Actualitate

Boxer din Bistrița, în comă la spital după ce a fost bătut și aruncat pe scări

Un boxer de 30 de ani din Bistrița se zbate între viață și moarte după ce a fost bătut și aruncat pe scări. Totul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă pe fondul unor neînțelegeri pe care acesta le-a avut cu partenera lui de viață cu care are un copil.

Tânărul se numește Dani Borgovan, iar împreună cu partenera lui are un copil de circa 3 luni. În seara zilei de vineri, femeia i-ar fi cerut să cumpere ceva pentru bebeluș, iar când a ajuns acasă a început scandalul.

”Dani a mers acasă de la sala de sport unde este asociat cu un prieten și, după antrenament, ea i-a trimis mesaj să cumpere ceva pentru copil. El a mers, a cumpărat și a venit acasă imediat. Nu știu ce s-a întâmplat acolo. Ea și-a închis telefonul, nu a mai răspuns la nimeni până a doua zi la ora 12.00 și atunci i-a zis soțului meu că Dani a venit în stare de ebrietate și că a vrut să arunce copilul pe geam. Dar eu nu cred așa ceva pentru că știu sigur că ea nu și-a dorit copilul pe care îl are. Eu și Dani nu am lăsat-o să avorteze. Dani era trup și suflet pentru copilul ăla. Ea nu a sunat la Poliție, ci și-a chemat ajutoare: pe prietena ei, pe prietenul prietenei ei, care, la rândul lui a mai chemat alți doi care să vină să-l ajute că s-ar temut de Dani. S-au încăierat, au ieșit pe casa scării. Din câte am înțeles, există dovezi că sunt leziuni nu numai din căzătură, ci și lovituri de mână de om. Copilul meu a ajuns la spital în stare foarte critică. Nu știu dacă are șanse de supraviețuire. Aș vrea să i se facă dreptate. Pe mine nu m-a anunțat nimeni, am fost ultima care a aflat. Partenera lui nu a fost deloc la spital, nu e deloc interesată de starea lui”, a declarat Mărioara Andreica, mama lui Dani Borgovan.

Un prieten al boxerulu a relatat la rândul lui că, din câte a auzit și el, partenera de viață l-ar fi așteptat acasă pe Dani cu o prietenă și cu partenerul acesteia. Ar fi izbucnit un scandal, s-au luat la bătaie în casă și au mai chemat alte două persoane.

”Nu știu ce s-a întâmplat, l-au bătut și l-au aruncat pe scări. Nu știm. Sunt întrebări la care căutăm răspuns. Nu știm cine sunt cei care au fost în casă. Eu am fost acolo la 7 dimineața, am găsit numai sânge pe scări, mi se pare foarte suspect că Poliția nu a întocmit niciun dosar pe vătămări, pe loviri. Am aflat că Poliția ar fi spus că a fost un scandal domestic din cauza consumului de alcool, dar, din câte am înțeles, la 2 noaptea, analaizele lui Dani nu arătau că ar fi consumat alcool. Să ne spună cineva cine erau cei care au intrat în casă. Eu vreau ca Poliția să-și facă datoria. Dacă Dani a fost de vină, să se spună asta, dar, dacă au fost alții să aflăm. Prietena lui o dată spune una, o dată spune alta. Familia lui nu a fost anunțată că el este în comă la spital. Eu am primit o poză de la un prieten cu el întins pe scări, așa am aflat”, a spus tânărul.

Nicolae Zăpârțan, care i-a fost antrenor timp de 15 ani, are numai cuvinte de laudă la adresa lui Dani Borgovan.

”A fost un sportiv cu rezultate excepționale, a fost campionul României, a participat la Balcaniadă, a fost în lotul național, a fost un băiat extrem de serios și muncitor. De trei ani s-a lăsat de box, dar eu l-am încurajat să continue pe această linie deoarece are calitățile necesare de viitor formator de sportivi. Sunt foarte trist de ce s-a întâmplat. Sper ca Dumnezeu să-l ajute să treacă prin aceste momente extrem de grele”, a spus Zăpârțan.

Din informațiile pe care le deține antrenorul, incidentul s-a petrecut la etajul IV al unui bloc de pe Solomon Haliță, iar sportivul ar fi căzut pe scări până la etajul trei.

”După câte am înțeles, partenera lui și-a chemat o prietenă, ea a venit cu cineva, acolo a avut loc un schimb de lovituri între cei doi, după care ce s-a mai întâmplat nu știu, dar eu sunt convins că la posibilitățile lui fizice cel puțin nu era în stare un singur individ să-i facă ceea ce i-a făcut. Este o situație extrem de tristă fiindcă e un tânăr de 30 de ani care se zbate între viață și moarte. Nu se știe dacă va scăpa și cum scăpa. Acest fost sportiv de performanță, actualmente instructor de fitness și box, este foarte iubit, iar autoritățile trebuie să facă dreptate. Astăzi în jur de 200-300 de persoane se vor aduna în fața spitalului ca să-l susțină și să se roage pentru el”, a spus Nicolae Zăpârțan.

Potrivit Cameliei Strugari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, starea de sănătate a tânărului de 30 de ani este gravă.

”Pacientul este internat în secția ATI cu un diagnostic complex. Prezintă numeroase traumatisme, fracturi, este intubat, ventilat mecanic, în comă indusă medicamentos și este sub monitorizarea unei echipe medicale pluridisciplinare”, a spus ea.

”La data de 20 octombrie, polițiștii de la Ordine Publică au fost sesizați cu privire la un scandal într-un apartament din Bistrița. La locul evenimentului, polițiștii au stabilit că între o femeie de 32 de ani din Bistrița și concubinul acesteia, un bărbat de 30 de ani din Rodna, ar fi izbucnit un conflict spontan, iar pentru aplanarea acestuia ar fi intervenit un bărbat de 33 de ani din Bistrița. Din primele date, polițiștii au stabilit că cei doi bărbați s-ar fi lovit reciproc, iar la un moment dat, bărbatul ar fi căzut pe scările interioare ale imobilului. În urma evenimentului, bărbatul din Rodna ar fi necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fiind ulterior transportat la spital. Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul în cadrul unui dosar penal cu privire la violențe în familie și lovire și alte violențe”, a transmis Paul Rodilă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Inspectoratul de Poliție Județean a transmis următorul comunicat:

”În urma evenimentului sesizat la data de 20 octombrie a.c., Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

La primirea sesizării prin SNUAU 112, polițiștii Biroului de Ordine Publică s-au deplasat la locul evenimentului, unde au luat măsuri de identificare a persoanelor prezente. La locul evenimentului a fost ulterior direcționată grupă operativă din cadrul Poliției municipiului Bistrița în vederea demarării cu celeritate a cercetării locului faptei.

Polițiștii au dispus de îndată audierea tuturor persoanelor implicate în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul.

Cu privire la cele constatate până în acest moment operativ, polițiștii au deschis un dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie și cu privire la infracțiunea de lovire sau alte violențe, cercetările fiind efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

În cadrul dosarului penal polițiștii au dispus efectuarea de constatări medico-legale de către Serviciul de Medicină Legală Bistrița-Năsăud și ridicarea de documente medicale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița în cadrul dosarului penal, fiind demarate toate activitățile necesare stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului cât și a participației penale.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud asigură opinia publică cu privire la faptul că sunt angrenate toate resursele necesare în vederea aflării adevărului și tragerii la răspundere penală a persoanelor care s-ar face vinovate de comiterea unei infracțiuni”, a transmis instituția printr-un comunicat.

Etichete

11 comentarii

 • Ce caută aia cu o pretena și un prieten la ora aia în casă când avea copil de 3 luni!????? E clar ca acolo s-a petrecut o infracțiune gravă în care toți au fost implicați! Niste smardoi care s-au temut dar care atacă în haită de lași ce sunt! Și niște femei…. Mai bine o lasă pe fata aia …ca e clar ca nu era de familie și copil! Păcat! Iar aia toți să plătească cu vârf și îndesat ptr curajul lor de a bate un om!!!

  64
  1
 • La cate camere de supraveghere sunt în oraș, imposibil sa nu se găsească vinovații.
  Lista apelurilor, unde au umblat, trebuie sa se găsească. Poliția Română e momentul sa va faceți datoria!

  60
  4
  • Datoria Poliției e să aibă adevărul, oricare ar fi și oricât de dureros.
   Avem o versiune a faptelor, fiecare participant a avut una personală, sunt convins că lucrurile vor fi mai clare când toți cei implicați vor fi spus ce s-a întâmplat
   Sunt schimburi de telefoane,.texte, martori oculari, înregistrări..vom ști cea mai apropiată concluzie de adevăr în curând.
   E trist că s-au ajuns în situația respectivă..durerea unor părinți..(a mamei sportivului în comă dar și stressul mamei copilului de 3 luni)..

   11
   1
 • Așa e când ai doar o „parteneră de viață „, și nu o Soție legală (cununie etc)!
  D_aku îsi baga coadă!

  Defapt,azi, michiduță „își bagă coada” oricum , in tot ce înseamnă distrugerea Familiei!!!

  17
  11
 • Ce plm vecini îs aia, da a era pe scara la mine vedeam ce se întâmplă că nu.i sat fără caini, bineînțeles că o vina are și boxerul sunt sigur dar sunt totodată sigur că nu s.s bătut singur, de altfel ceea ce scrie in articol d evident că mai e unul internat în spital din Rodna, pai nu?
  Cum învarte c-va omul….eheddss

  3
  5
 • Femeia lui poate era putin „crazy”? Dak are „depresie postpartum” Sau postnatala.??!! Asta vine cu crize de furie, etc. S_o controlat de tiroidă?
  („împreună cu partenera lui are un copil de circa 3 luni”)

  Pe scurt, unele femei după ce nasc, pe fond de oboseala, nesomn, alăptat, bebe crizat cu colici etc …se schimba 360grade!devin istorice!
  E o teorie@

 • La ce polițiști avem in Bistrița, ma îndoiesc ca se va face dreptate. Din păcate Romania este un stat esuat cu un tineret needucat si fără gram de cultură generală. Nu sună bine ceea ce susținem, dar este purul adevăr. Toate instituțiile statului sânt pline de functionari angajați pe baza de cumetrii si pile, care habar nu au macar cu ce se ocupă instituțiile in vare sânt angajați, darămite să mai si poată respecta fișa postului. De aceea, dragilor mai santem doar vreo 15 milioane de oameni si ăștia in continuă și sigură scădere in Romania. Asa ca, noapte bună Romania

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS