Politică

Boc zice că România a fost lovită dur de criză

Premierul Emil Boc a declarat că românii merită aprecieri şi mulţumiri pentru faptul că România a trecut partea furtunii şi acum se îndreaptă spre vremuri mai liniştite, afirmând că ei au înţeles că, fără măsuri ale Guvernului, România s-ar fi scufundat din punct de vedere economic.

„Toţi românii trebuie să ştie că România a pierdut statutul de ţară în care se poate investi în anul de maximă creştere economică – 2008. Un impact important al redobândirii acestui statut pentru fiecare cetăţean este că vor fi mai multe investiţii în România, mai multe locuri de muncă şi mai bine plătite. Asta înseamnă unda verde pentru investiţii. La aceste lucruri mai adăugăm că rata şomajului în România este cu mult sub media UE şi că ţara noastră are o stabilitate macroeconomică în contextul în care foarte multe economii din UE au probleme majore.

Nu este timp pentru şampanie şi sărbători, nu cred că acest lucru trebuie făcut în momentul de faţă, criza economică globală nu a trecut. Diferenţa e că România s-a aşezat pe drumul corect şi a evitat căderea economică, iar acum este pe un drum stabil.

România are nevoie de seriozitate, de echilibru, de continuitate în măsuri sănătoase care să ducă la o creştere reală, care să poată da salarii şi pensii cu acoperire. Românii au înţeles că fără aceste măsuri România s-ar fi scufundat din punct de vedere economic. Ei merită aprecierile şi mulţumirile noastre pentru faptul că România a trecut partea furtunii şi acum se îndreaptă spre vremuri mai liniştite, dar păstrând vigilenţa maximă din punct de vedere economic. Criza ne-a lovit dur, dar nu a îngenunchiat România, pentru că românii au făcut aceste sacrificii.

Toate investiţiile merg mai departe, nicio investiţie nu se opreşte în România, indiferent că este pe bani bugetari sau pe fonduri europene, plăţile în acest moment se efectuează de la bugetul de stat. Potrivit practicii europene, se trimit facturi la Bruxelles pentru a se recupera partea care reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Noi mergem în continuare cu plata facturilor de la bugetul de stat şi doar temporar şi voluntar am decis, până la verificări suplimentare, să nu înaintăm facturi la UE, pentru a evita riscul pierderii banilor europeni. Dacă Uniunea Europeană, după ce am înaintat factura, vine şi găseşte probleme la licitaţii în România, pierdem banii. Dacă noi corectăm în ţară înainte de a trimite factura, banii nu se pierd, rămân în România şi pot fi utilizaţi pentru alte proiecte”, a spus Boc, potrivit Mediafax.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS