Politică

Botiş vrea dialoguri instituţionalizate cu parlamentarii opoziţiei!

Deputatul PDL Ioan Botiş solicită Comisiilor de dialog social din toate judeţele să se întrunească şi, la aceste şedinţe, să participe toţi parlamentarii puterii şi opoziţiei care să dialogheze într-un cadru instituţional.

“PDL îşi precizează poziţia vizavi de aceste proteste. Ele sunt garantate prin Constituţie, este esenţa democraţiei aceea de a avea puncte de vedere diferite şi vom fi prezenţi la discuţiile cu cei care au orice fel de revendicări, atât pe plan local cât şi pe plan naţional”, a spus Botiş.

În calitate de preşedinte al Comisiei naţionale de muncă şi protecţie socială din cadrul PD, Botiş spune că a cerut o întâlnire a acestei comisii săptămâna viitoare.

“Această comisie va genera întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor. Dorinţa noastră este ca în comisiile de dialog social, în fiecare judeţ, să fie invitaţi toţi parlamentarii, de la putere şi din opoziţie. Acolo unde se pot găsi soluţii pe plan local, să fie transmise şi la nivel naţional, iar în plan legislativ să iniţiem modificări sau proiecte de lege”, a declarat Botiş.

El a declarat că, săptămâna aceasta, de exemplu, are programată o întâlnire la Clubul Pensionarilor din Bistriţa.

“Voi încerca să prezint ce înseamnă Legea pensiilor, deficitul pe acest sistem şi corecţiile pe care le aduce legea. Vom avea întâlniri cu reprezentanţi ai sindicatelor, voi încerca să fiu prezent la discuţii cu angajaţi din zona industrială a Bistriţei. Le voi cere colegilor să fie prezenţi şi la întâlniri cu cetăţeni din Bistriţa, vom încerca să avem o legătură direct, să preluăm o parte din mesajele pe care ei au vrut să le transmit la proteste”, a declarat el.

De asemenea, în calitate de lider al organizaţiei Bistriţa a PDL, Botiş a declarat că intenţionează ca la nivelul organizaţiei municipale să creeze o platformă civică, aceasta urmând să preia propunerile venite dinspre societatea civilă.

“Vrem o deschidere totală spre cetăţeni şi să preluăm o parte din problemele existente. Propunerea concretă care poate fi pusă în aplicare imediat este întrunirea comisiilor de dialog social la nivelul fiecărui judeţ. Vom transmite o cerere în acest sens şi Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud şi sper ca această invitaţie să fie acceptată de toţi parlamentarii bistriţeni, să generăm un dialog între putere şi opoziţie, într-un cadru instituţional”, a declarat el.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.