Actualitate

Borş, comisarul şef al Gărzii de Mediu, spune că a fost ameninţat cu moartea pentru o amendă

Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Ioan Borş, a declarat pentru publicaţia noastră că a fost ameninţat cu moartea de administratorul unei firme din Salva pe care Garda de Mediu l-a amendat cu 30.000 de lei fiindcă a depozitat gunoaie în albia Someşului Mare.

„În urma unei acţiuni pe malul râului Someş, în zona Salva, am identificat o societate care făcea prostii, adică depozita gunoaie pe marginea râului. L-am sancţionat pe administrator cu 30.000 de lei, dar el (patronul -n.r), când a aflat despre ce este vorba, a venit peste mine în birou şi mi-a zis că mă omoară. Punct. Asemenea acţiuni sunt normale? „, a declarat Ioan Borş.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu a participat, miercuri, l Prefectura Bistriţa-Năsăud la o dezbatere cu asociaţiile pescarilor din judeţ care au acuzat poluarea masivă de pe râuri şi dispariţia populaţiei de peşti din cauza balastierelor amplasate ilegal şi a gunoaielor.

În replică, Ioan Borş, i-a acuzat pe pescari că nu sunt dispuşi să se implice cu adevărat, fiindcă nu fac altceva decât să vorbească şi nu vor niciodată să se prezinte în procese ca martori sau să accepte să primească legitimaţii de voluntari de mediu cu care i-ar mai putea speria pe cei care încalcă legea.

„Am primit reclamaţii care vizau zona Cociu, m-am dus eu cu încă doi colegi să prindem nu ştiu ce utilaj în apă. Nu l-am prins, dar am prins doi pescari la braconaj, iar acel tronson e luat în administrare de o asociaţie a pescarilor. De ce nu îl păzesc în loc să sune la Garda de Mediu? Simţul civic le lipseşte. Doar doi au venit să le dăm carnete de voluntari de mediu. Ei ne-au solicitat şi ne poartă pe la Lechinţa unde nu a fost nimic, iar acum au recunoscut, dar dacă noi îi chemăm martori la procese, nu vin. Simţul civic e dus, dar numai până la jumătate”, a declarat Ioan Borş.

Cristiana Sabău

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS