Politică

Borş şi Botiş, dezamăgirile lui Ioan Oltean, căruia nu îi plac „trădătorii, mincinoşii şi profitorii”

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a spus că este extrem de dezamăgit de doi dintre oamenii pe care i-a susţinut şi în care şi-a pus mari speranţe că vor prelua, la un moment dat, conducerea partidului la nivel judeţean. Este vorba de Vasile Borş şi de Ioan Nelu Botiş. Ultimul a demisionat, altfel Ioan Oltean propunea ca şi el să fie revocat din funcţie.

Ioan Oltean a propus, vineri seara, în Biroul Permanent Judeţean al PDL, revocarea lui Vasile Borş din funcţia de prim-vicepreşedinte.

„În ce-l priveşte pe Vasile Borş, sunt multe elemente care au contat, dar unul a fost esenţial, iar el nu a avut curajul şi bunul simţ să îl precizeze. În data de 7 decembrie 2012, vinerea, el a convocat personalul silvic al Ocolului Silvic Maieru, în frunte cu şeful de ocol, s-a întâlnit cu aceştia împreună cu Nicolae Moldovan, primarul PSD al Becleanului, şi cu actualul senator USL Ioan Deneş. Le-a cerut acestora, în mod expres, să meargă din casă în casă începând cu ziua aceea de vineri şi să le spună oamenilor să voteze la Senat cu Ioan Deneş şi la Cameră cu Ioan Oltean, ceea ce este impardonabil”, a spus Ioan Oltean pentru Timp Online.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud susţine că „un prim-vicepreşedinte de partid, al doilea om într-o organizaţie judeţeană, nu poate să facă aşa ceva”.

„Este inadmisibil în opinia mea de lider al partidului. În al doilea rând, în ziua votului, el nu a ieşit din casă decât până la primărie şi de la primărie acasă. Nu a fost văzut nicăieri, discutând, contribuind la mobilizarea, că nu trebuie să ne ascundem după deget, în ce priveşte participarea la vot. Nu a fost văzut. Am fost la Maieru, iar el era la primărie cu pantofii uscaţi, deşi afară era cum era. Am văzut un total dezinteres faţă de actul electoral al Alianţei România Dreaptă. Îl suspectez că, în timp ce lucra cu noi, a avut întâlniri şi a avut un joc dublu. Categoric! Am suficiente informaţii, dar nu am probe, e adevărat acest lucru. Faptul că s-a întâlnit cu pădurarii şi cu candidatul USL mi se pare intolerabil şi inadmisibil pentru calitatea lui de prim-vicepreşedinte al filialei. M-am întâlnit cu el joi după-amiază, i-am spus care e punctul meu de vedere, i-am spus că eu personal nu mai pot avea încredere în el dat fiind acest comportament politic şi i-am cerut să-şi prezinte demisia. Nu a vrut să şi-o prezinte, am supus propunerea mea la vot în BPJ. Au fost 22 de voturi din 35. Nu e revocat din funcţie. O să văd dacă atunci când voi convoca Consiliul de Coordonare Judeţean voi face propunerea în numele meu personal în privinţa aceasta sau voi renunţa lăsându-i posibilitatea să-şi dovedească loialitatea în partid pe principiul că nu vreau moartea păcătosului, ci îndreptarea lui”, a spus Ioan Oltean.

În ce-l priveşte pe Ioan Botiş, care a fost ales preşedinte al PDL Bistriţa imediat după ce a fost numit ministru al Muncii, Ioan Oltean a spus că acesta şi-a dat demisia.

„Ioan Botiş şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Biroului Permanent Municipal. În privinţa aceasta, lucrurile au fost foarte clare. Nelu Botiş a avut măcar demnitatea să-şi prezinte demisia pentru că altfel îl revocam şi pe el pentru că nu a fost deloc implicat în actul electoral din decembrie 2012. A rămas membru al PDL. Calitatea şi-a păstrat-o, dar vom vedea cum evoluează lucrurile în continuare. Eugen Curteanu a fost mandatat să fie preşedinte interimar şi să pregătească alegerile la nivelul organizaţiei municipale. Vom avea o primă şedinţă zilele următoare să completăm locurile vacante din BPJ. Vom pregăti un Consiliu de Coordonare Judeţean pentru completarea locurilor rămase vacante”, a spus Oltean.

Liderul PDL a spus că nu are nicio problemă să cedeze conducerea filialei.

„Aş vrea să fie foarte clar că nu am niciun fel de reţinere legată de conducerea partidului în sensul să o preia oricine altcineva. Nu mi-e teamă şi nu am gândul de îndepărta liderii, dar nu pot să accept trădătorii. În viaţa mea nu am trădat şi nu pot să accept ca, în jurul meu, să existe trădători. De aceea s-au luat măsurile respective, nu din alte considerente. Vasile Borş a fost omul susţinut de mine pentru cele mai înalte demnităţi. L-am susţinut fiindcă am crezut în el. E o mare dezamăgire, la fel cum e o mare dezamăgire pentru mine şi Ioan Botiş. Şi pe el l-am susţinut cât am putut de mult. Investiţia mea în ei a fost de viitor în ce-i priveşte. Liviu Rusu nu era o investiţie pe termen lung, ci una de moment care finalizat cu o dezamăgire totală. Ceilalţi doi erau mai tineri şi mă gândeam că, în felul acesta, pregătesc în felul acesta oameni care să conducă mai departe  partidul. Nu am îndepărtat oamenii valoroşi. Dimpotrivă. Îi vreau cât mai aproape de mine, dar nu suport trădătorii. Timp de 20 de ani, organizaţia din Bistriţa-Năsăud, aşa cum am condus-o a fost fruntaşă, chiar şi la alegerile din decembrie 2012, aşa cum au fost, suntem pe poziţia a treia în ţară ceea ce nu este de neglijat. Nu-mi plac trădătorii, nu-mi plac mincinoşii, nu-mi plac profitorii”, a conchis Ioan Oltean.

Cristiana Sabău

6 comentarii

  • Oltean ar trebuii sa spuna adevarul despre demisia lui Botis o avea depusa din vara inainte de locale ,ce dezamagire i-a fost frica de Botis la un moment dat a devenit prea puternic si la executat asa ca sa nu dezinformeze m-ai ales pe cei care inca au mai votat cu ei.

  • Da e dezamagit, s-a folosit de ei, de amandoi, oameni onorabili, apoi dupa ce s-a folosit i-a aruncat peste bord. Sa-ti fie rusine !!!

  • Dl. Oltean scrie in declaratia de mai sus: ” Nu am indepartat oamenii valorosi” .Fostul meu coleg de clasa din scoala Andron Traian, e un om foarte valoros in nisa lui profesionala si sociala.De ce l-ati indepartat d-le Oltean????Apoi prietenii mei din copilarie Chereji Florin si Ilies Cornel sunt si ei niste valori locale recunoscute de bistriteni. De ce i-ati indepartat?? Apoi Tuta George care-i un economist foarte capabil cum de nu urca mai mult de functia de „consilier local” in ierarhia de partid??Iar exemplele ar putea continua. Chiar si pe Mos Vasile….Moldovan ,l-ati pensionat D.P.D.V. POLITIC mult prea devreme. Omiteti ca alogenii promovati in partid nu vor avea-n veci priza electorala a localnicilor si asta, mai devreme ori mai tarziu o sa va coste.

  • Dl. Oltean are o mare problema: imaginea publica. Oricat bine a facut judetului, lucruri cunoscute sau mai putin cunoscute, la inaintare ies neimplinirile, bine accentuate atat de dusmanii politici, cat si de prieteni, de genul celor care i-au tinut olita la fund iar acum i-o toarna in cap.
    Viitorul in politica, din pacate pentru domnia sa, depinde foarte putin de partea pozitiva a realizarilor proprii, ci mai degraba, depinde de nerealizarile adversarilor, dar acestia, chiar daca-s catastrofa in fapte, la imagine sunt maestri, beneficiind de un suport media foarte bine pus la punct, capabil sa rastalmaceasca orice adevar, manipuland opiniile dincolo de orice limita.
    De aceea, ca o recomandare, i-as sugera sa treaca peste orgolii, sa se gandeasca sa-si tina dusmanii din propriul partid aproape si pupincuristii departe, iar rufele organizatiei judetene de partid sa fie spalate mai discret, nu in presa.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS