Actualitate

Bogdan Ivan: O boală a societății românești de după 1989 este pe cale a fi eradicată

”Am dat o lovitură puternică birocrației: Legea interoperabilității a fost votat! O boală a societății românești de după 1989, birocrația, este pe cale a fi eradicată”, spune deputatul PSD Bogdan Ivan.

El a menționat într-o postare pe Facebook: ”Legea privind crearea platformei naționale de interoperabilitate este primul pas către digitalizarea administrației centrale și locale. Implementarea acestui act normativ va eradica foarte curând obiceiul „strămoșesc” al cozii de la ghișeu, oamenii având oportunitatea de a-și rezolva problemele în raport cu administrația centrală sau locală din fotoliul de acasă.

Registrele, bazele de date, vor fi în suport digital, iar copiile nenumărate după actele personale nu-si vor mai avea rostul.

Da, mulți vor spune că este un vis, că în România nu se poate implementa. Ba se poate! Această lege, al cărui inițiator sunt alături de mai mulți colegi din PSD și din alte partide, este în concordanță cu un punct esențial din Planul Național de Redresare și Reziliență în virtutea căruia țara noastră primește bani de la Uniunea Europeană!

Trebuie doar să folosim banii cu cap, să venim în întâmpinarea cerințelor UE, cerințe care se referă la oameni!

Cozile la ghișee, birocrația, timpul pierdut prin arhive vor dispărea. Alte țări europene au reușit. Trebuie să reusească și România!

Crearea platformei naționale de interoperabilitate va fi în folosul oamenilor, scutindu-i pe aceștia de drumurile nenumărate către ghișee. Statul trebuie să vină în întâmpinarea oamenilor și nu invers.

Tehnologia și digitalizarea sunt mijloace, nu scopul. Scopul sunt oamenii! Dintotdeauna a fost așa. Și așa trebuie să rămână”.

10 comentarii

 • O boala a societatii romanesti sunteti voi,ciuma rosie,care operati cam de aprox 80 de ani!!Birocratia a fost inventata de voi si nu o sa scapam de voi in vecii vecilor,pentru ca sunteti niste lipitori care nu pot fi dezlipite decat prin operatie,amputare,etc.

  • Sa trezit muianezul de 10 august să comenteze! Ai voștri de dreapta conform statisticilor europene de fiecare dată când au fost la putere au pus țara pe butuci, vezi guvernul băsescu-udrea sau guvernul ZERO Cioloș sau „guvernul meu” PNL-USR. De fiecare dată după aceste accidente politice nefericite a venit ciuma roșie și a adus țara pe linia de plutire și asta o spune Eurostat !

  • Dreapta s a desprins tot dintre muianezii de stanga(ca tine) , incasand venituri speciale(pensii,salarii de bugetari,bonuri de vacanta pt bere la umflati ca tine)

 • Socialiști și numai, în toți acești 32 ani ne-au făcut alba/neagra una după alta și noi mereu am pierdut…. vreau să văd cât de gospodari sunt aceste elemente ale politicii românești!!!….
  Cum de nu le trece prin minte ca prima dată să acționeze să le pună în funcțiune/aplicare iar pe urmă să vorbească în voce tare.

  • @un cetățean informat
   Interpretezi cum tu crezi mai de cuviință, eu voi respecta punctul tău de vedere, mă deranjează, mă doare să văd România în urmă față de restul UE cu așa mare distanță….. eu știu foarte bine că acest sistem electronic on-line funcționează foarte bine și spun fiindcă eu îl folosesc foarte des, până cu o cafea în mână pe canapea îți faci nevoile de pe mobil sau calculator ce o fi și funcționează totul perfect….de ce într-o parte se poate și în cealaltă parte nu se poate!!!!
   Cetățenii români au dreptul la mult mai mult decât atât.

 • Cei care încasau bani mulți și frecau menta o să rămână pe scaune și o să încaseze jumătate din banii celor care munceau din greu și care o să fie înlocuiți de o platformă digitală?

 • O să fie mai bine pentru cei care frecau menta ,o să ia în plus jumătate din leafa celor care munceau și care o să fie înlocuiți de o platformă? Sau nu freca menta nimeni?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.