Actualitate

Bistrițenii din Zăvoaie, terorizați de romii care stau în containere la vechea groapă de gunoi a orașului

Proprietarii caselor din zona Zăvoaie sunt terorizați de locatarii containerelor de la vechea groapă de gunoi a orașului, susține consilierul municipal PNL Ioan Peteleu. În replică, primarul Ovidiu Crețu a spus: ”Sigur că romii, oriunde i-am pune în oraș, vor fi cetățeni care vor fi nemulțumiți de amplasare, însă viața e viață. Nu avem ce face. Sunt și ei cetățenii orașului Bistrița și va trebui să le găsim și lor un loc unde să stea”.

”În zona Zăvoaie, pe fostul amplasament al platformei temporare de depozitare a gunoiului sunt două containere în care locuiesc mai mulți cetățeni. Problema este că, în acea zonă, se produce un deranj foarte mare, sunt inclusiv consumatori de substanțe halucinogene printre acei cetățeni, se fac tot felul de întâlnirei, chefuri. Practic este deranjată ordinea și liniștea publică. Mai mult, acei cetățeni, deplasându-se spre oraș, trec peste o proprietate privată și mă refer aici la zona Casa Optima. De nenumărate ori au stricat bariera de intrare dinspre Petru Maior. Nu mai vorbesc de celelalte sisteme care s-au pus pentru a limita accesul în acea zonă și care au fost distruse rând pe rând. În acea zonă nu există nici iluminat public, iar viața și integritatea cetățenilor care și-au construit de-a lungul timpului case și locuințe este pusă în pericol. V-aș ruga să ne informați dacă știți despre această situație, ce măsuri s-au luat și ce măsuri se vor lua”, a spus Ioan Peteleu în deschiderea ședinței de CL Bistrița de joi.

Primarul Ovidiu Crețu a spus că, din câte știe, respectivele containere au fost amplasate de biserica evanghelică anul trecut pe un teren care aparținea de Urbana: ”O să facem verificări. Au mai fost solicitări să se amplaseze de alte asociații care vin să doneze pentru persoanele fără adăpost și care locuiesc în stradă sau prin zona gunoaielor, nu le-am permis să le amplaseze în zona respectivă. O să vedem legalitatea amplasării lor. În orice caz, dacă aveți vreo sugestie unde am putea amplasa astfel de containere, v-am aprecia propunerea dacă aveți așa ceva”.

Primarul a spus că, în legătură cu iluminatul public pe strada Zăvoaie, va verifica în ce program a fost prins: ”O să vă comunic dacă e pe fonduri, în etapa a doua sau în ce etapă”.

Consilierul Ioan Peteleu a întrebat din nou dacă Primăria Bistrița are sau nu informații despre cine sunt acei cetățeni, dacă stau pe domeniul public sau privat. ”Bănuiesc, totuși, că la câte evenimente au fost în acea zonă, ar trebui să aveți informații de la Poliția Locală sau de la alte instituții care au fost prezente la evenimente care s-au produs în zonă”.

”De două sau trei zile a intrat la nioi o petiție pe care probabil o aveți și dumneavoastră. Am dat să se facă verificarea și probabil voi avea un răspuns la petiția respectivă în cursul săptămânilor viitoare. Noi nu am avut sesizări de intervenție în zona respectivă. Eu nu țin minte ca Poliția să fie chemată pentru că se întâmplă evenimente acolo care disturbă. S-ar putea să fi intervenit direct Poliția, dar nu rețin să fi apărut astfel de probleme. Sigur că romii, oriunde i-am pune în oraș, vor fi cetățeni care vor fi nemulțumiți de amplasare, însă viața e viață. Nu avem ce face. Sunt și ei cetățenii orașului Bistrița și va trebui să le găsim și lor un loc unde să stea. Faptul că o biserică a venit cu containere anul trecut cam pe vremea asta când dăduse frigul … Ăia stăteau sub niște plasticuri în zona respectivă. Au cerut locuință socială, dar nu puteau primi că nu aveau buletin, mă rog, lucruri complicate. Din câte știu, amplasarea s-a făcut pe terenul Urbana, dar verificăm ca să dăm răspuns corect”, a spus primarul Ovidiu Crețu.

Ioan Peteleu a mai întrebat: ”Ați dat dispoziții ca acele containere să fie ridicate din zona respectivă? Da sau nu?”. Primarul nu a răspuns.

13 comentarii

  • Bistritenii si toti romanii din tara care vor mai fi traind pe aceste meleaguri trebuie sa stie si sa se pregateasca pana in 2050 cand numarul rromilor va depasi cu mult numarul romanilor si a ungurilor la un loc. Ei vor fi majoritari in aceasta tara si mucles ! Noi ce am facut intre timp ? Am migrat cat am putut si de facut copii nici nu mai vorbim. Asadar trebuie sa ne impacam cu soarta .Noroc de cei care nu mai apuca 2050 !

  • ce aveți tu oamenilor, nouă sântem civilizate, nu mai tot dați vina pe noi, nu mai fiți atât de rău și noi sântem oameni, dacă voi sâteți albi trebe să vă bateți joc de noi! stam șți noi unde putem și facem ce șie, dacă voi sinteți atâta de civilizați de ce nu vă comportați calumea să nu ne mai jurați și să nu vă mai luați de noi. lasă că ajungem noi majoritari și schimbăm noi regulile o să jucați voi după cum vrem noi și nu să ne mai umiliți așa cum vrei voi. sânteți români fără suflet parcă nu sâtem și noi persoană

  • Da,aceasta problema a romilor trebuie de mult discutata si gasita solutii deoarece sunt multi…multi si problemele pe care le cauzeaza asemenea. Tot din ordinul primarului au fost mutati o parte, scandalagii cu punga la gura si aruncad gunoaie dupa ei, si in Viisoara,Izvorul Sarat, unde traiesc o gramada in niste colibe, conturba linistea zonei, se deplaseaza zilnic cu vreo cinci carute pe DN17 ingreunand circulatia ,mai nou ii intalnim si prin oras cu carutele si ziua si seara in anii 2019. Este posibil asa ceva domnu primar? Si da ar trebui mutati pe strada primarului asa cum a mentionat cineva ca doar iluminat public pe Izvorul Sarat nu este insa pe strada… Da

  • Cand iti ridici cortul iti alegi cu grija locul, cand iti faci o casa deschizi ochii si mai bine, daca iti faci casa pe drumul gunoaielor sau pe cine stie ce deal iti asumi.

  • Mai țineți minte prin iunie 2016 când ați stat acasă cu mana în pantaloni… Este o vorba „ciocu mic și joc de glezna” și mai este o varianta ca și când te uiți la tv și nu îti place ce se difuzează schimbi canalu asa și voi aveți dreptul sa va mutați ca nu va obligat nimeni sa va faceți case acolo.

  • Aceasta stradă unde sunt amplasați se numește Zăvoaie, nu strada gunoaielor, ei s au amplasat pe domeniul public , oare pot și eu să mi pun un garaj s au o casa pe domeniul public ? D nu-l primar?, A veți semnată din aprilie dispoziția de evacuare, s au ați uitat ce a ți semnat !, Politia Comunitara e in subordinea primăriei , sunt bătăi între clanuri in zona, chiar întoarceți spatele și va faceți că nu știți ???? D nu-l viceprimar Niculae a promis că i evacuează, a trecut demult termenul care l a dat ,….cred că se aseamănă cu dumneavoastră, doar aveți aceeași culoare politică.La dumneavoastră pe strada le ar sta mai bine, și ar avea și conditii m ai bune.

    • la cati m de containere aveti casa?chiar asa,clanuri?niste tigani amarati care aduna fier vechi si alte gunoaie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.