Social

”Bonul nou-născuților”. În ce comună s-ar putea acorda voucherul de 3000 de lei

Ca să stimuleze natalitatea și să vină în sprijinul familiilor care aduc pe lume un copil, doi consilieri dintr-o comună au inițiat un proiect de hotărâre prin care, de la bugetul local, să se acorde ”Bonul nou-născuților”, un voucher în valoare de 3000 de lei cu care părinții să poată cumpăra articole pentru nou-născuți din magazine partenere, stabilite în baza unui contract de colaborare.

Este vorba de Camelia Ramona Șolderea și Mircea Adrian Pop, consilieri PNL din comuna Ciceu-Giurgești, care au inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou născuți. Acesta a fost publicat pe site-ul Primăriei Ciceu-Giurgești pentru dezbatere publică.

Cei doi liberali solicită ca acest stimulent să fie acordat familiilor în care cel puțin unul dintre părinți/reprezentanți legali au domiciliul stabil pe raza comunei Ciceu-Giurgești, dacă au depus o cerere în acest sens în cel mult 30 de zile de la data nașterii copilului, părinții urmând să primească voucherul doar dacă nu au datorii la bugetul local.

Inițiativa lor va analizată în ședința din această lună a Consiliului Local Ciceu-Giurgești și se va concretiza dacă va întruni numărul suficient de voturi pentru a fi aprobată.

Comuna Ciceu-Giurgești, condusă de Vasile Iuga (PSD), are în administrare două sate, Ciceu-Giurgești și Dumbrăveni.

În luna iunie, în comuna Ciceu-Giurgești erau 11 mame care primeau indemnizații pentru creșterea copilului de la Agenția de Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud în sumă totală de 19.633 de lei. O singură femeie din comună este beneficiara stimulentului de inserție în cuantum de 650 de lei, ceea ce înseamnă că s-a întors mai devreme la muncă, mamă fiind.

Alte opt familii, primesc alocații pentru susținere în sumă totală de 1654 de lei.

1 comentariu

  • Ar mai fi o posibilitate ca primariile sa sprijine mamele cu nou nascuti.Sa mai reduca personalul care e excedentar si cheltuielile cu paranghelii.Cum sunt oferiti banii ,sub ce forma si urmarirea cheltuirii lor in scopul in care au fost prevazuti e tot apanajul primariilor.Daca se vrea ,se poate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.