Actualitate

Ioan Turc: Și la Slătinița, cartier al Bistriței rămas în Evul Mediu, se poate

”M-am întâlnit și cu cetățenii din Slătinița, un cartier al Bistriței rămas în Evul Mediu, care nu are, practic, nicio legătură cu noțiunea de urbanism. Oamenii de aici nu au apă, fiind nevoiți să o care de la distanță cu bidoane, pentru a se putea spăla sau pentru a-și adăpa animalele. Cei care au fântâni sunt adesea la mâna Primăriei, deoarece nivelul apei e foarte scăzut în perioadele cu ploi puține, iar cisterna cu care completează deficitul de apă îi costă 60 de lei”, spune candidatul Alianței PNL USR PLUS la funcția de primar al Bistriței, Ioan Turc.

”Sătui de eternele minciuni ale vechilor administrații privind aducțiunea de apă și canalizarea, localnicii și-au mai exprimat o doleanță. Au mare nevoie de un punct sanitar, cu un asistent medical permanent care să asigure tratamente de bază și un medic care să aibă și Slătinița în program, oferind consultații medicale.

Le-am promis că situația se va rezolva cât de repede, odată cu schimbarea administrației PSD care de 12 ani îi ignoră, deși le preia taxe și impozite ca orășeni. Și la Slătinița #SePoate!”, a adăugat președintele PNL Bistrița-Năsăud.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/posts/633616060894911

18 comentarii

 • In sfarsit, se gandeste cineva si la oamenii aia.
  La toate alegerile veneau PSD-istii si le promiteau apa si canalizare, apoi PA, nu-i mai vedea nimeni prin zona.
  In loc de Wonderland si alte aberatii, mai bine urbanizau Slatinita, cu pastrarea specificului arhaic, dar cu toate facilitatile prezentului pentru platitorii de taxe orasenesti de-acolo.

  • Păi normal, Crețu a fost ocupat cu vereritele iar Niculae e ocupat cu pozele. Sper sa iasă Turc, sigur va face multe lucruri bune. Doamne ajuta!

 • Domnul Ioan Turc e viitorul primar.
  Domnule Turc, vă așteptăm să faceți treabă pentru toți Bistriteni.
  Mult succes!

 • Mă bucur foarte mult cand vad un om asa implicat ca dumneavoastra, ma bucur ca cineva isi doreste sa faca ceva si pentru cartierele noastre

 • Lasa domnu Turc….acolo exista parc, camin cultural, ce nevoie mai au de apa si canalizare?
  Avem si partie de noroi, parcuri pe toate dealurile si cockaurile. Asta face psd-ul, dar inca un pic si se incheie acest capitol nefericit.

  • Buna seara domnule Turc. ,,Le am zis ca se vor rezolva problemele cât de repede,,. ,,Cât de repede,, nu este o unitate de timp. In cazul in care dumneavoastra veti fi noul primar, puteti estima o data certa pana la care locuitorii din Slatinita vor putea beneficia de apa menajera, canalizare si gaz?

 • E dezastru in Slatinita.si drumul pana acolo se rupe tot..oamenii din Slatinita chiar au nevoie de domnul Turc..altfel o ajunga mai rau..psd nu a luat masuri de 12 ani pt ei, n-o sa o faca nici de acum!!

 • Oamenii de acolo s-au saturat de minciunile psd . #faptenuvorbe … mai mult vorbe din partea lor.. ramane cartierul fara tineri din cauza incompetentei lor

 • Mentinerea intr-o stare de inapoiere a localitatilor componente de pe raza Bistriței a fost o actiune deliberată a primarului Cretu, care a ajuns la butoanele administrative ale municipiului in anul 2008, imediat după aderarea României la UE, cu avantajele oferite de accesarea de fonduri europene pentru dezvoltare.
  Cu toate astea Slătinița, un cartier al Bistriței Europene nu a beneficiat de niciunul din compomponentele de bază ale civilizatiei, din cauza acestui primar cu un comportament vătaf pe propria mosie.
  Spre exemplu, in urmă cu cativa ani Cretu, le explica locuitorilor din Slătiniţa că pentru introducerea apei potabile in localitatea lor, dacă investiţia respectivă s-ar face cu banii colectaţi din impozitele şi taxele platite de ei, ar fi nevoie de vreo 50 de ani pentru a se strânge suma necesară. Si nu-i prima data când Creţu face asemenea afirmatii care-i trădează mentalitatea de vătaf. Cretu a avut acelasi gen de argumentatie si in legatura cu nevoia construirii unui pod in localitatea Ghinda: „dacă s-ar aduna timp de 20 de ani bani din impozitele plătite de cei din Ghinda nu ar ajunge ca să li se facă un pod”, ceea ce demonstreaza ca omul are aceasta mentalitate si nu a inteles niciodata rolul administratiei in dezvoltarea armonioasa a tuturor localitătilor componente ale unui oras.
  Revenind la Slătiniţa, mai e putin până la deschiderea anului scolar in conditii speciale generate de pandemia COVID-19, iar scoala de aici e fără apă curentă și cu grupurile sanitare in curte, ca în Evul Mediu.
  Vezi: https://timponline.ro/sfatul-uluitor-primarului-cretu-copiii-slatinita-care-curte/

 • Reprezentantul satesc, un gunoi care il ridica in slavi pe Cretu la o sedinta de CL.Iti vine randul si tie analfabetule.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS