Bucăți din acoperișul unei case situată pe str. Gheorghe Șincai, în centrul istoric al Bistriței, cad pe trotuar, Poliția Locală văzându-se nevoită să împrejmuiască perimetrul pentru a evita eventualele accidente.
Este vorba de acoperișul clădirii situată la nr. 8, unde, la etaj, este o proprietate scoasă la vânzare prin intermediul unei agenții imobiliare. Întreaga clădire este foarte degradată.
Până acum, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit în câteva rânduri pentru a îndepărta elemente desprinse din fațada clădirii.
Reamintim că Primăria Bistrița are în vedere să ceară bani europeni pentru proiectul ”Regenerare urbană a imobilelor din Centrul istoric” și să reabiliteze fațadele imobilelor din Piața Centrală la nr. 7-24, în zona de rezervație istorică a municipiului.
Inițiativa îi aparține primarului Ioan Turc și a fost preluată de ADR Nord-Vest, care, cu acceptul Comisiei Europene, va finanța refacerea fațadelor de case vechi din zone centrale ale orașelor.
Primăria Bistrița a semnat un contract cu compania clujeană K&K Studio de Proiectare pentru realizarea documentațiilor obiectivului ”Regenerare urbană a imobilelor din Centrul istoric”.
După elaborarea primelor faze de proiectare, urmează depunerea cererii de finanțare pe componenta Regenerare urbană din Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.
Este un pericol să mai mergi în Centru Vechi plus că nici nu mai ai pentru ce merge că acolo nu mai sunt numai crâşme cu bețivi şi alte primate.
https://timponline.ro/trei-destinatii-posibile-ale-celor-care-o-iau-pe-calea-drogurilor-ce-face-statul/
Nu sunt numai crâşme sunt şi magazine Second Hand.
Sunt şi sedile acelea grețoase de partid care alungă şi ele clienții onarabili din Centru Vechi.
În centru este culmea declinului economic : să se închidă până şi magazinele second hand mai nasol nu se poate !
@PericolPublic -Culmea, clădirea aflată în precolaps se află pe Șincai, o stradă „liberă”, unde poți să-ți parchezi mașina oriunde vrei și unde în consecință pușcă economia și bunăstarea în lipsa crâșmelor și a aleilor pietonale, asemenea și pe Dornei. Sunteți literalmente penibil.
Pe colț lângă primărie era magazinul frumos Cadouri care ma ajutat de multe ori urgent când aveam de mers la un eveniment acum este şi acolo o crâşmă.
Alex de câți ani nu ai mai fost în Bistrița ?
Pe străzile Gheorge Şincai şi Dornei sunt benzile de autobuz unde este interzis să parchezi şi au distrus şi strada Liviu Rebreanu făcând-o pietonală şi nu se mai poate parca nici acolo.
@ Alex, Te-ai uitat măcar la pozele ataşate la acest articol ?
Ce mama măsi puşcă în Centru Vechi că-i pustiu tot timpu ?
Foarte aproape de locația din poză era un mic market cu alimente şi alte produse casnice singurul de unde îți puteai lua tickete de parcate. A falimentat şi ăsta.
Consegvenți în prostie Coridorul de NEmobilitate urbană va da lovitura definitivă Centrului Vechi asta numai pentru ca firmele de casă să mai facă un ban grămadă.
https://timponline.ro/vor-fi-amenajate-piste-pentru-ciclisti-si-in-centrul-istoric-alte-lucrari-prevazute-in-coridorul-verde/
Foarte greu sa repari ceva in centrul istoric.
In primul rand: is asa de multi cei ce trebuie sa dea avize si sa ia bani incat ajungi sa te intrebi daca chiar vor sa fie de acord cu ceva.
2. Abordarea primariei e o alta pierdere de vreme si resurse ca sa rezolvi problema doar la fatada!
3. Primaria putea avea ea (sau are) oameni si proiectanti care sa obtina avize pe centrul istoric dupa care sa expuna problema proprietarului a.i. sa se ajunga la rezolvarea catorva cladiri.(contra cost).
4. Daca se rezolva fatada fara interventie in profunzime vom avea de un alt Sibiu, mai ponosit ca originalul.
5. Centrul istoric e o zona fara indiviziuni. Sa rezolvi ceva e sinonim cu abandonul.
Mai sunt si alte probleme….dar veti mai spune si voi parte din ele.
Musai sa se demoleze vechiturile si sa sa faca in loc rezidens de bombardieri
@Generic
în cazul de față proprietarul nu e curios de renovări..el vrea s-o vândă.
din 2019 casa a rămas nelocuită / paragină.
casele au nevoie de întreținere altfel ”mor”.
pentru situația din zilele noastre îi mulțumim primarului comunist Andrei Weingartner (!)
și domnului Crișan Adalbert. Piața Mică, TItulescu, Albert Berger, Kogălniceanu, Șincai, Dornei
casele goale părăsite de sași au fost ”populate-temporar” cu oameni lipsiți de educație.
foarte mult rahat a produs comunismul .. la 34 ani distanță încă mai ”pute” al naibii!!
Parca zicea domnul încă primar ca va reabilita toate clădirile din centrul istoric și le va mari impozitul la 500% dacă ei nu vor sa facă.
Ce s a întâmplat?
Doar la stadiul de promisiuni a rămas totul.
Acum suportați consecițele dacă ați fost aşa de tâmpiți încât vați distrus în centru şoselele şi parcările.
Realizarea parcări din Piața Mică cu intrare din Piața Centrală pe strada Albert Berger şi ieşire în Piața Centrală pe strada Vasile Naşcu ar mai rezolva ceva din criza gravă a locurilor de parcare din Centru.
După ce că pista de bicicletă este extrem de îngustă şi dai cu capul de crengile copacilor când mergi pe bicicletă pe Şincai acum zevzecii au făcut-o complet inutizabilă blocând-o cu banda aia de avertizment în loc să mai pună nişte garduri metalice să încadreze zona aia afectată fără a prinde şi pista de biciclete. Un biciclist ocoleşte mult mai greu ca un pieton.
Prostănacii au pus din 5 în 5 metri coşuri de gunoi exact pe pista de biciclete.
@Claudia
Ce fumezi? Pista de biciclete este vizavi de casa respectivă și zona închisă.
Ursule, Ceva bun de pe centru.
@ Marele Urs, Partea ma închisă la culoare dinnpoze oare nu este o pistă de biciclete ?
Altă bazaconie este pista de biciclete comjâtă pe şosea de pe strada Dornei pe care stau maşinile şi pe care cretinii din primărie au făcut o pantă de scurgere a apei foarte periculoasă pentru biciclişti.
https://timponline.ro/pistele-de-ciclisti-de-pe-linia-verde-trasate-si-in-zona-centrala-unde-se-poate-parca-gratuit/
Pe mine din aceste poze cel mai mult mă distrează banca aceea plastă cu curu exact inverses decât trebuie plasată spre maşinile parcate ilegal. Bancă plasată total aiurea numai bine să te aşezi pe ea şi să admiri dezastru în toată splendoarea lui !
Ca-n nuvela proştii de Liviu Rebreanu.
Logic ar fi fost ca băncile să fie lipite de zidurile clădirilor şi cu fața la stradă pentru a putea admira până sus alineamentul clădirilor de pe partea cealaltă a străzii plus că în felul ăsta nu ar fi încurcat nici circulația pietonilor.
Artă modernă tată nu alta asta este cu băncile acelea. Tu nu ai cum să înțelegi ce a vrut să facă artistu neînțeles .
Arta modernă nu are ce căuta într-o arie medievală .
Umbrele acelea hâde cu reclamă la bere de la crâşmele de pe strada Liviu Rebreanu nu-şi au locul într-o Cetate Medievală !
Era perfect normal să pună băncile lângă zidul clădirilor din Centru Vechi însă dacă le puneau aşa cei ce stăteau pe bănci ar fi simțit mirosu acru de igrasie şi băşinile celor care stau în casele cu ferestrele în stradă şi bonus simțeau şi mirosul de urină din crâşme.
Mai încolo mai este o groapă mare care blochează trotuarul sub Sugălate.
Grijă mare habarnişti total cum vă ştie toată lumea poate faceți şi acolo un pocinog şi reuşiți să dărâmați clădirea Sugălete !
Puțin mai încolo cam pe unde a fost restaurantul Transilvania ” specialiştii ” din primăria Bistrița şi-au făcut nişte birouri aşa de bine încât au surpat pereți comuni cu casele vecine :o)))
Cine a pus banca în drum este clar că a fost un om nebun ! 🤣😂🤣😂🤣
Banca aia pe care poți să stai să admiri priveliştea face tot banii
Corect băncile acelea amplasate inpropriu au dus nivelul de incompetență la un alt nivel mult superior.
Copertina aceea ce apare în poză face partea şi ea din oraşu medieval ?!
Ce arhitect a putut aproba aşa ceva ?!
Strică tot aspectul întregi străzi.
Zidul Cetății este cea mai veche și valoroasă parte a Bistriței .
Zidul cumva a reușit să scape tuturor dezastrelor, pe porțiuni a reușit să scape de decretul pricipelului Austriac carea vrut să-l dărâme integral, a reușit să scape furiei comuniștilor însă se pare că nu reușește să scape de acești noi administratori inconștienți ai orașului. Zidul Cetății trebuie restaurat și pus la adevărata valoare printr-un sistem de lumini monumental. Pentru protejarea lui trebuie interzis accesul autovehiculelor pe străzile Dogarilor, Mihail Kogălniceanu, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru, și trebuie încurajat pe aceste străzi doar accesul pietonilor și bicicliștilor, împreună cu pista de biciclete și aleia de pe valul de pământ de apărare din Parcu Mare vor face o buclă agreabilă de plimbare cu bicicletele și pietonală. Aceste străzi pot fi incluse în traseul Turistic de timp Urme de Pași numit ” Pe urmele Cavalerilor ” care cuprinde străzile Dogarilor-Mihail Kogălniceanu- Ecaterina Teodoroiu-Barbu Lăutaru-C R Vivu-Bisticioarei-Crinilor-I Slavici- Subcetate până la ruinele primei Cetăți a Bistriței de pe Dealul Cetății acolo unde se vede acum antena de telefonie mobilă.
https://www.youtube.com/watch?v=pVN89ZQt0hQ
Rugam PSD sa vorbeasca cu cativa din cei peste 4 milioane de pensionari, cei peste 1 milion de bugetari si cei peste un milion de asistati social sa dea o mana de ajutor si sa repare.
Spasiva PSD…
Cât de departe este Primăria de locația respectivă ?
Intrarea în Primărie de pe strada Gheorghe Şincai este la vreo 20 m pe partea cealaltă.a străzii.
Teatru Omnia mai cunoscut sub denumirea Cinematograful 23 August stă să se prăbuşească . Deşi a ajuns în patrimoniu ei Primăria Bistrița nu a făcut de 4 ani nici-o cea mai mică lucrare de consolidare deja o parte acoperişul anexelor sau prăbuşit. Teatru Omnia aparține Primăriei Bistrița aşa că Primăria nu are nici-o scuză pentru această indolență.
https://timponline.ro/sa-fie-acum-cu-noroc-primaria-incearca-de-13-ani-sa-preia-cinematograful-23-august-ca-sa-l-demoleze/
OMUL sfințește locul!
Datorită tuturor acestor baliverne de proiecte de pietonalizare sa umplut Centru Vechi de golani şi ” ierbivori”.
https://timponline.ro/doi-tineri-s-au-luat-la-bataie-pe-pietonal-jandarmii-au-gasit-un-box-asupra-unuia-dintre-ei/
Când chiar va trebui să mai mergeți în Centru Vechi să vă luați căşti de protecție.