Actualitate

Bogdan Ivan: Pas uriaș împotriva traficanților de droguri

Persoanele care dețin sau comercializează substanțe cu efecte psihoactive, în funcție de gravitatea faptei, vor putea fi pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani sau de la 2 la 7 ani, spune deputatul PSD Bogdan Ivan:

”Pas uriaș împotriva traficanților de droguri. Asta în urma unui proiect de lege pe care l-am votat în Camera Deputaților, care modifică Legile 143/2000 și 194/2011. După ce la finalul anului trecut am inițiat alături de președintele PSD Marcel Ciolacu, colegul meu deputat de Bistrița, Daniel Suciu, și mai mulți colegi din PSD un proiect de lege care incriminează traficul de substanțe psihoactive și testarea presupușilor consumatori, a început o dezbatere masivă în spațiul public pe tema traficului de droguri.

În acest context, o lege aflată în procedură legislativă avansată, trimisă de președintele României la reexaminare, a fost “scoasă de la sertar” și a rezolvat o parte importantă din proiectul de lege inițiat de noi: pedepse cu închisoarea pentru traficanții de droguri!

Adoptarea acestei legi a fost un pas mai rapid pentru a rezolva problema pedepselor pentru traficanți, urmând ca odată cu finalizarea procedurilor parlamentare să avem și o lege prin care putem identifica și sprijini victimele traficului de droguri! Continuăm lupta!”.

9 comentarii

 • Încă un tânăr aici a murit,
  Dar nouă nici că ne pasă.
  Altă făclie pe bănci a jelit,
  Mai puțin cu unul în clasă.

  Cine aduce marfa în școli
  Elevii să cumpere-o doză?
  Cine plasează recenții soli
  Ce promit viața mai roză?

  Ivanii-și țin știutul discurs,
  Temperează – electoratul,
  Vând o veche piele de urs,
  Astupă ca mâțul – rahatul.

  Cf. https://youtu.be/JN8g10HqDig

  20
  7
 • Persoanele care detin o functie publica intre 1 si 4 ani nejustificat , obtinand o prin promisiuni neonorate cu cat se poate pedepsi???
  Tot cu intre 1 si 4 ani?
  Asa imi convine!!!

  38
  3
  • Daca un partid in campania electorala promite vrute _ nevrute si ne aburesc _ ametesc la fiecare iesire in public poate fi afiliat Legilor 143 si 194 in ceea ce priveste pedeapsa?
   Cobsider ca nu e nici o diferenta intre aceste doua grupuri orgsnizate! Eu doar intreb …ca nu inteleg pe ce lume traiesc si cand mor e bine sa bifez cat mai multe raspunsuri. Pana acum….ioc!!!

   18
   4
 • Păi degeaba-l pedepsești pe traficant, legal mă refer,cu închisoarea, dacă nu-l găsești nici cu slujbe?Toți care sunt prinși sau cercetați penal au antene lungi și o taie neică…Dacă îl prinde poliția, a doua zi e liber datorită magistrațiilor…Să nu creadă cineva că e mocca…Când se prescrie fapta apar ca ciupercile după ploaie și o comit din nou!Cine răspunde pentru incompetența organelor abilitate?Ar putea fi, în acest sens, o inițiativă pe care ar putea să o demareze cei aleși, adică tragerea la răspundere a celor vinovați de neîndeplinirea corectă și ad litteram a atribuțiilor de serviciu și în special a magistrațiilor care sunt stat în stat!

  21
  2
 • Și acum fac pușcărie traficanții de droguri. Ce aduce nou această lege?
  “Testarea consumatorilor” din câte știu deja se face la șoferi. Urmează și la cetățățenii care se plimbă pe stradă?
  În orice țară civilizată și normală la cap este pedepsit traficantul și nu consumatorul. Consumatorii trebuie ajutați (centre aproape zero).
  Dacă ți-a prescris medicul spre exemplu medicamente pe bază de codeină riști să faci pușcărie? Puteți avea orice funcție, dar din păcate Mama Natură nu v-a înzestrat și cu IQ (inteligență). Pur și simplu nu vă duce capul! Sunt atâtea măsuri democrate care pot descalifica și reduce consumul de droguri spre zero, dar fără materie cenușie nu le poți debita.
  Știu aproape toți cetățenii cine sunt traficanții de droguri, inclusiv metodele lor ingenioase de a le livra. Din păcate autoritățile vor afla abia peste 4-5 ani.

  27
  3
 • Saraci daca ne uitam la poza de sus in spatele celor 2 zici ca te afli in restaurant nu in Parlamentul Romaniei,acuma imi dau seama de agitatie ,o fi venit vestea ‘trista ‘ca mai primesc 7500 la salariu .

  13
  3
  • …in poza se vede fff clar ca fac prin rotatie in prima banca pentru poza si…..prosti!!!

   13
   2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS