Actualitate

Bogdan Ivan: Un proiect de lege solicitat de primari

”Deblocăm achizițiile publice din România! Am votat un proiect de lege pe care l-am inițiat împreună cu colegii din PSD și din Coaliție, un proiect de lege solicitat de primarii din Bistrița-Năsăud, care simplifică total achizițiile publice directe din România!”, spune deputatul PSD Bogdan Ivan într-o postare pe Facebook.

El a menționat: ”Pentru o absorbție a banilor din PNRR și din noul exercițiu financiar european, am dublat plafoanele achizițiilor publice directe. Mai mult, criteriul de atribuire al licitațiilor publice nu va mai fi prețul cel mai mic, ci raportul calitate-cost.

De asemenea, scrisorile de garanție bancară pentru constructori pot fi emise și de instituții financiare nebancare!

Comparativ cu țările din Europa, România are o abordare severă asupra achizițiilor directe, cu un plafon al achizițiilor directe de 10 ori mai mic (Ex. Germania: ~5.4 milioane euro)!

Camera Deputaților este for decizional, urmează ca legea să fie promulgată de președintele României și să intre în vigoare!”.

6 comentarii

  • Haideți la furat! S-a deschis robinetul cu achiziții trucate, contracte atribuite fără licitație! S-a dublat suma pentru care pot fi atribuite contracte fără nicio licitație și, evident, fără niciun control. Să trăiască nașul penaleo-psdist! Fără număr, fără număr! Haideți băieți, dați cu contractele! Asfalt turnat direct pe pământ, clădiri reabilitate de formă, amenajări făcute artificial, împăduriri fictive etc. Dar ce vă învăț eu, știți voi mai bine, aici chiar sunteți experți. Să ne trăiești ivane, de astfel de „corifei” are nevoie politichia românească, administrația mega coruptă și primăreii analfabeți pe care îi patronați, evident, în folosul populimii! Cum vă mai sacrificați voi!… Meritați niște speciale! Chiar și acei primărei analfabeți! Succesuri! Mulțumim ivane! Ce ne-am fi făcut fără tine!… Dacă nu existai, trebuiai inventat! Vezi că un cărător de geantă a ajuns șăf la securitate, având în vedere că și tu ai fost și ești,, viitorul îți este luminos pentru tine și întunecat pentru noi!

  • Viitor de aur tara noastra are! Cu cat ea este mai saraca si mai proasta, viitorul este mai luminos si mai prosper. „Fireste”, cum zicea ideologul borfas Adrian Nastase, daca ar fi bine cine ar mai astepta un viitor ca afara? Mai inainte vom ajunge ca Teleormanul si Vasluiul – standardele nationale – si apoi vom putea visa la viitorul stralucit in care, traind din ajutoare sociale si mancand pomeni electorale, vom salva Europa apostata si decadenta!

  • nu dublare furtului din banii publici ci reducerea la jumatate a tot ce inseamna administratie locala si centrala ,cine face asta intra in istoria Romaniei cu fruntea sus ,restul ……

  • TVA redus la carburanti, pe cand? 🙂 Dar asta nu-i prioritar, ca trebuie banuti la buget sa hranim firmele amicilor de partid.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS