Actualitate

Bogdan Ivan: Părinții doctori, primarii epidemiologi și Klaus Pilat

”În spiritul pandemiei, când toată lumea este invitată să se spele pe mâini, PNL se spală precum Pilat din Pont de responsabilitatea unei întregi generații de tineri!

Profesorul universitar dr. Mircea Miclea a amendat declarația președintelui, conform căreia din cauza pandemiei avem de-a face cu o “generație pierdută”!

Da prieteni, “generație pierdută”, la puțin peste 10 ani când alt fost presedinte de țară, Traian Băsescu afirma sus și tare că “școala românească scoate tâmpiți”!

Dar cu proiectul dvs. de suflet, și singurul de altfel, “România educată”, ce a rămas în urmă în afară de un clip video dle președinte? În calitatea, cel puțin ipotetică, de șef al statului nu aveți nicio responsabilitate? Da, știm, dvs. vă spălați pe mâini!

În această perioadă de criză sanitară mondială, când toate guvernele lumii se zbat să-și continue programele de dezvoltare economică, să aloce sănătății și educației atât cât trebuie, să nu suprime școala, elementul vital al dezvoltării viitoare, domnul președinte și PNL au desemnat spălatul pe mâini, la propriu și la figurat, liberalismul de rit nou, ca domeniu strategic! Mai mult, acest guvern adulat de profesorul din fruntea țării, copleșit de propria neputință, pasează responsabilitatea ba asupra primăriilor, ba asupra părinților! Un fel de „Descurcați-vă! Dacă iese prost nu este vina noastră. Dacă iese bine este meritul nostru că am descentralizat, bla, bla”.

Cum să impui unui părinte să dea o declarație pe propria răspundere conform căreia copilul nu s-a întâlnit cu niciun bolnav de Covid-19? Noi, ca adulți nu putem da o asemenea declarație pentru că efectiv nu știm!

Și dacă se întâmplă, Doamne ferește, să apară un focar într-o școală, ce facem? Arestăm părinții? Îi amendăm drastic pentru că au zădărnicit combaterea bolilor trimițând copilul la școală? Doamna Turcan, expert în declarații halucinante, oferă lecții tuturor părinților ca un veritabil academician în materie de educație parentală. Ludovic Orban spune că lasă la libertatea primăriilor dacă să înceapă școala sau nu. Adevărul este că premierul își imaginează că primarul are studii epidemiologice la bază, iar Consiliile Locale sunt un fel de institute „Marius Nasta”, dar mai mici.

Același Ludovic Orban spune că va aloca bani cu grămada primăriilor pentru cumpărarea de tablete, pe care guvernul se angajase că le achiziționează chiar el încă de acum trei luni, și dotarea cu materiale sanitare. Orban, în mintea lui, crede că UAT-urile vor face în două săptămâni ceea ce nu a reușit un „guvern competent” în câteva luni! Treaba cu descentralizarea este praf în ochii spălați de lacrimi deoarece acest deziderat nu se face peste noapte!

Din păcate, România nu este la un nivel educațional cu care să ne mândrim. Nu vom fi prea curând ca Finlanda, Germania sau Japonia.Avem nevoie de responsabilitate. Am tot pus etichete pe generații, ba că au fost decrețeii, ba generația cu cheia de gât, iar acum ditamai președintele spune că avem „o generație pierdută”. Nu, nu avem așa ceva. Avem în schimb un președinte doar al liberalilor și un premier care crede că în educație totul se rezolvă doar cu spălatul pe mâini!

Apelul celor din PNL, de genul „voi PSD ce ați făcut?”, arată că în privința educației copiilor din România liberalii apelează la motivații politice umplute cu ipocrizie. Din întâmplare ipocrizia nu este nici de stânga și nici de dreapta, ci aparține exclusiv oamenilor slab pregătiți.

Ciudat, PNL plasează responsabilitatea părinților, impunându-le declarații bizare. Dacă vom tăcea și vom accepta asta, toți o să ajungem să fim responsabili, ca popor, pentru toată guvernarea liberală. Spălați-vă pe mâini. Zilnic! Stimați liberali”, spune președintele TSD BN, Bogdan Ivan, candidat din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud la o funcție de consilier județean.

18 comentarii

  • Las ca sunteti voi PSD aia buni si destepti!!!! Dupa ce ati dus tara la dezastru acuma va treziti ca iar nu e bine, o sa va vedeti rezultate in septembrie!

  • Mai Bogdane, ai muncit cumva la privat !? Sau esti trântor pe banii statului !? Apari tu cu declarații in presa aiurea n tren, ai făcut tu ceva pentru județul BN și nu știm noi!? Vezi te rog de drum ca nu suntem curioși de afirmațiile tale. Unde nu ți dai tu cu părerea, vezi de drum Bogdane, esti și vei rămâne in urma de praf a lui Răducu.

    • pleaca la Moldova de unde e, si gata:))) cand pica Raducu, pe Ivan asta se aseaza praful:))))

  • Bogdan lasa ne omule cu PSD-ul tau, tu esti un tanar pierdut si la fel tot tineri care sunt in psd, va invata aia din psd doar hotie, foarte urat si pacat de voi tinerii.

    • BAI ĂȘTIA CARE DAȚI CU COMENTATUL PE SITE-UL ACESTA.SE MAI VORBEȘTE DE STATUL PARALEL? STATUL PARALEL SUNT MASONII SRI CARE CONDUCE ROMÂNIA DE 30 ANI PARTIDELE INDIFERENT CĂ ESTE PSD PNL SAU ALTELE SUNT MASONERIA CHEIE SRI. PSD ACUM CU MOȚIUNEA DE CENZURĂ VREA SĂ DE-A GUVERNUL MANDOLINĂ JOS ȘI SĂ TERMINE PSD CU IOHANNIS ȘI MANDOLINĂ WHISKI ȘI CU PANDEMIA LOR!

  • O mica corectura, daca mi-e permis: din ce am citit prin presa, presedintele a spus „Şcoala, totuşi, trebuie să înceapă, fiindcă este inadmisibil să avem o generaţie pierdută.” , ceea ce suna cu totul altfel.
    Cat despre cum l-a certat Miclea pe Iohannis, sa vedem ce zice fostul ministru “Nu am avut acest interviu cu Romania TV. Interviul este probabil o compilație din interviurile pe care le-am avut la Digi 24 și Europa liberă și probabil din alte surse. Dar, ca să încheiem odată această poveste, îmi cer scuze pentru aceste interpretări și luări de poziție care au apărut în spațiul public”.

    • O rugăminte dl Bogdan pentru persoana bruneta sau blonda care ti-a făcut materialul.
      De ” bramburica ” din structurile de conducere a PSD și care a făcut tot sistemul de educație praf prin numirea ei de ministru al educației ati auzit ?
      De alt minstru al educației marca PSD de trista amintire dl Pop nu ma zic nimic. El acuma invata sa vorbească.
      Credeți ca ne-ati convins ca PSD se va reforma cu securistul Dancu care ce sume de bani încasează de la Federația de fotbal și alte instituții subordonate parlamentului si vorbim de mil de EURO , este normal sa vina pe media sa ne spună de reforme si reabilitare a vinovaților infractori din PSD care încă va mai reprezinta în plan central .
      Nu cred stimate domn .
      PSD a făcut mult rău tarii atât din punct de vedere economic și a reușit sa ne închidă toate ușile Europei cu atacarea statului de drept.
      De aici probabil și frustrarea fata de presedintele Iohanis care a reușit de unul singur salvarea tarii și a noastra a tuturor de mafioți si infractori PSD .
      În democrație Bogdan , hoții și infractorii merg la pușcărie.
      Și asta tine și de educație , bun simt , moralitate si adevărat patriotism .
      Probabil ca mai târziu o sa îți dai și tu seama de erorile tale din prezent și trecutul tineresc.
      Reforma statului și a partidelor politice trebuie sa înceapă cu noile generații dar pe principii de morala, educatie si respect fata de cetățeni.
      Ati aruncat tara în aer sfidând pandemia prin vocea parlamentarilor PSD , ALDE , Pro România , a Avocatei Poporului si majorității PSD din Curtea Constituțională ,iar acum va mirați ca nr de persoane infectate a crescut foarte mult și ca masurile trebuie sa continue cu efecte neplăcute atât în educatie , sănătate pentru personal, economie , turism , etc .
      Libertatea fiecăruia trebuie sa fie sustinuta si cu simt civic, respect fata de ceilalți, responsabilitate și atitudine pozitiva fata de societate.

  • Voi sunteți autorii dezastrului din țară, nu că ăștialalți ar fi ușă de biserică. Dar voi ați avut 7-8 ani consecutivi puterea absolută in mâinile voastre murdare. Ați avut parlament și guvern, excepție 2016 cu guvernul Ciolos, și ce ati făcut? Ați promovat Dăncile, Andruști, Măndei, Olguțe, Nicolici și Niculai, numai analfabeți, obrăznicături, certati cu bunul simț și cu averi incomensurabile obținute din combinații mai mult sau mai puțin dubioase. V-ați dus ca o turmă de curci bete cu ei in frunte doar, doar or scăpa peștii mari să răspundă pentru jefuirea țării. Și aproape ați reușit. Ăsta a fost singurul vostru scop, la popor ati aruncat nimica toată si voi v-ați înfruptat din halca mare. Olguta, 40% creșterea pensiilor, la o pensie de 1000 de lei înseamnă 400, la una de 10000 inseamna 4000. Pentru cine vă luptați, pe cine credeti că prostiți? Și ăsta e doar un exemplu mic, mic de tot.
    Să nu credeti că prostiți pe toată lumea chiar dacă incă aveti electorat captiv, chiar dacă mulți oameni cu coloană vertebrală și-au lumea-n cap din cauza voastră, încă mai sunt oameni care văd cu ochii lor și simt pe pielea lor consecintele acțiunilor voastre.

  • Baiatul asta nu este prost, una din calitatile lui pe care le am remarcat este loialitatea. Poate e putin dusa inspre extrem, dar banui ca asa este in politica. Problema este ca daca esti membru PSD si mai remarci nereguli la era Basescu, esti putin ipocrit! Ati avut foarte multi ani de guvernare dupa Basescu cu o majoritate care putea sa indrepte toate acele greseli, de ce nu s au indreptat? Aaaaa… pentru ca v ati pierdut o gramada de ani luptandu va cu Statul Paralel si Kovesi… si ati omis sa faceti lucrurile care erau cu adevarat importante!!! In schimb cu privire la guvernul Orban nu mai zic nimic… credeam ca poate ei sunt diferiti dar in aceasta scurta perioada nu au reusit decat sa ma faca sa mi duc votul spre un partid mai mic…

  • Dupa ce am citit declaratia foarte bine scrisa – de altii, ca pe el nu cred ca-l duce într-atât capul, am ajuns sa citesc comentariile.
    Din punctul meu de vedere unele comentarii au o valoare mai mare decât articolul în sine, prin profunzimea din gândire de care au dat dovada cititorii.
    Daca încep tot mai multi alegatori sa faca asta poate mai avem o sansa.
    Una mica, dar totusi….

  • Motto:
    „Dacă ar durea prostia,
    Ar fi jale-n România,
    Şi-ar fi jalea cea mai mare
    În cabina de votare!”
    (George Budoi din Dicţionarul prostiei)
    Tânărul PSD-ist Bogdan Ivan a fost scos iar din căciula chelnerului Răducu si pus să sară la gâtul presedintelui Kalus Iohannis in legătură cu masurile privind deschiderea anului scolar in conditii de pandemie. El critică faptul că nu se iau măsuri in mod centralizat, când de fapt situatia epidemiologică diferă se la o unitate administrativ teritorială la alta si chiar de la o scoală la alta in cadrul aceleiasi UAT.
    In acest sens, profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș Bolyai, spunea că redeschiderea cursurilor atât a celor preuniversitare cât și în universități depinde de mai mulți factori și trebuie abordată diferit de la caz la caz.
    Este vorba de cele trei scenarii si anume:
    (1) Scenariul verde reprezinta varianta optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile, iar în aceste conditii este prevăzut ca toți copiii să meargă la școală;
    (2) Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu infectie de coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, ceea ce presupune că vor avea prioritate să meargă la şcoală preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali, in timp ce restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.
    (3) Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile, iar în acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.
    Rectorul UBB insistă că nu trebuie să cădem nici în optimism exagerat, nici pe panta negativului. El subliniază că trebuie să tinem cont și de limitările pe care le avem ca infrastructură educațională și care nu pot fi compensate peste noapte.
    Scenariile vor fi diferite de la o școală la alta. Vor trebui regândite activitățile școlare pentru vremuri speciale, ceea ce presupune întărirea autonomiei unităților educaționale, mobilizarea resurselor aflate la dispoziție si oferirea de consultanță instituțiilor de învățământ.
    Concluzia profesorului Daniel David este extrem de sugestivă: „nu poti să ceri mereu autonomie, dar când este să o folosești, să te întorci la stat să-ți aranjeze elevii în clasă”.

  • Ai dreptate Cetățene și toți ceilalți care ați comentat, cu argumente și in modul cel mai decent. Partea nasoala este ca alternativa la PSD este atât de fărâmițată,neconvingătoare in multe cazuri, mai ales pe plan local, și cu votul intr-un singur tur, cu prezenta scăzută, PSD-ul va ieși tot cu procentaj care nu-l merita pentru toate mizeriile făcute in ultimii 30 de ani , și se vor lauda ca tot ei sunt cei mai importanți , mai ales la pus strâmbe! Atât pot și va trece multă vreme pana sa dispară asemenea mentalități și atitudini! Ma sperii doar când aceasta generație de 30-40 cum poate gândi, la posibilitățile pe care le are de a se informa, educa și implica! Sa auzim numai de bine!

  • Bogdan-Gruia, un venetic din Moldova (Poiana Stampei) își dă cu parerea despre educație în Poarta Transilvaniei. Băiatul încasează lunar cam 1.500 de euro de la CJ si LDP. Pentru acești bani nu a dat concurs pe funcția de consilier la CJ. Soția, Oana-Mariuta mai încasează lunar circa 1.000 de euro la OCPI. Care este plus-valoarea adusă societății de membrii familiei Ivan cel groaznic? Ei lunar, încasează circa 2.500 de euro. Păi cum să nu te lupți să stai la stat pe banii ăștia? Ce i-a recomandat pe cei doi Ivani să ocupe funcțiile la stat? Limba fină la lipit afișe? Purtatorul vorbelor lui raducu? Fotograful lui Raducu. Hai sictir.

  • „Dacă tăceai, filosof rămâneai” zice un proverb.
    Căruia văd că nici tineretul PSD, nici (in)faimoasa doamnă Pană nu-i dau ascultare nici să-i piști cu ceară.
    Trist, tovarăși, trist…

  • comentarii bune, dar sa stiti ca ivan sunt si in cealalata tabara……dolha sau turc ce mari realizari au?
    inclin sa cred ca acuzam doar ciuma rosie nu si cea portocalie…pardon galbuie…….
    niste inbuibati de functii si unii si altii, dupa cum e trendul politic….i-am vazut pe toti ce pot si ce sunt, niste farisei, ahtiati dupa functiii musai fara concursuri, numiti politic

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.