au recuperat nici acuma pe Brâncuși, geniul care i-a dat țării totul pe gratis.

 • Nu-i manevreaza nimeni.doar orgoliile si mândria.atit !
  Si badea Cirtan a mers pe jos pînă la Roma. Da….dar atunci nu era cu ce .acum……! Bujor merge cu microbuzul , face excursie ….si pe asta săracu il pune sa tropaiasca.exact ca pe vremea aia cu ciocoii si taranii.
  Pai e corect ??

  Nu am învatat nimic in 100 de ani …..nimic.

 • Stimați bistrițeni, la Bistrița, ca să fii apreciat, trebuie să furi mult, foarte mult, măcar cât a furat Radu Mazăre la Constanța, Sebastian Ghiță la Ploiești și Liviu Dragnea la Teleorman. Abia atunci șefii instituțiilor bistrițene și aleșii locali ți se vor adresa ție cu reverențe, cu mult râvnitul apelativ local, Jupâne. N-ai voie nici să imaginezi utopii gen Francisc Antal deoarece toate acestea sunt monopolul strict al brand-ului Crețu și al cetățuii numite PSDragnea. Dar voi nu desperați, bistrițeni. Toți ăștia numiți mai sus, au deja zilele numărate.

 • Te inseli.ce zile numarate ???
  Ca de abia am intrat in noul comunism …..!
  Ce zile numarate ???
  Ale cui ??
  Stai sa treacă măcar 20 de ani de realizări marete , măcar 4 cincinale de împliniri si straluciri ale noii epoci…..si pe urma ….mai vorbim .
  Nu simti ca suntem exact ca înainte de 89 ??
  Nu simtiti asta ??
  Ce trebuie sa se mai intimple ca sa vedeti noua realitate ???

 • Auzit-ați sau văzut-ați ce mintios și ocoș e tizul meu, Ioan? După el , Bistrița musai să fie un oraș în care trăiesc niște amebe cu capul plecat , cărora li se aruncă periodic zoaie cu ligheanul și rahat, cu praștia. Să nu cârâie și cu atât mai puțin să mârâie, deoarece conducătorul iubit și creț nu suportă să fie conturbat în Zen-ul socialist și planurile mărețe. Ce contează că un FRANCISC ANTAL gândește și se comportă altfel , ca un demn urmaș al celor care au scris ISTORIE și nu povești nemuritoare, inventate de comuniști? Cine nu-i gunoi e împotriva noastră , vorba unui comentator al acestui ziar.

 • Bun simpț, așa se scrie corect românește? Nu mai vorbesc de toate celelalte greșeli. Tu de ce manipulezi în așa hal frumoasa limbă română? Ție nu ți-e rușine? Te întreabă asta un simplu maghiar. Trimite-l pe Crețu cu steagul că și așa și-l pune degeaba pe burtă. Care serviciu secret? Securitatea? De aia vă salutați voi între voi la Bistrița cu hai Steaua?

 • Domnule FRANCISC ANTAL , bistrițean de categorie superioară și mare patriot, cum știu că citești acest ziar , am o rugăminte la dumneata:
  Spune-le fraților noștri moldoveni că și noi avem un Dodon , mare om și mare comunist ales de 12.000 ,,mimorii prăjâte” , și care ne toacă nervii și banii. Atât! VIAȚĂ LUNGĂ și succes în demersul dumitale!

 • Nu doar judetul BISTRITA-NASAUD este PATRIA HOTILOR si fiecare din cele 42 de judete ale ROMANIEI sint identice in HOTIE SI TICALOSIE.
  E firesc atita vreme cit PCR- ul a fost bine organizat socio-economic si numarul membrilor comunisto-securisti erau aproximativ egal in fiecare din cele 42 de judete.

 • Un maghiar dintre aceia ce vorbesc a voastră limbă
  Și-acuzat că tricolorul vi-l tot plimbă, vi-l tot plimbă,
  Să văd urbea, țara, lumea, cine, cum le stăpânește,
  Vin cu-o mare rugăminte: Scrieți corect românește!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS