Politică

Bogdan Ivan: Puteți cumpăra toate tipurile de rovinietă de pe ghiseul.ro

Persoanele fizice pot achiziţiona, începând de joi, rovinieta şi de pe ghiseul.ro, unde plata se face doar cu cardul bancar, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, deputatul Bogdan Ivan.

”Am făcut încă un pas pentru a aduce statul la un click distanță!

Pentru că am intrat în perioada concediilor, am vrut să mai scăpăm românii de o grijă. Începând de astăzi, 27 iunie, românii care pornesc la drum pot cumpăra toate tipurile de rovinietă direct pe ghiseul.ro, prin câteva clickuri.

Avem deja peste 2,2 milioane de utilizatori http://xn--ghieul-5lc.ro/, iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat 3 milioane de tranzacții. http://xn--ghieul-5lc.ro/ continuă să aibă o creștere solidă, pentru că românii folosesc soluțiile eficiente de interacțiune online cu administrația: cei peste 2 miliarde de lei colectați în primele 6 luni din 2024 depășesc valoarea colectată pe tot parcursul anului 2023. Rovinieta poate fi cumpărată pe o durată de 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni.

Pe parcursul acestui an, echipa MCID a lucrat pentru optimizarea funcționalităților http://xn--ghieul-5lc.ro/, atât în platforma web, cât și în aplicația mobilă. Cazierul judiciar online, descărcat deja de sute de mii de români, poate fi accesat acum și în aplicația mobilă”.

9 comentarii

 • Poate îi spune cineva ilustrului ministru că sunt mulți ani de când plătim rovinieta online, așa că mulțam fain de ofertă. Ocupați-vă voi de îmbunătățirea sistemului informatic din spitale, unde mor oamenii cu zile, până reușesc medicii să intre în sistemul blocat, de digitalizarea reală a sistemului din vămi, finanțe, unde se fură mai ceva ca-n codru, de scanarea tirurilor tot în vămi, care introduc deșeuri periculoase și droguri, că de rovinietă ne ocupăm noi de mult. No, numa zîc, dar știu ce zâc.

  63
  3
  • De spitale se discuta doar in campanie electorala. Acum poate mai rar, deoarece menajerul de la spital se gandeste la primarie. Stima!

   33
   9
 • Laudabila initiativa dar puneti aceasta facilitate si pe aplicatia mobila. Am verificat pe telefon si nu se poate plati, desi aplicatia e actualizata.

  19
  7
 • Cum se face ca orice pas inainte in digitalizare inseamna pentru noi mai multe hartii de depus la institutiile statului si mai multe drumuri la ghiseele statului?

  7
  1
 • Cine nu ar cunoaste situatia din Romanistan, ar zice ca individul este rupt de realitate. Insa el nu este rupt, doar omite adevaruri (in cam 90% din tot ce spune).

  Astept si ziua cand, la fel ca in cazul rovinietei (care se poate cumpara online de cand lumea, eu o cumpar asa din 2015), sa iasa cu o clarificari privind darul de botez pe care l-a primit, in suma de 40.000 de euro. Oamenii sanatosi la cap stiu ce reprezinta o astfel de suma, dar ar fi bine sa auzim din gura lui.

  12
 • Orice pas in digitalizarea lu „‘PESTE „‘ gandita cu c…..inseamna nebunie pentru cei care lucreaza.
  2 + 2 nu este 4. Este cat plesneste.

 • A ieșit și el sa ne spună ceea ce știam și făceam de mulți ani. Nu își merita funcția și nici salarul dacă ne spune lucruri de doi lei. Cine naiba la împins in fata și pe asta? Radu mami ce spune….. Mulți sunt de-a Lela in țara asta dar problema ca ne și conduc.

 • Ministrul digitalizarii cu 0 cunostinte in IT. Cum naiba sa ai ministrul digitalizarii din Bistrita, oras in care nu exista nici macar o firma de IT!?

  5
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.