Actualitate Recomandări

Bistritzer Burg Dog Show 2020 a fost reprogramat pentru a doua jumătate a lunii august

Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud în colaborare cu Primăria Bistrița organizează în perioada 22 – 23 august 2020 patru expoziții în cadrul „Bistritzer Burg Dog Show 2020”.

Este vorba de două expoziții naționale și două internaționale, după următorul program:

22 August 2020 – Expo Națională CAC
22 August 2020 – Expo Internațională CACIB
23 August 2020 – Expo Națională CAC
23 August 2020 – Expo Internațională CACIB

 Expozițiile vor avea loc în complexul Heidenfeld din Viişoara.

Anul trecut, peste 1.500 de câini din aproape o sută de rase au participat la ”Bistritzer Burg Dog Show 2019” de la Viișoara.

Evenimentul are ca scop arbitrarea cainilor cu pedigree înscriși în concurs, acordarea titlurilor de cel mai frumos câine al grupei și cel mai frumos exemplar al expoziției (Best in Show).

9 comentarii

  • Proprietarii de caini care isi iubesc animalele din tot sufletul nu se duc sa vada niste arbitrii care se cred semizei si fac declaratii belicoase daca nu esti din gasca de crescatori „acreditati ” de ei, titlurile in principal se cunosc de la cheful din seara premergatoare expozitiei, si mai este o latura deloc de negijat banii, sunt multi bani, sa participi cu un caine la toate cele 4 expozitii organizate la Bistrita nu-ti ajunge salarul de pe o luna de zile, asta desigur daca faci parte din clasa muncitoare.

  • Răspuns: Pentru ca nu vor.
   Un câine trebuie pregătit pentru expoziție, trebuie socializat, periat, spălat, pregătit, trebuie sa-ti aloci timp, energie, bani…
   Mulți sunt prea comozi, și prefera sa se odihnească sau să stea pe facebook, decat sa-si pregătească câinele si sa participe.
   Mai sunt si comentacii de serviciu, care mai bine stau cu burta in sus decât să se implice.

 • Pt Ion,
  Orice pasiune necesita bani.
  Dacă ti-ai permis sa-ti cumperi un câine de calitate, cu pedigree, atunci ar fi normal sa-ti permiti să participanții la o expoziție în orașul tău.
  Intotdeauna vor exista culduși , leneși care nu muncesc si care se plâng că nu au bani dar zilnic i-si cheltui banii pe țigări și bere la pet.

  Dacă nu îți convin tarifele de la Bistrita, te poți duce la alte expoziții în alte localități din țară sau strainate, tarife mai mari, transport, cazare, timp… câinele trebuie pregătit, spălat, periat, socializat…. Evident ca nu esti capabil să participi, e mai simplu sa comentezi de la taste.

  • Spune clar sa participi cu un caine la expozitile organizate pentru binele Bistritenilor costa 900 lei, nu sunt harnic si nici lenes dar 900 repezinta o suma pe care nu ma vad responsabil sa o donez la srlului din Piata Centrala !

  • Eu am câini cu pedigree,cipati, vaccinati la zi, periati, spălati ,socializati,alintati, mai deștepți de cat multi semeni de ai nostri, Ciobanesc de Bucovina cumpărati cu acte din canișă.Am fost la expo cu masculul la junior,avea 9 luni,dar domnii din juriu nu l au plăcut și nu i au dat puncte ptr că s a purtat că un câine…..adică a îndrăznit să privească în spate la ceilalți ….Ion are perfecta dreptate in comentariile sale.

 • Ioane, bag de seamă că tu nu cunoști cifrele.
  450 nu este egal cu 900.
  450 e mai puțin decât dai tu pe luna pe seminte și țigări.

 • Un câine de uită în spate ptr că este atent,din instinct,că are simțuri,creste un câine sau macar un peste,citește daca nu ai alte posibilități de a stii și apoi da ți cu părerea,dar nu de alta,mai citesc alti și apoi vor crede că sunt fricoși!!!deși unii chiar ar trebui sa privească în spate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.